Neler Yeni

Yardım Araba zor kendine geliyor

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,083
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
90'a anca trafik ışıklarında beklersem geliyor hatta 90'a geliyor hareket edince tabi rüzgar yediği için hemen düşüşe geçiyor tekrar 70 lere falan düşüyor. Hatta bugün kısa bir mesafede kullandım arabayı bir yere kadar gittim geldim, yağmur olduğu için yürümek istemedim. Tahminen 2 km falan yaptım 2 defa falan durdum ama arabayı stop etmedim 3 dakika kadar çalıştı tekrar baktığım da derece yükselmemişti. Bu arada o sırada araba düzeldi yani devir de ya da gidişatın da hiç bir problem yoktu daha motor ısınmamıştı bile ben işimi halletim eve geldim araba hala 75 derecedeydi.

O sorun muhtemelen termostattan hocam. Çünkü araba çalıştığı anda devir daim yapmaya başlıyor e bu soğuk havalarda biraz sıkıntı o. Zaten motor zor toparlıyor bir de soğuk su geçince hiç ısınmıyor sorun muhtemelen o ama ondan daha önemli bir konu var arabanın tek marşta çalışmayıp hadi çalıştı diyelim, çalıştırdıktan sonra zor kendine gelmesi hareket etmediğim sürece araba rölantide tekliyor gibi kalıyor her an stop edecekmiş gibi ama 200 metre ileri gideyim devir düşük olsa bile stop zor eder.

Benzinde ne durumda?

foxirte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
can yildiz
Benzinde ne durumda?
Benzinde tek marşta çalışıyor hocam. Tekleme sorunu vardı, epeydir araba benzinde çalıştırılmamış benzine bi aldık hoplaya hoplaya götürdük arabayı sanayiye :D Sonra karbüratörü temizlettirdik sorun çözüldü o arada da bi subap ayarı yaptırdık mis gibi olmuştu araba.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,083
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Benzinde tek marşta çalışıyor hocam. Tekleme sorunu vardı, epeydir araba benzinde çalıştırılmamış benzine bi aldık hoplaya hoplaya götürdük arabayı sanayiye :D Sonra karbüratörü temizlettirdik sorun çözüldü o arada da bi subap ayarı yaptırdık mis gibi olmuştu araba.

Genel elektrik tesisatında sorun yok o zaman.

Siz en iyisi işinde iyi olan birine gösterin. Muhtemelen tüp beyninde bir ayarsızlık veya arıza var. Başka hiçbir şey gelmiyor aklıma.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam burada aklıma gelenleri sayayım.
Buji
Buji kablosu
Distribütör
Gaz ayarı
Geçen konuda bunların hepsinin yeni olduğunu söylediniz.
Bu ısınmama yüksek ihtimalle termostattan. İçi boştur ısınmaz. Ama bu yukarıdakilerden birisi bu ilk çalıştırmada tekletmeyi yapar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buradan bunları söyleyebilirim. Harici ne söylesem yanlış olur. Çünkü görmeden yorum yapmış olurum. İncelemek lazım

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,083
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Buji
Buji kablosu
Distribütör
Gaz ayarı
Bu ısınmama yüksek ihtimalle termostattan. İçi boştur ısınmaz. Ama bu yukarıdakilerden birisi bu ilk çalıştırmada tekletmeyi yapar.

Buradan bunları söyleyebilirim. Harici ne söylesem yanlış olur. Çünkü görmeden yorum yapmış olurum. İncelemek lazım

Benzinde sorunsuz çalışıyormuş. Elektrik aksamında sorun yok diyebiliriz.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Benzinde sorunsuz çalışıyormuş. Elektrik aksamında sorun yok diyebiliriz.
Zaten büyük elektrik aksamı yok ki :)
Gerçekten tesisat anlamında çok bir tesisatı yok toplasan bir demet kablo çıkar en fazla

Onu da tofaş sağolsun sağlam yapmış diyelim

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,083
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

foxirte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
can yildiz
Ama benzinde de ufak bir sorun var galiba yanlış hatırlamıyorsam. 2 Ay önce falan benzinde bırakmıştım arabayı tek marşta aldı ama aldığı gibi stop etmişti büyük bir soru işareti bırakmıştı kafamda. Valla ne yalan söyliyim epeydir benzinde ilk marş yapmadım arabaya. Daha 4-5 gün önce yanlışlıkla benzinde sürdüm arabayı :D . Lpg aldım, ulan dedim bir de benzin atayım çeyrek depo benzin aldım. Çıktım 50 metre gidemeden araba bi gaz yememeye başladı stop etti çektim kenara çalıştırıyorum dip gaz yapıyorum rölantide sabit kalıyor. Aradım ustamı düğmeyi ortaya al marş yap dedi, dediği gibi yaptım araba normal çalıştı ama nasıl çalıştı :D Lpg den bir anda benzine geçiş yaptı çünkü benzin kesicisi devre dışı kalmış sağ olsun en son gaz ayarını yapan ustanın eli değmiş ve vanayı devre dışı bırakmış lpg deyken bir arada benzin de geliyormuş motora ve boğuluyormuş. Ustama gittiğim de kaputu aç bakalım bir dedi ve düğmenin durumunu sordu böyle böyle dedim, sorunu sanki kendi yapmış gibi buldu saniyesinde. Bu arada o benzin kesicisi zaten açık geziyormuşum bayadır ama arabada hiç benzin yoktu ki ne işe yarasın :D

