Neler Yeni

AOC AG275QXN monitörünü iade etmeli miyim?

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil

Can...

80+ Platinum
Başta tavsiye üzerine AGON 27" AG275QXN/EU 1Ms 165Hz HDMI,DisplayPort FreeSync 2K Gaming Monitör sipariş verdim. Lakin bu ürün içime sinmedi ve bazı belli başlı şeyler gördüm. Normalde 1080 P 360hz monitör alacaktım. Sonrasında insanların yönlendirmesiyle birlikte 2k 165hz bu ürünü satın aldım böyle şeylerle karşılaştım. Sizce ürünün ince ayara ihtiyacı mı var yoksa direkt iade edip 1080 p 360Hz bir monitöre mi geçmeliyim?
Sistemim ; 4070 Tİ R7 7700X

Agon;
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Mevcut eski monitörüm ( ASUS 24" VG248QG 0,5 Ms Full HD 165Hz FreeSync / G-SYNC HDMI DP Gaming Monitör )

Alıntıyı görüntüle

Not: Fotoğraflar iphone13 le çekildi.
epey ghostıng var gibi görsellerde

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Monitörü iadeye göndermeden önce aşağıdaki yönergeleri takip ederek bu ayarları denemeyi deneyebilirsiniz.

Buradan ICC Profilini indirip aşağıdaki yönergeleri izleyerek ICC profilini aktif edin.

İndirdiğiniz dosyayı C:\Windows\system32\spool\drivers\color klasörüne kopyalayın.
Ara>Denetim Masası>Renk Yönetimi'ni açın.

1654608991000.png

Sağ üstteki Monitörleri belirleye basın ve monitörünüzde hangi rakam yazıyorsa üstteki Ekran:1 yazan yerden monitörünüzün ekranını seçin ve ''Bu aygıt için benim ayarlarımı kullan''a tik atın.

1654609130524.png

1654609518533.png

Ekle'ye tıklayın ve listeden ''AG275QXN PFS-WLED 120cdm2 D6500 2.2 Standard''yi seçip Tamam'a basın.

1654609594143.png

1654609640247.png

Gelişmiş'e tıklayın ve Sistem varsayılanlarını değiştir deyin.
Çıkan ekranda bir üstte yaptığımız işlemi tekrarlamadan tekrardan Gelişmiş'e tıklayın.

1654609744004.png

İşaretli yere tik atın.
ICC Profiliniz aktif olmuş oldu böylelikle.

Monitörün ayar menüsünü karıştırmışsınız sanırım, OSD menüsünü sıfırlayıp aşağıdaki ayarları uygulayın:

Low Input Lag: On Eco Mode: Standard Game Settings: Default DCR: Off Low Blue mode: Off Overdrive: Medium DCB Mode: Off Gamma: Gamma 1 Brightness: 20 Contrast: 40 Color Temp: User Red: 52 Green: 48 Blue: 41

Bu ICC profilini ve ayarları uygulayınca renklerde ve UFO testinde nasıl bir değişim oldu? Muhtemelen parlaklık çok az gelecektir, parlaklığı(Brightness) yükseltmek isterseniz Contrast ve R-G-B değerlerinde ufak ayarlamalar yapmanız gerekebilir.

Ve UFO testini default ayarda yani 960 Pixels Per Sec ayarında yapın, UFO hızını arttırdığınız için monitördeki ghosting miktarı daha fazla gibi görünüyor.

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Monitörü iadeye göndermeden önce aşağıdaki yönergeleri takip ederek bu ayarları denemeyi deneyebilirsiniz.

Buradan ICC Profilini indirip aşağıdaki yönergeleri izleyerek ICC profilini aktif edin.

İndirdiğiniz dosyayı C:\Windows\system32\spool\drivers\color klasörüne kopyalayın.
Ara>Denetim Masası>Renk Yönetimi'ni açın.

