Neler Yeni

APU sistem toplama

burak89

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak burak
Başlangıç seviyesi için apu bir sistem topluyorum..

Anakartım: Msı B450M-A pro max 4133Mhz matx
İşlemci
Amd Ryzen 5 2400G
Ram: Kingston (2*8gb) 3200 Mhz Ddr4 CL16
SSD: Adata 240 Gb
Kasa: Powerboost Royal Serisi 3led fanlı Mıdtower kasa
Güç Kaynağı: Platoon 600W 4 sata (80 plus yok ama kullanan arkadaşlar mennun)

Toplam malıyetı 2800 cıvarına gelıyor yaklaşık olarak monitör hariç.

Sizce nasıl olmuş ?
Anakart,SSD,Kasa,Güç kaynağını toparladım.Diğerlerini de yazdığım şekilde toparlayacağım ama farklı tavsiyeleri olan varsa yazabilir.
Birde Monitör tavsiyesi de alabilirimn.

Son düzenleme:

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Güç kaynağı değişmenizi öneririm. Almışsınız ama bence değişmekte fayda var. Ssd SU600 serisi ise sorun yaşarsanız şaşırmayın. Önerilen bir ssd değil. Bir de kasa Royal serisi ama tam modeli nedir o seride birden fazla kasa var.

gt 210

80+
Başlangıç seviyesi için APU bir sistem topluyorum..

Anakartım: Msı B450M-A pro max 4133Mhz matx
İşlemci
AMD Ryzen 5 2400G
RAM: Kingston (2*8gb) 3200 Mhz Ddr4 CL16
SSD: Adata 240 Gb
Kasa: Powerboost Royal Serisi 3led fanlı Mıdtower kasa
Güç Kaynağı: Platoon 600W 4 sata (80 plus yok ama kullanan arkadaşlar mennun)

Toplam malıyetı 3100 cıvarına gelıyor yaklaşık olarak monitör hariç.

Sizce nasıl olmuş ?
Anakart,SSD,Kasa,Güç kaynağını toparladım.Diğerlerini de yazdığım şekilde toparlayacağım ama farklı tavsiyeleri olan varsa yazabilir.
Birde Monitör tavsiyesi de alabilirimn.
Powersupp değiştir bence

burak89

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güç kaynağı değişmenizi öneririm. Almışsınız ama bence değişmekte fayda var. SSD SU600 serisi ise sorun yaşarsanız şaşırmayın. Önerilen bir SSD değil. Bir de kasa Royal serisi ama tam modeli nedir o seride birden fazla kasa var.

SSD SU630. Güç kaynağını bir sonraki aşamada değiştireceğim yükseltme yapacağım zaman düşüncem öyle şu an. Kasa Vk-g1002s

gt 210

80+
Güç kaynağı değişmenizi öneririm. Almışsınız ama bence değişmekte fayda var. SSD SU600 serisi ise sorun yaşarsanız şaşırmayın. Önerilen bir SSD değil. Bir de kasa Royal serisi ama tam modeli nedir o seride birden fazla kasa var.

3200g daha ucuz ve daha performanslı değilmi ben mi yanlış biliyom

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Kasanın önü kapalı hava sirkülasyonu pek başarılı olmayacaktır. Ön paenli çıkartabiliyorsanız o şekilde yoksa yan kapak açık bir şekilde daha serin kullanabilirsiniz. Ssd de malesef sorunlu olan ssd'lerde.

burak89

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın önü kapalı hava sirkülasyonu pek başarılı olmayacaktır. Ön paenli çıkartabiliyorsanız o şekilde yoksa yan kapak açık bir şekilde daha serin kullanabilirsiniz. SSD de malesef sorunlu olan SSD'lerde.

Kasa önpanelıne bı ayar vermeyı bende düsünüyorum Harici diskte eklim o zaman faydası olur sanırım böyle bır dusuncem de vardı aslında. bu SSD de kullanan arkadaşlar sorunsuz demişti piyasaya göre baya da hesaplıya almıstım amazondan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o zaman işlemci ryzen 3 3200G mi yapim

ritosin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut
kanka apu sistemde vega 11 kullanıyor 2400 g

3200 g vega 8 kullanıyor diye biliyorum öyle internetten fps testlere baktıgında ekran kartı takıp işlemciyi test edebiliyorlar.

Ona çok dikkat et ekran kartın yoksa 2400 g kullansan daha iyi diye biliyorum bi araştır.

diğer şekilde işlemcisi 3200g nin daha iyi olabilir bilmiyorum

KToprak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Kamil
Arkadaşların da dediği gibi SSD ve PSU değiş hocam. Birde hep bu haldemi kullanacaksın? İlerde ekleme vs yapmayacaksan o fiyata ekran kartlı bir pc de gelir APU toplamaktansa ekran kartlı sistem daha iyi olur

burak89

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak burak
Arkadaşların da dediği gibi SSD ve PSU değiş hocam. Birde hep bu haldemi kullanacaksın? İlerde ekleme vs yapmayacaksan o fiyata ekran kartlı bir PC de gelir APU toplamaktansa ekran kartlı sistem daha iyi olur

ekran kartı ilerde ekleyeceğim bir kaç ay sonra fıyatı yanlış yazmışım bu arada 2700-2800 cıvarı

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
SSD sorunlu kasayı pek tasvip etmiyorum, PSU'yu da pek önermiyorum umarım C4 vakası yaşamazsınız.

burak89

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak burak
SSD sorunlu kasayı pek tasvip etmiyorum, PSU'yu da pek önermiyorum umarım C4 vakası yaşamazsınız.

Psu hakkında çok olumsuz yorumlar geldı degısecem bu yüzden nasıl bir psu önerirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,485
Üyeler
162,007
Son üye
afterkok
Top Bottom