Neler Yeni

Aoc24g2u iade edeceğim yeni monitor onerirmisiniz

CrawLu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Umut çoban
Bütçe
2500
Aoc 24g2u aldım ilk başta ölü piksel geldi değiştirdim deneme şansım olmadı 2 de denedim ışık sızması vardı bu kez kötü yanları öncelikle size 1 ms vermiyor mesela valorant oynuyorum 144 hz de 100 hz gibi geliyor İnternette oynadığım 144 hz ile bir değil tek iyi yanı ıps olması zaten ışık sızması vardı filmlerden tat alamıyordum tavsiyem düşünen arkadaşlara çok oyun oynamayacaksanız film falansa alabilirsiniz ama şansınıza ışık sızmalı gelmezse kullanabilirsiniz şimdi arkadaşlar neden anlattım monitoru iade edicem 1900 tl ye almıştım üstüne koyabilirim 200 300 daha bana oyunlarda 1 ms verebilen 144 dun hepsini alabileceğim bir monitor tavsiye edermisiniz

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,988
İsim
Mert Metshi
ne tür oyunlar oynuyorsunuz

Temberi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
yiğit erden
viewsonic xg2405 ben kullanıyorum memnunum hiç bir sorun çıkmadı hepsiburadadan aldım 1900 e şimdi 1800 e düşmüş galiba

Berke Gözükara

80+ Bronze
Aoc 24g2u aldım ilk başta ölü piksel geldi değiştirdim deneme şansım olmadı 2 de denedim ışık sızması vardı bu kez kötü yanları öncelikle size 1 ms vermiyor mesela valorant oynuyorum 144 hz de 100 hz gibi geliyor İnternette oynadığım 144 hz ile bir değil tek iyi yanı ıps olması zaten ışık sızması vardı filmlerden tat alamıyordum tavsiyem düşünen arkadaşlara çok oyun oynamayacaksanız film falansa alabilirsiniz ama şansınıza ışık sızmalı gelmezse kullanabilirsiniz şimdi arkadaşlar neden anlattım monitoru iade edicem 1900 TL ye almıştım üstüne koyabilirim 200 300 daha bana oyunlarda 1 ms verebilen 144 dun hepsini alabileceğim bir monitor tavsiye edermisiniz
Işık sızması olup olmadığını nasıl anlayacağız

helpyardımplz

80+ Silver
TN paneller haricinde 1MS alman neredeyse imkansız. Bu arada sen nasıl 1ms in farkını anlayabiliyorsun ? Birde son olarak İPS panellerde ışık sızması gayet normal bir durum.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Eğer E-Spor oyunlarını fazla oynuyorsanız bu bütçede 240 HZ önerebilirim;
Bu arada bunun stoğu gene bitmiş.Stoğu yenilendiğinde dolar aynı kalırsa 2000 TL'nin altı bir fiyata satılması gerekiyor bu monitörün.

CrawLu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Umut çoban

Ekler

• IMG_20201229_002942.jpg
    IMG_20201229_002942.jpg
    1.1 MB · Hit: 42

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,314
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Öncelikle bu normal mi ıps panelde zaten 1 ms alınmıyor ama bunda 4 5 gibi okudum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha net gözükür
Bu IPS Glow galiba ışık sızması değil

Öncelikle bu normal mi ıps panelde zaten 1 ms alınmıyor ama bunda 4 5 gibi okudum

Daha net gözükür
Öte yandan ışık sızması bazen IPS Glow ile de karıştırılabilmekte. IPS ve muadil panele sahip modeller ile diğer (TN) paneller arasındaki en büyük fark daha keskin renkleri daha geniş görüş açısı ile birlikte sunmaları. Fakat, IPS paneller bu avantajları sunarken tamamen karanlık ortamda, siyah görüntülerde “IPS Glow” adı verilen bir ışıldamaya sahip. Bu bağlamda panelin yine kenarlarında aydınlık kısımlar gözükebilir.

IPS Glow, yine panel teknolojisinin bir etkisi. Marka model bağımsız olarak birçok modelde karşımıza çıkar. Fakat, bu durum doğal yoğunluk filtresi (ND Filters) ile kontrol edildiği ve teknolojinin doğal bir yan etkisi olduğu bilindiği için olduğu şekliyle kabul edilir.

Ayırt Etme​

Peki IPS Glow yani IPS parlaması ile ışık sızmasını nasıl ayırt ederiz? Çok basit, karanlık ortamda, siyah görüntü açıkken, bakış açısına göre kenar parlamaların parlaklık düzeyi değişiyorsa bu IPS Glow’dur. Değişmiyorsa çerçeveden ışık sızmasıdır.

Kullanıcıların bu konudaki hassasiyeti bilinen bir gerçek. Her IPS Glow yani IPS panel parlaması aynı seviyede değil. Işık sızması ile sıkça karıştırıldığı gibi bazen çerçeve ışık sızması ile birleşmesi ya da dozunun çok fazla olması sorunu rahatsız edici hale getirebiliyor.

Okumanı tavsiye ederim @CrawLu

CrawLu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Umut çoban
Bu IPS Glow galiba ışık sızması değil

Öte yandan ışık sızması bazen IPS Glow ile de karıştırılabilmekte. IPS ve muadil panele sahip modeller ile diğer (TN) paneller arasındaki en büyük fark daha keskin renkleri daha geniş görüş açısı ile birlikte sunmaları. Fakat, IPS paneller bu avantajları sunarken tamamen karanlık ortamda, siyah görüntülerde “IPS Glow” adı verilen bir ışıldamaya sahip. Bu bağlamda panelin yine kenarlarında aydınlık kısımlar gözükebilir.

IPS Glow, yine panel teknolojisinin bir etkisi. Marka model bağımsız olarak birçok modelde karşımıza çıkar. Fakat, bu durum doğal yoğunluk filtresi (ND Filters) ile kontrol edildiği ve teknolojinin doğal bir yan etkisi olduğu bilindiği için olduğu şekliyle kabul edilir.

Ayırt Etme​

Peki IPS Glow yani IPS parlaması ile ışık sızmasını nasıl ayırt ederiz? Çok basit, karanlık ortamda, siyah görüntü açıkken, bakış açısına göre kenar parlamaların parlaklık düzeyi değişiyorsa bu IPS Glow’dur. Değişmiyorsa çerçeveden ışık sızmasıdır.

Kullanıcıların bu konudaki hassasiyeti bilinen bir gerçek. Her IPS Glow yani IPS panel parlaması aynı seviyede değil. Işık sızması ile sıkça karıştırıldığı gibi bazen çerçeve ışık sızması ile birleşmesi ya da dozunun çok fazla olması sorunu rahatsız edici hale getirebiliyor.

Okumanı tavsiye ederim @CrawLu
Glow da olsa rahatsız edici bi durum şoyle fotoğraf ekleyeyim ne diyorsun bu daha belirgin sağ yukarıda var ama ışık sızması

Ekler

• IMG_20201229_002955.jpg
    IMG_20201229_002955.jpg
    1.2 MB · Hit: 33
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,411
Üyeler
167,838
Son üye