Neler Yeni

Apple Servis Değişim Veya Onarımda Sorun Çıkartır mı

nourax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
kadir erbey
Arkadaşlar Merhaba İPhone 11 Kullanıyorum Ve Garantim Bitmek Üzere (7 Nisanda)
Telefonumda Aşırı Iısınmalar Donma Kasma Ve Kapanmalar Mevcut Apple Destek İle Yaptığım Görüşmede Pil Testi Yapıldı Ve Bir Sorun Görülmedi Ama İşte Var
Garantim Hala Devam Ediyor Ve Servise Vereceğim Bu Doğrultuda Onarım Değişim Yada Herhangibi Bir Ücrete Hukuki Olarak Tabi Değilim Diye Biliyorum
Pil Döngüm 1200
Fiizksel Hiçbir Müdahale Yok
Sonuç Olarak Garanti Kapsamında Servis Büyük İhtimalle Ücret Karşılığı Tamir Veya Değişim Diyicek Hukuki Açıdan Bunu Lehime Çevirebilirmiyim
Ve Garanti Süreci Büyük İhtimalle Bittiğinde Tüketici Heyetinin Sonucu Gelir
Ayrıca Alakasız olabilir ama daha önce servise başka bir sorundan göndermiştim pilim o dönemden sonra hiç iyi çalışmadı

Tüketici Hakları 8.Madde ve 11.Maddenin /2-3-4

Ücretsiz Onarım Hakkı: Öncelikle satıcı, üretici veya ithalatçıdan ücretsiz olarak onarım talebinde bulunabilirsiniz. Bu hakkında kullanılmasında satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsil sorumludur. Garanti Belgesi Yönetmeliğinin 8. Maddesi kapsamında satıcı hiçbir ücret talep etmeden ürünün onarımını yapmakla veya yaptırmakla yükümlüdür.

şahin doğan

80+ Platinum
1200 döngü de olan cihazın pili garanti dışına çıkıyor. 500 döngü üstüne çıktığında pil sağlığı önemsiz olarak garanti dışında kalıyor. Apple müşteri memnuniyeti adı altında ücretsiz değişimde yapabilir ama bunu yapmak için zorunlulukları yok. Aşırı ısınma, donma ve kapanma normal kullanımda oluyorsa ve bunu kanıtlayabilirsen onarım yaparlar. Geçtiğimiz aylarda arkadaşımın 14 cihazında da benzer durumlar vardı kanıtlanabilir bir şekilde sürekli olduğundan götürdü ve 4 parça değişimi yapılıp sorunu çözüldü.

nourax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
kadir erbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1200 döngü de olan cihazın pili garanti dışına çıkıyor. 500 döngü üstüne çıktığında pil sağlığı önemsiz olarak garanti dışında kalıyor. Apple müşteri memnuniyeti adı altında ücretsiz değişimde yapabilir ama bunu yapmak için zorunlulukları yok. Aşırı ısınma, donma ve kapanma normal kullanımda oluyorsa ve bunu kanıtlayabilirsen onarım yaparlar. Geçtiğimiz aylarda arkadaşımın 14 cihazında da benzer durumlar vardı kanıtlanabilir bir şekilde sürekli olduğundan götürdü ve 4 parça değişimi yapılıp sorunu çözüldü.
benim anlamadıgım şey şu Ticaret bakanlıgı garanti yönetmeliği belli apple sitesinde de tüm parçalar garanti alıtndaır yazıyor ama 500 dongu olayı gibi bir durum mevcut servis kesinlikle para isteyecek ama garantisi olan bir ürüne vermek istemem açıkcası umarım yardımcı olurlar

Top Bottom