Neler Yeni

Apple'dan Bir Rekor Daha

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
o zaman türkiye kârı amerika kârından düşük diyeceksin tr kârı düşük demeyeceksin.
Okuduğunu anlayacak kapasiten olmadığı için anlayamamışsın.Sabahtan beri onu anlatıyoruz.Tr karı düşük demek o demek zaten.Adı üstünde kar ,tüm maliyetinin üstüne satıştan sana kalan para demek.Git kitap falan oku kendini geliştir.

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bunların fiyatları çok yüksek Şayomi alın yeenim.

şahin doğan

80+ Platinum
Okuduğunu anlayacak kapasiten olmadığı için anlayamamışsın.Sabahtan beri onu anlatıyoruz.Tr karı düşük demek o demek zaten.Adı üstünde kar ,tüm maliyetinin üstüne satıştan sana kalan para demek.Git kitap falan oku kendini geliştir.
yazmadığın şeyi anlamamı bekliyorsan boşuna kafan basmıyor mu dememişimdir hadi iyi günler canım benim.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
yazmadığın şeyi anlamamı bekliyorsan boşuna kafan basmıyor mu dememişimdir hadi iyi günler canım benim.
git yazdıklarımı baştan oku.okumadan cevap vermişsin.açık açık yazmışım.okuduysan da anlamama problemin var.
Ekran Resmi 2022-01-28 13.54.36.png
Ekran Resmi 2022-01-28 13.54.26.png
Ekran Resmi 2022-01-28 13.53.45.png

Gidip de bulamazsın falan ss aldım.Amerika fiyatından ucuza satış olunca Türkiyedeki kar marjı azalmış oluyor.Seviyene inerek anlatıyorum.Gördüğün gibi açık bir şekilde anlatmışım.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
bende üretim maliyetinden bahsediyorum adamların yaptığı kârı yurtdışı satış fiyatını tr ye çevirip bulamazsın üretim maliyeti ile bulursun
Dostum, adamlar ABD'de atıyorum 300$ kâr ile satış yapıyordu. Türkiyede 100$ kâr ile satış yapıyordu. Biz bundan bahsediyoruz. Bu da demektir ki Türkiye pazarında daha az kârla satış yapıyordu. Her ülke için kâr oranı aynıdır. Bi yerde 50 olup bi yerde 500 olmaz, sabittir. Bu da TR kârı düşük demektir. Neyin tatavasını yapıyorsun 2 saattir anlamadım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amerika fiyatından ucuza satış olunca Türkiyedeki kar marjı azalmış oluyor.Seviyene inerek anlatıyorum.Gördüğün gibi açık bir şekilde anlatmışım.
Amerika fiyatından ucuza satıldığına göre TR'de kârının daha az olduğunu anlamayacak seviyede bir arkadaş kendisi daha fazla yorum yapmaya gerek yok.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
ben satış fiyatından yaptığı kâr dan bahsetmiyorum apple bu ürünün 100 dolar falan maliyeti vardır zaten kasa iphone 8 kasası ekran iphone 6 ekranı batarya 8 den farkı yok home tuşu iphone 7 tuşu bi kamera birde işlemci sadece yeni sence apple se 2020 yi sıfırdan mı yaptı ? elinde kalan eski telefon parçaları ile yeni nesil parçaları harmanladı sadece
Elinde eski telefon parçası vardı kullandı mevzusu tamamen saçmalık. Adamlar elinde yıllardır tuttuğu parçaları kullanmak için falan yapmıyorlar bu cihazları.

Ama mühendislik ve geliştirme masrafı yapmak yerine eskiden yaptıkları cihazın tasarım ve teknik açıdan çok benzerini yaparak maliyet düşürdükleri doğrudur.

Adamlar örneğin bataryada ufak bir değişiklik yapalım dese onu geliştirecek tasarlayacak yeni batarya üretecek telefonu o bataryaya uygun üretecek ve bir de batarya düzgün çalışıyor mu patlıyor mu diye test yapacak. Bunlara milyonlarca dolar harcamak yerine eski nesilde ne yaptılarsa aynılarını yapıyorlar eskiden harcanan milyonlarca dolarlık mühendisliği bedavadan tekrar kullanıyorlar 😅

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle

Özellikle pandemi döneminde durdurulamaz bir yükseliş içerisine giren Apple, hem dünyanın en değerli firması haline geldi hem de akıllı telefon pazarının lideri oldu. Geçen yılın son çeyreğinde de alıştığımız rekorlardan birisini kırdı.

Apple’dan rekor gelir beyanı

Geçen yıl ilk kez 100 milyar dolar gelir barajını aşarak rekor kıran Apple , bu yıl da ilk kez 120 milyar dolar barajını aştı. Durdurulamayan şirket akıllı telefon pazarının toplam kârının çok büyük bir kısmını adeta hortumluyor. Alıntıyı görüntüle
TR kısmı biraz sıkıntılı malum ekonomi falan ama parası olan kesinlikle Apple kullanmalı bence. S21 Ultra falan yanına bile yaklaşamaz bunların 😀

Bilgisayar tarafında da MacBook ve Mac çok iyi iş yapıyor, oyun amaçlı değiller ama iş konusunda rakipsizler.

iPad konusunda zaten rakipleri bile yok. Eskiden Androidle rekabet ederlerdi şuan iPad lere rakip olabilecek başka bir tablet bile yok 😅

Aksesuarları da iyi aslında (Apple pencil vs) ama çok pahalılar. Apple Watch ve Apple TV ise pek tutmadı ama alanlar pişman olmamıştır.

Apple işte bu yüzden başarılı…

Top Bottom