Neler Yeni

Araba boyası değer kaybı

lusiancan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
CAN UYGUR
adam gitmiş boyatmış galiba boyatılınca düşer mi değeri
Dostum düşer aşağı yukarı öyle bir fiyat ama size değer kaybı çıkartıyorsa niye kendi kendine gidip boyatıyor size danışmadan tırnakla boyanacak kadar bir hasar veremez çocuk eğer bilmeyen biriyse araç sahibi ve ustaya gidip boya dediyse usta da kazıklamak için boyamıştır tabi kaput ortasıysa lokal de olmaz ona dalgalı duracağı için. Aracın değeri dediğin gibi 50-100k arası düşer ama madem sizden değer kaybı isteyecek o zaman tüm işlemlerden sizi haberdar etmeliydi. Ya da adamın günahını almayayım ama arkadaşların dediği gibi pasta çektirdi size boyattım diye yalan sıkıyor. Anlaşmaya çalışın tabi uzlaşabilirseniz boya parası ya da pasta yaptırdıysa onun parası için falan ama olmuyosa gidin polise rapor tutsunlar hiç bir şey de çıkmaz size oradan.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,894
İsim
uwu
Ben de sana gülüyorum. Tırnağı ile çizilcek boya mı var ? Adam foto çektirmeden gitmiş pasta attırmış boş yapıyorsunuz
demek araç sahibi bilmiyor aracın renginde oje alıp sürcek mis gibi olurdu

şahin doğan

80+ Platinum

Receb İvedik

80+ Bronze
lambo mu çizdi de 100k değer kaybı diyor bana kalsa hiç vermezdim ama birinin malına zarar verip utanmadan 5 kuruş vermemek bana yakışmaz

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
levye detayı güldürdü :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

çizikten dolayı değer falan düşmez ya. Fırsatçı türk milletinin saçmalıkları, kaput boyalı olsa ne olmasa ne. Avrupa da boyalı değişenli arabalar orjinalden daha pahalıya satılıyo :D
Levye ikonik duruyor. Babam kaportacı ben de mekanikte çalışıyorum.
Bir müşteri geldi işte böyle böyle konuştuk. Arabada belli başlı sorunlar var söyledi yapılacakları. Araç clio 2 faz 1
Kaputun ucuna oturmuşlar sokakta kaputun ucu ezilmiş. Ezilen yer armanın üstü orada destek yok. Babama götürdüm gösterdim. Kaputu açtı altına takoz koydu iki taraftan. Kaputun ortaya eliyle bir yapıştırdı sonra da defol git dedi. Dhjdkdkd yani hem yaptı hem de bana kızdı. Bu arada kaput çok güzel oldu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkcası inandırıcı gelmedi. Arkadaş sizi koparmaya çalışıyor.
Tırnakla boyayı kaldıracak derecede kazıyabilende at tırnağı falan vardır. En fazla kılcal çizersin veya üstten hafif çizersin.

Türkiyede arabalar çok pahalı. Gitmiş boyatmış falan 100k düşmüş? 100k düşüren kim? Kaynak kim? Sabahtan akşama kadar aracın ilanlarına bakıp fiyat belirleme yapıyorsa bile 100k kim düşer. Ayrıca kim çizikten dolayı kaputu boyar?
Sırf değeri düşecek diye yanık boyayla kullanan , vuruk arabayı kullanan, çizik delik teşik arabayı kullanan insanlar tanıyorum.
Sadece fiyatı düşecek diye bunu yapıyorlar orjinalliği bozulacak diye ödleri kopuyor.
Arkadaş görmüş bakmış bunlar arabadan anlamıyor ben abartayım korkutayım diye söylemiş . Benim tahminim bu yönde
Resim iste , kanıt göstersin. Boyattığı faturayı göstersin.
Evet 100k iyi para ama emin ol kimse bir çizik için komple kaput boyatmaz. Boyattıysa da önceden söyleseymişte öyle yapsaymış işlemlerini .

Son düzenleme:

Mr8ilgin

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,829
İsim
Yavuz
Ustad çizik giderici firmalar var orijinal mikron atıyorlar. Orada yaptır.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Boyutuna göre değişir ama 100K dan fazlada olabilir. 2023 model araçtan bahsediyoruz. Burada 5-10 bin diyenler mesajıma cevap vermesin kendi kendime gülüp geçerim :d
Hocam değer kaybı çok şeye bağlı hesaplanıyor. Başta aracın hasar bedeline göre
Misal bu sitede örnekleme bir fiyat çıkmış
Parça boyamada en fazla 3500 lira çıksın diyelim. Aracın modeli , yaşı , kilometresi , bir çok şeye bağlı değişiyor. Ve sigorta şirketlerinin cimriliğine bakarsak en fazla 10 bin tl verirler.
Şimdi diyelim ki 100 bin düştü. Neye göre düştü? İkinci el piyasasında düşüyor. Evet ama bu aracı bayiden 900 bine alıyorsun 1 milyon 100 bine ilana koyanlar var. Neden ?
Sözde araba yokmuş ama avantayla çözerler. Kısacası ikinci el piyasasının şişikliğini baz alırsak bile bu kadar düşmez. Araba komple önden patlak olsaydı ve toplasalardı hadi diyelim 100k aşağısına koysun. Ama ufacık bir çizik için zannetmiyorum düşeceğini.

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Salih ÇARDAK
Araç sahibi olmayan, nutuk atıp üzerine yargı dağıtan köse biladerlerim yoruma dolmuş. xD

r4NG3r

80+ Silver
Ortadan ikiye bölünen arabayı toplayıp piyasa fiyatına satıyorlar tırnakla çizmeye 100k düşmüş he

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,809
İsim
Eren Güven
Merhaba arkadaşlar ben tarcanlar oto ekspertiz den Sami Tarcan, bugünkü aracımız golf, satıcının iddiasına göre araç dolunayda Wolverine ların saldırısına uğramış.

frknhrmnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Furkan Harmancı
Tırnakla o derece çizmek bence mümkün değil her nasıl olduysa oldu o kısmı geçelim. Adam psikolojik sorunlu değilse tırnak çiziğinden dolayı sıfır aracın kaputunu boyatmaz. Araç metalik renk değilse çelik rötüş yapılıyor onunla 300 liraya hallederdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,268
Üyeler
172,812
Son üye
nwakaemee
Top Bottom