Neler Yeni

Yardım Arabanın motor bloğu çatlamış olabilirmi

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.
evt
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya şimdi burada küfür etmek istemiyorum adam bakmamış zaten herhalde bide 75k verdik bize söylese full motor yaptırırdık
hocam 75 bin ne demek olduğum şehirde 75 bine komple sandık motor yapılıyor :D

Nissan primera sahibiyim işçiliği kendime ait olduğu için 50bine komple kendim motor yaptım kendim yapmasam 80 bin verirdim size bayağı fahiş fiyat vermişler.

Araba ustadan geldi ve bloğun çatlak olabileceğini söyledi çünkü motorda şakırtı sesi var ve su eksiltiyor fakat internette yağ ve su karışır araba çekişten düşer vs yazıyordu fakat arabada ses ve su eksiltme harici hiçbir sorun yok sizce neden olabilir
Hocam hangi şehirdesiniz aracınızın yardımlaşma gruplarını araştırın oraya sorun güzel ustalar bulursunuz

Arif57TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arif Köse

Nissan primera sahibiyim işçiliği kendime ait olduğu için 50bine komple kendim motor yaptım kendim yapmasam 80 bin verirdim size bayağı fahiş fiyat vermişler.

Hocam hangi şehirdesiniz aracınızın yardımlaşma gruplarını araştırın oraya sorun güzel ustalar bulursunuz
zaten pişman olduk ona yaptırdığımıza

faturada bu

Ekler

• WhatsApp Image 2024-11-04 at 00.03.46.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-04 at 00.03.46.jpeg
    123.8 KB · Hit: 17

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,314
İsim
Volkan

faturada bu
Rektefiye yazıyor komple motoru yapmış sanırım birde kaynak yazıyor neyin nesi ki kaynakladıkları yer mi gitti ki

Arif57TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arif Köse

hocam bide araba çekişten düşmezmi blok çatlak olsa

Rektefiye yazıyor komple motoru yapmış sanırım birde kaynak yazıyor neyin nesi ki kaynakladıkları yer mi gitti ki
dediği kadarıyla üst kapak alta oturmamış mı alt motor mu yeriine oturmamış tam hatırlamıyorum o yüzden di

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.

faturada bu
hocam faturada yazdığına göre sorun çıkarabilecek tüm parçalar değişmiş eğer ustanın yazdığı doğruysa ustalık bir durum yok fiyat listesi normal aslında siz neredeyse komple motor yaptırmışsınız tek eksiği krank piston alt blok.
yüksek ihtimalle blok çatlak bir ustaya götürüp benzin ya da gazyağıyla iyice temizletin daha sonra suyu ya da yağı eksikse tamamlatın terleme vs var mı bakılsın aksi taktirde yaptırdığınız motor çöp olabilir, sesi duymadan bir şey diyemem elinizde video ya da ses kaydı varsa atarsanız daha detaylı yardım edebilirim.

Arif57TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arif Köse
hocam faturada yazdığına göre sorun çıkarabilecek tüm parçalar değişmiş eğer ustanın yazdığı doğruysa ustalık bir durum yok fiyat listesi normal aslında siz neredeyse komple motor yaptırmışsınız tek eksiği krank piston alt blok.
yüksek ihtimalle blok çatlak bir ustaya götürüp benzin ya da gazyağıyla iyice temizletin daha sonra suyu ya da yağı eksikse tamamlatın terleme vs var mı bakılsın aksi taktirde yaptırdığınız motor çöp olabilir, sesi duymadan bir şey diyemem elinizde video ya da ses kaydı varsa atarsanız daha detaylı yardım edebilirim.
video var ama buraya yüklenmiyor galiba nasıl atabilirim size

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.

dediği kadarıyla üst kapak alta oturmamış mı alt motor mu yeriine oturmamış tam hatırlamıyorum o yüzden di
hocam çatlak silindirlerin içerisinde olduğu zaman çekişten düşer. sadece devirdaim pompasının çalıştığı kısımlarda olursa çekişten düşmeme ihtimali var çatlağın nerde, ne şekilde, ne boyutta olduğu konuları motor sağlığını ciddi anlamda etkileyebilir ya da hiç etki de etmeyebilir.

video var ama buraya yüklenmiyor galiba nasıl atabilirim size
hocam youtube a yükleyip link gönderebilir misiniz.

Arif57TR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Arif Köse
hocam çatlak silindirlerin içerisinde olduğu zaman çekişten düşer. sadece devirdaim pompasının çalıştığı kısımlarda olursa çekişten düşmeme ihtimali var çatlağın nerde, ne şekilde, ne boyutta olduğu konuları motor sağlığını ciddi anlamda etkileyebilir ya da hiç etki de etmeyebilir.

hocam youtube a yükleyip link gönderebilir misiniz.

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.

yeni üst kapak yapıldığı zaman alt motora oturmaması normaldir, eski kapak ile yeni kapağın boyutları bir olmaz çünkü ısıyla her zaman bu malzeme her parçasıyla genleşir küçülür ve büyür kullanılan her malzemenin mühendisliği ona göre olduğu için rektefiye gerekir kaynak dediği de bu durum oluyor.

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.
Hocam bloğunuzdan bariz şekilde subap sesi geliyor, çatlak böyle bir ses yapmaz, yapamaz ses üst kapakta tamiri yapan arkadaşa bol sevgiler saygılar yollarım çoluğunu çocuğunu haramla büyütmeyi seven birisi sanırım : )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,109
Üyeler
163,779
Son üye
asaletemre
Top Bottom