Neler Yeni

AOC 24G2U ölü piksel

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Bilal
Merhaba, geçen hafta 24g2u modelinden aldım. Fakat kutusu açılmış ve üstüne 2 adet ölü piksel çıkınca iade etmiştim. Tekrar aynı modelden farklı platformdan satın aldım. Bu üründe de sağ tarafında 1 adet kırmızı ekrandayken ölü pikseli mevcut. Beyaza geçince aynı piksel yeşil yanıyor. Acaba renkli olduğu için sıkışmış piksel midir? Sürekli iade ile uğraşmak da istemiyorum. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz? Tekrar iade edip birdaha mı alayım?

Tokuchi77

80+ Bronze
Bende üç ölü pixel çıktı ama ikisi kendiliğinden geçti.
Bir ölü pixel ise sağ üst noktada ve nokta kadar küçüklükte, şeffaf yani koyu bir renk değil.
Şu an bile bakarken görmekte zorlanıyorum. Orada var ya da yok fark etmiyor o derece sanki yok gibi.

Sizin ölü pixel tam olarak nerede çıktı?
Koyu renk mi yoksa şeffaf mı?
Ne kadar büyüklükte?

Sizi rahatsız ediyor mu?

Eğer rahatsız edici bir noktada, rahatsız edici bir tonda ya da rahatsız edici büyüklükte ise ürünü beğenmedim diyip iade edebilirsin.
Bende ilk aldığımda çok kafama takmıştım ama şimdi iade etmediğim için daha iyi diyorum.
Yani sana kalmış olay bu söylediklerimden sonra kendin için en iyisini düşün.

PixDraw

80+ Bronze
Merhaba, geçen hafta 24g2u modelinden aldım. Fakat kutusu açılmış ve üstüne 2 adet ölü piksel çıkınca iade etmiştim. Tekrar aynı modelden farklı platformdan satın aldım. Bu üründe de sağ tarafında 1 adet kırmızı ekrandayken ölü pikseli mevcut. Beyaza geçince aynı piksel yeşil yanıyor. Acaba renkli olduğu için sıkışmış piksel midir? Sürekli iade ile uğraşmak da istemiyorum. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz? Tekrar iade edip birdaha mı alayım?
O modelde genelde çıkıyor çok fazla alıp geri gönderdim en son marka değiştim. Biraz şans işi renkli pixelse sıkışmış olabilir ölü pixel siyah renktir. Benim gibi takıntın varsa iade et uğraşma.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Bilal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir ölü pixel ise sağ üst noktada ve nokta kadar küçüklükte, şeffaf yani koyu bir renk değil.
Şu an bile bakarken görmekte zorlanıyorum. Orada var ya da yok fark etmiyor o derece sanki yok gibi.

Ne kadar büyüklükte?

Sizi rahatsız ediyor mu?

Eğer rahatsız edici bir noktada, rahatsız edici bir tonda ya da rahatsız edici büyüklükte ise ürünü beğenmedim diyip iade edebilirsin.
Bende ilk aldığımda çok kafama takmıştım ama şimdi iade etmediğim için daha iyi diyorum.

Ne kadar büyüklükte?

Sizi rahatsız ediyor mu?

Ekranın sağ tarafında orta kısımda hocam. Kırmızı renkte belli oluyor siyah olarak. Aslında fazla dikkatli bakmayınca farkedilmiyor fakat özellikle sarı ve kırmızı renklerde bakarsan görebiliyorsun pek rahatsız etmiyor beni aslında ama ilerde sıkıntı olur mu orasını bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O modelde genelde çıkıyor çok fazla alıp geri gönderdim en son marka değiştim. Biraz şans işi renkli pixelse sıkışmış olabilir ölü pixel siyah renktir. Benim gibi takıntın varsa iade et uğraşma.
Siyah renkteyken sıkıntı gözükmüyor hocam. Sadece kırmızıdayken siyah nokta, beyaz ekrandayken aynı nokta yeşil yanıyor. Sonradan düzelir mi acaba? Fazla takıntım yok aslında gözüme gelmezse öyle kullanabilirim. İlerde sıkıntı olursa da garanti var zaten. İade edip tekrar alsam daha kötü bile gelebilir o da var.

Son düzenleme:

PixDraw

80+ Bronze
Ekranın sağ tarafında orta kısımda hocam. Kırmızı renkte belli oluyor siyah olarak. Aslında fazla dikkatli bakmayınca farkedilmiyor fakat özellikle sarı ve kırmızı renklerde bakarsan görebiliyorsun pek rahatsız etmiyor beni aslında ama ilerde sıkıntı olur mu orasını bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siyah renkteyken sıkıntı gözükmüyor hocam. Sadece kırmızıdayken siyah nokta, beyaz ekrandayken aynı nokta yeşil yanıyor. Sonradan düzelir mi acaba? Fazla takıntım yok aslında gözüme gelmezse öyle kullanabilirim. İlerde sıkıntı olursa da garanti var zaten. İade edip tekrar alsam daha kötü bile gelebilir o da var.
Hocam ben o konuda çok sıkıntı yaşadığımdan vatandan aldım hatta orada bile sıkıntı yaşadım :D ekranın neresinde olduğu çok önemli bakış alanınız olan ortadaysa iade edin bence köşelerdeyse ve gözünüze çok çarpmıyorsa sıkıntı yok diyorsanız tabii göndermeyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Bilal
Hocam ben o konuda çok sıkıntı yaşadığımdan vatandan aldım hatta orada bile sıkıntı yaşadım :D ekranın neresinde olduğu çok önemli bakış alanınız olan ortadaysa iade edin bence köşelerdeyse ve gözünüze çok çarpmıyorsa sıkıntı yok diyorsanız tabii göndermeyin.
Teşekkürler hocam. Eve geçince bir fotoğraf eklerim. Sağlıklı fikir olur en azından.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
İsmail Bilal
Fotoğraf için tekrar test yaptım. Göründüğü üzere kırmızı,turuncu,sarı tondaki işaretli yerlerdeki nokta ölü. Ayrıca beyaz ekrandayken aynı nokta yeşil. Fotoğrafları çekerken ayrıca bir şey daha gördüm. Siyah ekrandayken ortada yuvarlak yarım halka şeklinde, mavi tonunda noktalanmalar mevcut. Ne olduğunu anlamadım bilen biri varsa bilgilendirebilir mi? (Son fotoğraftaki mavi çizili yer bahsettiğim yarım ay şekli kafada canlandırma açısından çizdim. Belli belirsiz çok dikkatli bakınca gözüküyor. Siyah kısım ise kırmızı tonlarda gözüken ölü piksel.) HB üzerinden almıştım. Ölü piksel vs sorun belirtmeden beğenmedim diyerek iade edip incehesap üzerinden tekrar almayı düşünüyorum.

Ekler

• WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.30.41 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.30.41 (1).jpeg
    1.2 MB · Hit: 50
  • WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.30.41.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.30.41.jpeg
    1.2 MB · Hit: 53
  • WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.30.43 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.30.43 (1).jpeg
    1.4 MB · Hit: 48
  • WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.34.16.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-28 at 19.34.16.jpeg