Ekrem Ceyhun
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Ekrem Ceyhun
Ekran kartlarının fiyatlarından dolayı apu sistem topladım ama şöyle ki incelemelerde vs görüyorum benim işlemcim ile CS GO da 150-200 fps alıyorlar ben en düşük ayarlarda bile 100 fps zor alıyorum sorunu da çözemedim.
Sorun olabileceğini düşündüğüm birkaç şey -Anakart biraz eski diye bu kadar fark olmaz diye düşünüyorum
-anakartı kasaya sabitleyen vidaların bazıları tam oturmuyor gevşek kalıyor 1-2 tanesi.
-driverlari kendim indirdim ama sorunda olabilir bilmediğim driverler olabilir.
-sistem de bir M2 SSD bir harddisk birde sata SSD var yani hepsinin takılı olması vs sorun olmaz herhalde.
Yaşadığım sorunlar
-sistem bazen boştayken ama çoğunlukla ilk açıldığında bir uygulama vs aciyorsam ekran kararıyor reset tuşu ile geri açarak devam ediyorum.
-Genel olarak sistem serin calisiyor yük altında 50-60 derece de geziyor işlemci.
-Birde Apu işlemciler de ram frekansı arttığında performans arttığını biliyorum ama işlemcim 3200 MHz destekliyormuş bu nasıl oluyor daha yüksek MHz olsa bile fark olur mu? Olursa şuan ki ramlerimi OC yapabilir miyim?
MSI B450M tomahawk Max ll anakart
Ryzen 7 5700G işlemci
CORSAIR (8x2) 3200 MHz CMK8GX4M1E3200C16
Sandisk ultra 3D 500gb M2 SSD
Corsair spec delta RGB 650W kasa
Sorun olabileceğini düşündüğüm birkaç şey -Anakart biraz eski diye bu kadar fark olmaz diye düşünüyorum
-anakartı kasaya sabitleyen vidaların bazıları tam oturmuyor gevşek kalıyor 1-2 tanesi.
-driverlari kendim indirdim ama sorunda olabilir bilmediğim driverler olabilir.
-sistem de bir M2 SSD bir harddisk birde sata SSD var yani hepsinin takılı olması vs sorun olmaz herhalde.
Yaşadığım sorunlar
-sistem bazen boştayken ama çoğunlukla ilk açıldığında bir uygulama vs aciyorsam ekran kararıyor reset tuşu ile geri açarak devam ediyorum.
-Genel olarak sistem serin calisiyor yük altında 50-60 derece de geziyor işlemci.
-Birde Apu işlemciler de ram frekansı arttığında performans arttığını biliyorum ama işlemcim 3200 MHz destekliyormuş bu nasıl oluyor daha yüksek MHz olsa bile fark olur mu? Olursa şuan ki ramlerimi OC yapabilir miyim?
MSI B450M tomahawk Max ll anakart
Ryzen 7 5700G işlemci
CORSAIR (8x2) 3200 MHz CMK8GX4M1E3200C16
Sandisk ultra 3D 500gb M2 SSD
Corsair spec delta RGB 650W kasa