1654608991000.png

Sağ üstteki Monitörleri belirleye basın ve monitörünüzde hangi rakam yazıyorsa üstteki Ekran:1 yazan yerden monitörünüzün ekranını seçin ve ''Bu aygıt için benim ayarlarımı kullan''a tik atın.

1654609130524.png

1654609518533.png

Ekle'ye tıklayın ve listeden ''AG275QXN PFS-WLED 120cdm2 D6500 2.2 Standard''yi seçip Tamam'a basın.

1654609594143.png

1654609640247.png

Gelişmiş'e tıklayın ve Sistem varsayılanlarını değiştir deyin.
Çıkan ekranda bir üstte yaptığımız işlemi tekrarlamadan tekrardan Gelişmiş'e tıklayın.

1654609744004.png

İşaretli yere tik atın.
ICC Profiliniz aktif olmuş oldu böylelikle.

Monitörün ayar menüsünü karıştırmışsınız sanırım, OSD menüsünü sıfırlayıp aşağıdaki ayarları uygulayın:

Low Input Lag: On Eco Mode: Standard Game Settings: Default DCR: Off Low Blue mode: Off Overdrive: Medium DCB Mode: Off Gamma: Gamma 1 Brightness: 20 Contrast: 40 Color Temp: User Red: 52 Green: 48 Blue: 41

Bu ICC profilini ve ayarları uygulayınca renklerde ve UFO testinde nasıl bir değişim oldu? Muhtemelen parlaklık çok az gelecektir, parlaklığı(Brightness) yükseltmek isterseniz Contrast ve R-G-B değerlerinde ufak ayarlamalar yapmanız gerekebilir.

Ve UFO testini default ayarda yani 960 Pixels Per Sec ayarında yapın, UFO hızını arttırdığınız için monitördeki ghosting miktarı daha fazla gibi görünüyor.
Bu dediğin şeylere benzer şeyler yaptım görüntü kötüydü ve agon kullanan birinin özel ayarlarıyla entegre etmem rağmen. Al örnek atiyim.

1691758257865.png

Video kaynak;

Ayarlarda bu şekildeydi;

OSD settings:
Game Settings - default (OFF)
• ⁠Low Input Lag - ON • ⁠Overdrive - Medium
Image Setup - default
Extra - default
Luminance:
• ⁠Contrast - 40 • ⁠Brightness - 53 • ⁠Eco Mode - Standard • ⁠Gamma - Gamma1 • ⁠DCR - OFF
Color Setup:
• ⁠LowBlue Mode - OFF • ⁠Color Temp. - User • ⁠DCB Mode - FullEnhance • ⁠DCB Demo - OFF • ⁠Red - 50 • ⁠Green - 49 • ⁠Blue - 50

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu dediğin şeylere benzer şeyler yaptım görüntü kötüydü ve agon kullanan birinin özel ayarlarıyla entegre etmem rağmen. Al örnek atiyim.

Alıntıyı görüntüle
Video kaynak;

Ayarlarda bu şekildeydi;

OSD settings:
Game Settings - default (OFF)
• ⁠Low Input Lag - ON • ⁠Overdrive - Medium
Image Setup - default
Extra - default
Luminance:
• ⁠Contrast - 40 • ⁠Brightness - 53 • ⁠Eco Mode - Standard • ⁠Gamma - Gamma1 • ⁠DCR - OFF
Color Setup:
• ⁠LowBlue Mode - OFF • ⁠Color Temp. - User • ⁠DCB Mode - FullEnhance • ⁠DCB Demo - OFF • ⁠Red - 50 • ⁠Green - 49 • ⁠Blue - 50
Attığım ayarları da bir deneyin, ICC profilini indirip aktif etmiş miydiniz?

Kare içine aldığınız şey renk bantlanması, monitörün 10-Bit iddiası yok fakat Nvidia ayarları -> çözünürlük kısmından
1691758923193.png

Bu ayarları uygulamayı deneyin.

