Neler Yeni

APU İçin 9100F vs 2200G vs A8 9600 Üçlüsünden Hangisi Daha İyidir?

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
bilmem öyle mi
Bu dönemde fiyat bakman çok mantıklı gerçekten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka zaten apu dizen adamın ileri vakitte alacağı kartta az çok tahmin edilir ya. olsa olsa max 1650s olur ama onunla da sanırım biraz darboğaz yapar performanslarına bakmadım ama 570de yapıyorsa 1650s de her türlü yapar
İşte onu anlatmaya çalışıyorum ben de, 1650S ile bile yapıyor. O yüzden alınmaz.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
kanka zaten apu dizen adamın ileri vakitte alacağı kartta az çok tahmin edilir ya. olsa olsa max 1650s olur ama onunla da sanırım biraz darboğaz yapar performanslarına bakmadım ama 570de yapıyorsa 1650s de her türlü yapar
2200G'ye zaten en fazla RX 570 takabilir. Daha üstü darboğaz yapar.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
İşte bende bunu diyorum. Acele eden eline 1-2 aya para geçecek olan adam sabretsin almasın bu işlemciyi. Ama bizim gibi düzenli ve alt-orta gelirli aileler bilgisayara para ayırmakta zorlanıyorlar. Mecburen ucuz bir şeyler alalim oynatsin ileride elimize para geçince güncelleriz diyorlar.

rtx 3090

80+ Silver
i3 9100f
ryzen 3 2200g
amd a8 9600

sistem bilesenleri;
patriot 240 gb ssd
crucial ballistix 8 gb ddr4 3200mhz cl16
gigabyte b450m s2h v2 anakart

hangi islemciyi almaliyim pek bilgim yok
9100f'de dahili gpu yok a8 alınmaz buradaki en iyi seçenek r3 2200g gözüküyor ama bütçe belirtirseniz aynı fiyata daha iyi apular önerebiliriz belki

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Bu dönemde fiyat bakman çok mantıklı gerçekten
1660 super yazıp çok satanları işaretledim. Sorun ne? Adamlar 9 bin küsür fiyatlar alıp çok satanlara çıkartıyorsa kartı bu benim suçum mu?

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
1660 super yazıp çok satanları işaretledim. Sorun ne? Adamlar 9 bin küsür fiyatlar alıp çok satanlara çıkartıyorsa kartı bu benim suçum mu?
Anlamamakta ısrar ediyorsun anlaşılan, stoklar olmadığı için pahalı şuanda, normalde 2000 civarına bulunabiliyor.

fbsoner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
663
İsim
Soner
İşte bende bunu diyorum. Acele eden eline 1-2 aya para geçecek olan adam sabretsin almasın bu işlemciyi. Ama bizim gibi düzenli ve alt-orta gelirli aileler bilgisayara para ayırmakta zorlanıyorlar. Mecburen ucuz bir şeyler alalim oynatsin ileride elimize para geçince güncelleriz diyorlar.
kesinlikle.. gerçi diğerlerine de katılıyorum :) pek oyun meraklısı değilim bana yetiyor açıkçası şimdilik. E.k dışında tercih ve seçenek olarak ne varsa onları kaliteli ve uzun vade de götürecek şeylerden yana tutuyorum ki en sona son dokunuşu yapıp e.k fiyatları en azından piyasa biraz düzelince son dokunuşu e.k ile yapayım :) 1080p low bana yetiyor çünkü 10 senedir KO dışında bir şey oynamadım ben :D edit: Bi anakarta içim ısınmadı onu da belki yakın zamanda tuf modeli ile değiştirebilirim.

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Anlamamakta ısrar ediyorsun anlaşılan, stoklar olmadığı için pahalı şuanda, normalde 2000 civarına bulunabiliyor.
Belki de sende beni anlamıyorsundur? Apu dizecek adam güçlü bir kart alıp ultrada oynayamaz. Türkiye nin ekonomisinden haberin yok galiba. Çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. İlkenin memurlari bile yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bak açlık demiyorum yoksulluk diyorum. Bu adamlar çocukları mutlu olsun diye bilgisayar almak istiyorlar ama bütçeleri de kısıtlı. Bu apu işlemcilerde bunlara yarıyor. Herkes iyi bir bilgisayara sahip olmak istiyor ama yapamıyor! Yani apu işlemci alacak adam zaten pahalı bir ekran kartı alıp takamaz. Buna maddi durumu izin vermiyor.

Bende kardeşime bilgisayar dizmeye çalışıyorum ve onun tek amaci csgo tarzı oyunları oynatsin yeter. Oynatsin yeter diyen adamın tek derdi kendine ait bilgisayari olması. Sen buna diyorsun ki o işlemciyi alma 1660super ekran kartını bile besleyemiyor. Bu adam zaten önündeki 2-3 yıl o karta ulaşamayacak.

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Belki de sende beni anlamıyorsundur? Apu dizecek adam güçlü bir kart alıp ultrada oynayamaz. Türkiye nin ekonomisinden haberin yok galiba. Çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. İlkenin memurlari bile yoksulluk sınırının altında kalıyor. Bak açlık demiyorum yoksulluk diyorum. Bu adamlar çocukları mutlu olsun diye bilgisayar almak istiyorlar ama bütçeleri de kısıtlı. Bu apu işlemcilerde bunlara yarıyor. Herkes iyi bir bilgisayara sahip olmak istiyor ama yapamıyor! Yani apu işlemci alacak adam zaten pahalı bir ekran kartı alıp takamaz. Buna maddi durumu izin vermiyor.

Bende kardeşime bilgisayar dizmeye çalışıyorum ve onun tek amaci csgo tarzı oyunları oynatsin yeter. Oynatsin yeter diyen adamın tek derdi kendine ait bilgisayari olması. Sen buna diyorsun ki o işlemciyi alma 1660super ekran kartını bile besleyemiyor. Bu adam zaten önündeki 2-3 yıl o karta ulaşamayacak.
Tamam, anlamadığın belli. Ben yazmıştım ki "yükseltme yapacaksa 2200G almasın". Ama maşallah sen olayı o kadar farklı yerlere çektin ki.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
9100F'de dahili grafik birimi yok. A8 9600 seni tatmin etmez. Bu üçlüden en alınası 2200G'dir.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

Hocam apu işlemciden bu konuya nasıl geldin :D

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
i3 9100f ryzen 3 2200g amd a8 9600 sistem bilesenleri; patriot 240 gb ssd crucial ballistix 8 gb ddr4 3200mhz cl16 gigabyte b450m s2h v2 anakart hangi islemciyi almaliyim pek bilgim yok
i3 9100f
ryzen 3 2200g
amd a8 9600

sistem bilesenleri;
patriot 240 gb ssd

F ibareli işlemciler de grafik kartı bulunmaz
i3 9100f
ryzen 3 2200g
amd a8 9600

sistem bilesenleri;
patriot 240 gb ssd

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Hocam apu işlemciden bu konuya nasıl geldin :D
Konuyu açan arkadaşa empati yapıyorum bütçemi artıramam vs diyor. Başkası gelip bu işlemci yüksek kartları besleyemez diyor. Kimse besler demedi zaten. Kimseninde böyle beklentisi yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,946
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom