Neler Yeni

Arabaya Yazılım Attırmak Zararlımıdır ?

TALHA MURAT

80+ Silver
Ben bu konuda yıllardır otomobil piyasasında sözü geçen Halit Bolkan'ın lafını dinlerim. Bir videoda şöyle demişti:

"O otomobili üreten mühendisler zaten geriz*kalı, yazılımla oynayıp daha yüksek performans almayı bilmiyorlar, bunu yaparken motor ve diğer aksamların ömrünü hiç akla getirmiyorlar, bir siz akıllısınız".
yalnız yazılım motoru tam tersine korur ve yakıtı düşürür özellikle motoru güçlendirir.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,067
İsim
.
Evet top speed 235 iken 250 ye falan çıktı ama ağırlıkları 250 yaparken daha fazla idi çok bozarmı sanmıyorum.
Ara hızlanmalar ve düşük devirlerde o gücü hissediyormusun peki ?
Araba 170 Hp olduğunu hissettiriyormu ?

TALHA MURAT

80+ Silver
Ara hızlanmalar ve düşük devirlerde o gücü hissediyormusun peki ?
Araba 170 Hp olduğunu hissettiriyormu ?
Araç zaten yapıştırıyordu önden çekiş olduğu için esp de deli gibi patinaj çekiyor bazen lastikler de yeni değil ama sport modda özellikle sollamalarda azd aolsa farkediyor çok fazla bir şey bekleme ama değer.

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Metehan Akdeniz

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kimi araçlarda zararlı oluyor kimilerinde ise faydalı oluyor. Bazı araçlar vergi diliminden yırtmak için beygir düşürmek amacıyla yazılım ile gücü düşürülüp yurt dışından getiriliyor ve satılabiliyor ülkemizde. Genel olarak zararlıdır bence, eğer faydalı olsaydı o aracı üreten o kadar mühendis var düşünmüşler ki mevcut yazılımı koymuşlar.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,067
İsim
.
Yakıt düşüyor . Motoru koruma hikaye derken ?
Usta yazılımın motoru koruduğu nerde görülmüş güldürmeyin beni inanmayın böyle şeylere
Tamam diyelim yakıt düşsün
Performans artsın çok güzel şeyler bunlar
Ama korumaz inanmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düşeceğini sanmıyorum hocam
Bende aynı düşüncedeyim düşeceğini zannetmiyorum

TALHA MURAT

80+ Silver
Kimi araçlarda zararlı oluyor kimilerinde ise faydalı oluyor. Bazı araçlar vergi diliminden yırtmak için beygir düşürmek amacıyla yazılım ile gücü düşürülüp getiriliyor ve satılabiliyor ülkemizde. Genel olarak zararlıdır bence, eğer faydalı olsaydı o aracı üreten o kadar mühendis var düşünmüşler ki mevcut yazılımı koymuşlar.
Şöyle sıkıntı var aracı çok yüksek devirlerde kullanınca motor ömrü kısalıyor bana gereken uyarıları yaptılar onun haricinde standart bir motor ve kullanışa bağlı olarak gider dedi mesela 8000 deviri var bunu 8000 e kadar getirme 6500 de vites at ve otomatikte ise zaten kendisi ona göre ayarlar dedi bu şekilde motor zarar görmez.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,067
İsim
.
Şöyle sıkıntı var aracı çok yüksek devirlerde kullanınca motor ömrü kısalıyor bana gereken uyarıları yaptılar onun haricinde standart bir motor ve kullanışa bağlı olarak gider dedi mesela 8000 deviri var bunu 8000 e kadar getirme 6500 de vites at ve otomatikte ise zaten kendisi ona göre ayarlar dedi bu şekilde motor zarar görmez.
Usta en temiz ve saf yazılım fabrika yazılımıdır.
Gerisi hikaye ama işte en azından araba canlanırdı

TALHA MURAT

80+ Silver
Fabrikaların yapmamasının sebebide hor kullanan bir insanın araca çok az zarar vermesi hor kullanan bir çok kişi var o yüzden risk almıyorlar.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,587
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Fabrikaların yapmamasının sebebide hor kullanan bir insanın araca çok az zarar vermesi hor kullanan bir çok kişi var o yüzden risk almıyorlar.
Aslında onla alakalı değil, arabaların çoğu motorlarına göre ayrılıyor. Düşük Hp'li arabayı ucuza satarken yükseğini pahalıya satıyor kısaca. Pazarlama stratejisi bence.

Top Bottom