BIOS'a gir tekrardan. Girdikten sonra Boot sekmesine tıkla. Oradan CSM yazana gir. Girdikten sonra Launch CSM yazan ayarı Disabled yapıp kaydedip çık. Bir bak bakalım Asus logosu gelecek mi?Normalde açılışta asus yazısı gelirdi ve windowsun mavi simgesi çıkmazdı onlar çıktı da ilk açılış içindir belki
Çok ses yapmıyorsa normal ayarlarında kalsın hocam. DOCP'yi aç hocam. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?Pc yi yeniden başlatınca geldi problem yok şimdilik.
Hazır burdayken pc yi iş amaçlı kullandığımız için fan sesi pek duymak istemiyorum da silent modda kullanıp dochps yi 1 de açsam problem olur mu?
Sıcaklık değerlerim 55 i geçmiyordu zaten. silentta kullanırken. Pinleri kontrol ettikten sonra da mx4 tazeledim bir de
Msinfo da tam olarak hangi kısım lazım? @Emre ZenginÇok ses yapmıyorsa normal ayarlarında kalsın hocam. DOCP'yi aç hocam. Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
Sistem UEFI'ymiş. BIOS'tan bahsettiğim o Launch CSM'i Disabled konuma getir.Msinfo da tam olarak hangi kısım lazım?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hayır, o ayar şuan Enabled konumda olması lazım. Onu sadece UEFI olarak ayarla bakalım. Launch CSM'i Disabled olarak ayarla.Asus logosu için mi diyorsunuz?
Onu hallettim bu ilk açılıştan kaynaklıymış yeniden başlattım normal eskisi gibi açılıyor.
Kapat bunu Disabled kalsın. Kaydedip çık.Launch csmi disabled yapınca böyle bir uyarı çıkıyor
Ve bunu yapınca altındaki seçenekler yok oldu.
Sadece uefı seçemiyorum kapatınca. Daha kaydetmedim ayarı.
@Emre Zengin
Bu ayarın kapalı olması ilerde win11 de problem yaratır mı
Ayarlar böyle kalsın kaydedip çık. Silent moda alma şimdilik.2 3 gündür bir problem olmadı docpyi açıyorum sadece profil 1 var sekmelerde rami 3200 e diğer ayarları 16-20-20-40-1.35V olarak ayarlıyorAlıntıyı görüntüle
Bunu açınca fanda hızlandı biraz sesli çalışıyor.
Hw infodan baktığımda 45 50 derecelerde çalışıyor silenta alınabilir aslında.
@Emre Zengin