Neler Yeni

Araç lastiğinden anlayan varmı?

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Sağolun bende bakınayım yarın bi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bu markadan aliyim uygunsa o zaman
Çok fark yoksa conti öneririm dot numaralarına dikkat et. Lastiği alırken dediğim gibi dişlerine ve yanaklarına özellikle bak kılcal çatlaklar var mı. raf ömrü 5 veya 10 yıl diye bişey yok. İyi koşullarda saklanmazsa 3 yıldada gidebilir.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Sağolun bende bakınayım yarın bi.

hocam bu markadan aliyim uygunsa o zaman

Michelin hızlı aşınıyor diyorlar ekstradan o kadar eskitecek kadar deneyimlemedim.
Yumuşak hamur olduğu için. Kaliteli fakat dediğim gibi bizim yollara uygun değil. Zenginim 2 veya 3 yılda bir değişirim diyorsan Mc al 😁

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
Çok fark yoksa conti öneririm dot numaralarına dikkat et. Lastiği alırken dediğim gibi dişlerine ve yanaklarına özellikle bak kılcal çatlaklar var mı. raf ömrü 5 veya 10 yıl diye bişey yok. İyi koşullarda saklanmazsa 3 yıldada gidebilir.
yok fiyat olarak 600-700 liralar var aralarında.

Yumuşak hamur olduğu için. Kaliteli fakat dediğim gibi bizim yollara uygun değil. Zenginim 2 veya 3 yılda bir değişirim diyorsan Mc al 😁
Hocam lastik durmuyorki bizde benim 3. arabam sık araç değiştiriyorum lastikten ziyade :) zenginlikten değil imkanlar çerçevesinde hepimiz en iyisini yapmaya çalışıyoruz malum türkiye serveri.

corez

80+ Bronze
ben önceden devamlı lastik yaktıgım icin 2 senede bir ortalama lastik alıyordum yazlık olarak söylüyorum daha sonrasında continanteller pahalı gelmeye baslayınca petlas , matador gibi tr markaları aldım yol tutusunu begenmedim matador diye olan lastikte ilk ayında yarıldı 2ye sonrasında son 5 yıldır belki 6 cıkma lastik alıyorum continantel (runflat) lastikler ömrü dolmus oluyor bu lastiklerle cogu virajlarda yanlayarak sürüyorum yüksek hızlarada cıkıyorum herhangi bir sorun teskil etmedi tabi bu etmicek anlamıda gelmez

özetle 10 yıllık conti dişleri hala duran 0 petlastan iyi oldugunu kesinlikle söyleyebilirim

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
ben önceden devamlı lastik yaktıgım icin 2 senede bir ortalama lastik alıyordum yazlık olarak söylüyorum daha sonrasında continanteller pahalı gelmeye baslayınca petlas , matador gibi tr markaları aldım yol tutusunu begenmedim matador diye olan lastikte ilk ayında yarıldı 2ye sonrasında son 5 yıldır belki 6 cıkma lastik alıyorum continantel (runflat) lastikler ömrü dolmus oluyor bu lastiklerle cogu virajlarda yanlayarak sürüyorum yüksek hızlarada cıkıyorum herhangi bir sorun teskil etmedi tabi bu etmicek anlamıda gelmez
Evet hocam sizinkisi birazcık ekstrem sürüş :) Ama bende iyi markanın farkını anladım ayrıca internette fiyatlara bakıyorum benim lastik ebadında çok fark yok yani lastik başı 700 lira fark var verilebilir gibi geldi.

Hocam lastikçim sitesinde 2022 tarihli goodyear grip8 var 2000 lira fiyatla baya gözüme çarptı sizce alınır mı? sonuçta sıfır lastik sorun olurmu yoksa petlas alacağım aynı fiyatlardalar çünkü.

corez

80+ Bronze
Evet hocam sizinkisi birazcık ekstrem sürüş :) Ama bende iyi markanın farkını anladım ayrıca internette fiyatlara bakıyorum benim lastik ebadında çok fark yok yani lastik başı 700 lira fark var verilebilir gibi geldi.
benim lastiklerim ince yanak , aracta arka itişlü gücü yerinde bir arac her lastigin yolda ne hissiyat verdigini direksiyondan gazlarken arabanın hareketlerinden cok iyi hissediyorum conti , michal , goodyear bunlar güzel lastikler Tr markalarından kesinlikle uzak durulmalı . onun dısında ömür felan hikaye . ömür dolunca ne oldugunu söyleyim size lastik yolda giderken tak diye ayrılıyor ikiye silgi gibi bölünüyüyor ama suan aracımda ki lastik belki 8 yıllık lastik bu yıl taktıgım ondan önceki lastiklerimde en az bu kadar yıllanmıstı 0 sorun dedigim gibi 0 Aldıgım MATADOR LASTİK silgi gibi bölündü hızım düsük oldugu icin sag cekip durabilidim yüksek hızda düsünemiyorum bile

