Şuan hali hazırda vodofone kullanıyoruz. 4 ay taahütü kaldı. 50/6 mbs hız var. Hızı yetmıyor videolar kasıyor sayfalar yavaş açılıyor. Apartmanın içinde Türknet fiber kutusu var ama İnternet sitesinden altyapı sorgulatınca VDSL altyapı 68mbs yazıyor. Türknete geçsek 1000mbs hız alır mıyız. Türknete geçilir mi kullanan var mı nasıl Sağlayıcı?
2 yıla yakın oldu herhalde geçeli. Hız konusu muhteşem, eğer altyapı destekliyorsa (internet sitelerinden bakabilirsin) 1000'e 1000'i geçilmesini tavsiye ederim. Öyle ki diskimin okuma yazma hızı internet hızına yetişemiyor benim. Bu yüzden iki şeyi aynanda indirince bile internet yönünden sıkıntı çıkmıyor.
Ama eksi yönleri de var tabii ki. Oturduğumuz konumla mı alakalı bilmiyorum ama atıyorum bir ay boyunca wifi sorunlu oluyor, kesintiler oluyor. Ya da 2 günde bir geceleri bakım oluyor. 1-2 saat internet gelmiyor gibi durumlar da mevcut. Ama yıl geneline vurduğun zaman çok fazla olan bir durum değil ve ben bu hız için o cefayı çekmeye razıyım.
Diğer sağlayıcılarda durum ne bilmiyorum ama şuan fiyat 500TL, bir açıklama yaptılar mı bilmiyorum ama yıl içinde 600TL olacağını düşünüyorum. 12 yıllık ücreti tek seferde (6'aya kadar taksitle de oluyor herhalde) ödeyerek yıl boyunca gelecek zamlardan bir nevi taahhüt yaparak kurtulmuş oluyorsunuz hatta aylık ücreti yaklaşık 470 TL'ye geliyor. Arkadaş daveti veya üniversite öğrencisi kampanyaları duruyor ise yararlanmayı unutmayın.
Son olarak da genelde Türknet'in müşteri hizmetlerinin kalitesizliğinden söz edildiğini görüyordum geçmeden önce. Gigafiber müşterilerine özel ayrı bir hat var ve her sıkıntıda çok hızlı bir şekilde iletişime geçebildim. Ben bu yönden sıkıntı yaşadamım ama normal müşteri temsilci hattı için bir bilgim yok.