Buji
Buji kablosu
Distribütör
Gaz ayarı

Bujileri o nedenle değiştirmiştim zaten ama düzelmemişti. Sonrasında distribütörün bütün yan elemanlarını elden geçirdim. Distribütör kapağı, Tevzi makarası, distribütör modülü. Ateşleme bobininin tesisatını falan değiştirdim söketiyle beraber. Ama ustam distribütörün gidici olduğunu söylemişti içi paslanmış acaba arabanın zor toparlaması distribütör mü? Fazla da yaktırır bu araca galiba çünkü ben 20 litre lpg ile 120 km falan gidebiliyorum. Baskı balata diyordum ben değiştirdim hala aynı.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ama benzinde de ufak bir sorun var galiba yanlış hatırlamıyorsam. 2 Ay önce falan benzinde bırakmıştım arabayı tek marşta aldı ama aldığı gibi stop etmişti büyük bir soru işareti bırakmıştı kafamda. Valla ne yalan söyliyim epeydir benzinde ilk marş yapmadım arabaya. Daha 4-5 gün önce yanlışlıkla benzinde sürdüm arabayı :D . Lpg aldım, ulan dedim bir de benzin atayım çeyrek depo benzin aldım. Çıktım 50 metre gidemeden araba bi gaz yememeye başladı stop etti çektim kenara çalıştırıyorum dip gaz yapıyorum rölantide sabit kalıyor. Aradım ustamı düğmeyi ortaya al marş yap dedi, dediği gibi yaptım araba normal çalıştı ama nasıl çalıştı :D Lpg den bir anda benzine geçiş yaptı çünkü benzin kesicisi devre dışı kalmış sağ olsun en son gaz ayarını yapan ustanın eli değmiş ve vanayı devre dışı bırakmış lpg deyken bir arada benzin de geliyormuş motora ve boğuluyormuş. Ustama gittiğim de kaputu aç bakalım bir dedi ve düğmenin durumunu sordu böyle böyle dedim, sorunu sanki kendi yapmış gibi buldu saniyesinde. Bu arada o benzin kesicisi zaten açık geziyormuşum bayadır ama arabada hiç benzin yoktu ki ne işe yarasın :D

Bujileri o nedenle değiştirmiştim zaten ama düzelmemişti. Sonrasında distribütörün bütün yan elemanlarını elden geçirdim. Distribütör kapağı, Tevzi makarası, distribütör modülü. Ateşleme bobininin tesisatını falan değiştirdim söketiyle beraber. Ama ustam distribütörün gidici olduğunu söylemişti içi paslanmış acaba arabanın zor toparlaması distribütör mü? Fazla da yaktırır bu araca galiba çünkü ben 20 litre lpg ile 120 km falan gidebiliyorum. Baskı balata diyordum ben değiştirdim hala aynı.
Yav hocam sorunu sen kendin söylüyorsun işte bak :). Doğru ateşlemeye vermediği için avans veriyor ve eaa ekg fazla kalıyor demek ki.
O usta iyi bir usta gibi anlattın bence sen ona bir göster. Çünkü biz söylesekte havada kalıyor. Isınmama konusunda ise termostat diyorum

foxirte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
can yildiz
Yav hocam sorunu sen kendin söylüyorsun işte bak :). Doğru ateşlemeye vermediği için avans veriyor ve eaa ekg fazla kalıyor demek ki.
O usta iyi bir usta gibi anlattın bence sen ona bir göster. Çünkü biz söylesekte havada kalıyor. Isınmama konusunda ise termostat diyorum
Doğru diyorsun hocam ama işte emin olamıyoruz ki araba çalıştı mı çalıştı deyip kendimizi kandırıyoruz ama aslında sorun var işte. Şimdi sıfır distribütör alsak desek 2bin lira falan ama sorun düzelecekse kıyacağım artık.

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,625
İsim
oğuzhan ege
Benim 2014 jetta da kızdırma buji ışığı yanıyor arada nadir araba performansdan düşüyor

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Doğru diyorsun hocam ama işte emin olamıyoruz ki araba çalıştı mı çalıştı deyip kendimizi kandırıyoruz ama aslında sorun var işte. Şimdi sıfır distribütör alsak desek 2bin lira falan ama sorun düzelecekse kıyacağım artık.
Sen şu ustana bir göster hocam önce. Paso değiştirip para harcama. Bu yakıt distribütörden kaynaklanabilir ama başka bir şey de olabilir yani . Bak diyorum ya bakmadan söylemek yanlış olur o yüzden inceleyip karar vermek daha mantıklı olur.

foxirte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
can yildiz
Sen şu ustana bir göster hocam önce. Paso değiştirip para harcama. Bu yakıt distribütörden kaynaklanabilir ama başka bir şey de olabilir yani . Bak diyorum ya bakmadan söylemek yanlış olur o yüzden inceleyip karar vermek daha mantıklı olur.
Hocam bugün ustama gittim ama çok yoğundu diğerine uğradım şu termostata baktırdım ama doluydu boş termostat değilmiş. Yenisi aldım taktırdım ama hala aynı. Yolda giderken hep 75lerde kalıyor sadece sabit durduğumda yükseliyor. Arabada takılı olan boş değilmiş yani. Şimdi bu aldığım 79 derece olunca devir daimi başlatıyormuş falan filan. Distribütöre baktırmadım ona diğer usta bakıyor ama aşırı yoğundu 4-5 tane araba vardı ben de beklemek istemedim eve döndüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,277
Üyeler
165,323
Son üye
rwich
Top Bottom