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Attığım ayarları da bir deneyin, ICC profilini indirip aktif etmiş miydiniz?

Kare içine aldığınız şey renk bantlanması, monitörün 10-Bit iddiası yok fakat Nvidia ayarları -> çözünürlük kısmından
Alıntıyı görüntüle
Bu ayarları uygulamayı deneyin.
Kanka monitöri şimdi kutudan çıkartıp tekrar mı kurayim? Bu dediğinle çözülecekse deniyim kanka yoksa bir ton toplayıp geri koyacam ASD:ASD:SA

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Dediklerini yaptım ekran toparladı kendini şu an sadece monitörün ses sorunu kaldı o da gelmiyor niyeyse %100 olmasına rağmen

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dediklerini yaptım ekran toparladı kendini şu an sadece monitörün ses sorunu kaldı o da gelmiyor niyeyse %100 olmasına rağmen
Hoparlör yok çünkü monitörde, resmi sitesinde ve kullanım kılavuzunda hoparlör olduğuna dair bir ibare yok. Eğer OSD menüsünde ses ayarlama kısmı varsa hoparlör var sanmış olabilirsiniz, ama olacak diye bir zorunluluk yok.

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Hoparlör yok çünkü monitörde, resmi sitesinde ve kullanım kılavuzunda hoparlör olduğuna dair bir ibare yok. Eğer OSD menüsünde ses ayarlama kısmı varsa hoparlör var sanmış olabilirsiniz, ama olacak diye bir zorunluluk yok.
Sistemde de gözükünce aklım gitti farklı monitörlerinde varmış biraz daha detaylı kontrol sağlayacağım verdiğin ayarda parlaklığı biraz arttıracağım çünkü soluk kaldı.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sistemde de gözükünce aklım gitti farklı monitörlerinde varmış biraz daha detaylı kontrol sağlayacağım verdiğin ayarda parlaklığı biraz arttıracağım çünkü soluk kaldı.
Akşamları belki yetebilir de gündüzleri net soluk kalır zaten, OSD menüsüne bir akşam için bir de gündüz için 2 farklı ayar kaydedebilirsiniz. Parlaklığı arttırınca kontrasta ve R-G-B'ye ufak dokunuş yapmanız gerekebilir, ayarları çok abartmadan biraz deneme yapabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UFO testi sonucu nasıl?

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Akşamları belki yetebilir de gündüzleri net soluk kalır zaten, OSD menüsüne bir akşam için bir de gündüz için 2 farklı ayar kaydedebilirsiniz. Parlaklığı arttırınca kontrasta ve R-G-B'ye ufak dokunuş yapmanız gerekebilir, ayarları çok abartmadan biraz deneme yapabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UFO testi sonucu nasıl?
Ufo testi yapacağımda 165hzde yapması gerekirse 135 hzde 137hzlerde işlem sağlamaya çalışıyor sebebi n'olabilir?

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ufo testi yapacağımda 165hzde yapması gerekirse 135 hzde 137hzlerde işlem sağlamaya çalışıyor sebebi n'olabilir?
Arka plandaki uygulamaları ve tarayıcıdaki diğer sekmeleri kapatmayı deneyebilirsiniz. UFO testini yaparken testi 960px/sec'te yapmayı ve telefonu UFO'nun gittiği yönde, hızda, hizada hareket ettirerek çekmeyi unutmayın.

FatZeus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
İlker Mutlu Fil
Arka plandaki uygulamaları ve tarayıcıdaki diğer sekmeleri kapatmayı deneyebilirsiniz. UFO testini yaparken testi 960px/sec'te yapmayı ve telefonu UFO'nun gittiği yönde, hızda, hizada hareket ettirerek çekmeyi unutmayın.
Sistemde şu an mevcut 3 adet monitör var o etki ediyor olabilir mi? 2k 165 - 1080 165 - 60 hz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,057
Üyeler
166,685
Son üye
Azizcan Yıldız
Top Bottom