Neler Yeni

Arabayı sıkıştırdım. Zarar vermiş miyimdir?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Rodaj ne demek biliyormusun ? Gir internetden araştır rodajın ne olduğunu piston gömlek silindir daha alışmadan 10bib km olmadan motor fazla zorlamaya gelmez. Yani zarar verdin mi ? Büyük ihtimalle vermiş olabilirsin
10 Bin KM rodaj mı olurmuş. Sen de pek bilmiyor gibisin sanki. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

yıl olmuş neredeyse 2023 çoğu araç otomatik zaten beyni var osu var busu var şusu var yazılımı var motor açmak ne yahu :kekw::kekw:
Amaç motor açmak değildi zaten ya. Performansını merak ettim.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Sen ne zaman uslanacaksın? :D

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Rodaj ne demek biliyormusun ? Gir internetden araştır rodajın ne olduğunu piston gömlek silindir daha alışmadan 10bib km olmadan motor fazla zorlamaya gelmez. Yani zarar verdin mi ? Büyük ihtimalle vermiş olabilirsin
5 10 bin arası motor oturuyor zaten hocam. Bence ilk bakıma kadar olmalı . Günümüzde de genel olarak 10 bin olarak yapılıyor zaten.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
5 10 bin arası motor oturuyor zaten hocam. Bence ilk bakıma kadar olmalı . Günümüzde de genel olarak 10 bin olarak yapılıyor zaten.
Benim bildiğim ilk 1000 km dikkat etsen yetiyor. Bende 900 KM gazlamadım arabayla.

Mercy1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Yaşarcan ersayın
Bakmayın kimin ne dediğine. Yarım saat sıkıştırdınız diye araca çok bir zarar veremezsiniz. 1990 yılından kalma bilgilerle 2022 yılında aynen devam ediliyor olunması çok garip. Eskilerde parça tolerans değerleri mm olarak hesaplanırken şuanki teknolojide milimetrenin çok daha küçük boyutlarında. Neredeyse yok denecek kadar az yani. Sizin aracı açmak için sıkıştırmanızın garip olması gibi rodaj kavraminin halen kullanılıyor olması da garip.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Benim bildiğim ilk 1000 km dikkat etsen yetiyor. Bende 900 KM gazlamadım arabayla.
Ya şimdi sen biraz sıkıştırdın motor gitti , yağ yandı , rodaj bitti , randuman tutmaz falan değil. İyi bir şey değil ama çokta korkulacak bir şey değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Seren
Bakmayın kimin ne dediğine. Yarım saat sıkıştırdınız diye araca çok bir zarar veremezsiniz. 1990 yılından kalma bilgilerle 2022 yılında aynen devam ediliyor olunması çok garip. Eskilerde parça tolerans değerleri mm olarak hesaplanırken şuanki teknolojide milimetrenin çok daha küçük boyutlarında. Neredeyse yok denecek kadar az yani. Sizin aracı açmak için sıkıştırmanızın garip olması gibi rodaj kavraminin halen kullanılıyor olması da garip.
Birbirine sürtünerek titreşerek çalışan her malzemenin birbirine alışma süreci vardır. Lastik bile aldığınızda ilk 100kkm fren mesafesi uzar. Araçlar da teknoloji gelişse de düşük hacimden yüksek güç aldığı için toleransları eskiye nazaran daha düşük.
Konu sahibine gelirsek koku bir çok yerden gelmiş olabilir aracında bi yağını değiştirirseniz uzun ömürlü olmasına iyi olur.

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Mete C. E.
1- aracınız rodaj gerektirmez,
2- koku lastik, balata, fan vs. kaynaklıdır, ilk aldığınız günü hatırlayın, klima açınca gelen o lanet kimyasal kokusu.
3- araç ile ilgili teknik bilgileriniz eksikse, sadece şunlara dikkat edin, gösterge; yağ lambası, hararet.

Eğer müzik bangır bangır geziyorsanız -şahsen ben böyle yapıyorum- arada sırada trafikte veya uzun yolda anlık müziği durdurun ve aracın sağlıklı sesini iyi kötü bilin. Düşük hacimli az yakan atmosferiklere göre beygiri yüksek olan araçların bakımı önemlidir, doğal olarak teknik hatalar olabilir, ama bu tarz bir zorlama ile bir şey olmaz. Olsa İstanbul'da her akşam binlerce araç perte çıkardı.

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Balatadan gelmiştir büyük ihtimal canınızı sıkmayın

Top Bottom