Ama sunuda eklemek istiyorum yok bunun omru doldu raf omru var vs diyip insanlar lastikleri bedavadan dukkana birakiyor bende onlari cok cuzi komik rakamlara aliyorum , lastikcilerde o lastikleri gece vakti lastigi patlamis kisilere satiyorlar absurt rakamlara o yuzden rafi doldu birak diyorlar

Son düzenleme:

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
baba merhaba
V
Canını seviyorsan uzun yol yapmanı önermem ürün ömrünü doldurmuş. Bu şeye benzemiş yumurta bayatlamış ama kabuğu sağlam der gibi olmuş

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır

Hocam lastikçim sitesinde 2022 tarihli goodyear grip8 var 2000 lira fiyatla baya gözüme çarptı sizce alınır mı? sonuçta sıfır lastik sorun olurmu yoksa petlas alacağım aynı fiyatlardalar çünkü
Aşırı ucuzsa tercih edilebilir petlas veya starmaxx. Ama kauçuğu serttir. 2 sene götürür sonrasını bilemem. Patlasın zirai lastikleri çok iyi. Binekte yorum yapamıyorum. Şirket çalışanıyım ben ucuz aldığım için kullanıyorum ama 2 senede bir değiştiriyorum.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
Aşırı ucuzsa tercih edilebilir petlas veya starmaxx. Ama kauçuğu serttir. 2 sene götürür sonrasını bilemem. Patlasın zirai lastikleri çok iyi. Binekte yorum yapamıyorum. Şirket çalışanıyım ben ucuz aldığım için kullanıyorum ama 2 senede bir değiştiriyorum.
Petlas 2023 ile goodyear 2022 aynı para goodyear tercih edicem sanırım.

V
Canını seviyorsan uzun yol yapmanı önermem ürün ömrünü doldurmuş. Bu şeye benzemiş yumurta bayatlamış ama kabuğu sağlam der gibi olmuş
Teşekkür hocam değiştireceğim önümüzdeki hafta.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır

özetle 10 yıllık conti dişleri hala duran 0 petlastan iyi oldugunu kesinlikle söyleyebilirim
Veloxsport modelini kullandınız mı petlasın

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
benim lastiklerim ince yanak , aracta arka itişlü gücü yerinde bir arac her lastigin yolda ne hissiyat verdigini direksiyondan gazlarken arabanın hareketlerinden cok iyi hissediyorum conti , michal , goodyear bunlar güzel lastikler Tr markalarından kesinlikle uzak durulmalı . onun dısında ömür felan hikaye . ömür dolunca ne oldugunu söyleyim size lastik yolda giderken tak diye ayrılıyor ikiye silgi gibi bölünüyüyor ama suan aracımda ki lastik belki 8 yıllık lastik bu yıl taktıgım ondan önceki lastiklerimde en az bu kadar yıllanmıstı 0 sorun dedigim gibi 0 Aldıgım MATADOR LASTİK silgi gibi bölündü hızım düsük oldugu icin sag cekip durabilidim yüksek hızda düsünemiyorum bile

Ama sunuda eklemek istiyorum yok bunun omru doldu raf omru var vs diyip insanlar lastikleri bedavadan dukkana birakiyor bende onlari cok cuzi komik rakamlara aliyorum , lastikcilerde o lastikleri gece vakti lastigi patlamis kisilere satiyorlar absurt rakamlara o yuzden rafi doldu birak diyorlar
Hocam evet haklısınız yani kullanan kullanıyor ustada öyle söyledi yorumları gezindim 10 yıl kullananlar bile var ama genel kabul görmüş kurallar dışında benim lastiğimde 10 yıl olmuş sıfır ama 10 yıl sonuçta o yüzden değiştirme kararı aldım yenisi 4000 lira bu lastiklerin ona üzülüyorum

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
Enes Bahadır
Petlas 2023 ile goodyear 2022 aynı para goodyear tercih edicem sanırım.

Teşekkür hocam değiştireceğim önümüzdeki hafta.
2022 nerdeyse 3 senelik. Bayilerle görüşün derim internetten bakmayın sadece. Sökme takma nerdeyse 1000 tl onu bedavaya getirmiş olursunuz. Ne kadar yeni o kadar iyi 2024 ten şaşmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,163
Üyeler
164,625
Son üye
toriq
Top Bottom