Yardım ARACIMIN MOTORU DÜŞÜK MÜ?

Musa Dinç

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
688
2016 elit 1.6 136 bg Tucsonum var 1 senelik iken 2. El aldım Arkadaşlar şimdi silecek suyu doldurunca motorda böyle bi sanki düşüklük var gibi geldi öncesinde çok alçak değildi gibi sizce bana mı öyle geliyor yoksa problem varmı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Denizgezen

Ekler

• Screenshot_20220220_225416.jpg
    Screenshot_20220220_225416.jpg
    654.5 KB · Hit: 71
  • IMG-20220220-WA0004.jpg
    IMG-20220220-WA0004.jpg
    136.3 KB · Hit: 75
Resimlerde gayet normal duruyor. Sol taraftaki kulağı da çekin hocam. Şanzıman kulağı zaten kolay kolay kopmaz.
Motor şaseye göre küçük kaldığı için öyle geliyor olabilir

Resimlerde gayet normal duruyor. Sol taraftaki kulağı da çekin hocam. Şanzıman kulağı zaten kolay kolay kopmaz.
Motor şaseye göre küçük kaldığı için öyle geliyor olabilir
Yukardan değilde alt kısımdan karterden çekerseniz daha iyi olur. Karter yere çok yakın değilse sıkıntı yok.

Ben bu aracın motorunu söküp 2.0 motor taktırsam sorun olur mu?

Ben bu aracın motorunu söküp 2.0 motor taktırsam sorun olur mu?
Swap işine girme. Güç olsun istiyorsan t-gdi motorlusunu al.
Türkiyede swap yaparsan ;
1)Maliyet çok çıkar döviz yüzünden
2)Parça sıkıntısı çekersin.
3)Ruhsata işletmen gerekir proje çizdirip işletiyorsun baya para çekerler
4)Mimlenirsen ceza yemekten bıkarsın

Senin 1.6 GDİ motorlu tucsonun piyasası hemen hemen 400-500 arası
Misal bu 177'likler çok daha seri. Sportagede bindim baya baya seri. Çok çabuk dolduruyor ayrıca.

Son düzenleme:
Motor hizasındaki parçalara baktığımda aynı yerde olduğu gözüküyor. 2.0 motor yerine daha iyi bir ateşleme bujisi bobin ile bir tık iyi performans alınabilir. Eğer yapabilirsiniz turbo daha iyi olur (atmosferik ise) eğer turbolu ise bir üst modelini alıp takarsanız daha iyi performansı olur.

Amaa ısınacağı için motor ekstradan biraz değişik bir soğutma sistemi yapılmak zorunda.

Artık onuda modifiye yapacak kişi düşünsün.

2.0 motor tek başına bir performans arttırımı yapmaz. En fazla 20 25beygir artar. O dediğim şeyler ve yazılımında düzenlemeler ile baya güzel hale gelir. Ama motor daha çabuk biter onu uyarayım.

Swap işine girme. Güç olsun istiyorsan t-gdi motorlusunu al.
Türkiyede swap yaparsan ;
1)Maliyet çok çıkar döviz yüzünden
2)Parça sıkıntısı çekersin.
3)Ruhsata işletmen gerekir proje çizdirip işletiyorsun baya para çekerler
4)Mimlenirsen ceza yemekten bıkarsın

Senin 1.6 GDİ motorlu tucsonun piyasası hemen hemen 400-500 arası
Misal bu 177'likler çok daha seri. Sportagede bindim baya baya seri. Çok çabuk dolduruyor ayrıca.
Motor hizasındaki parçalara baktığımda aynı yerde olduğu gözüküyor. 2.0 motor yerine daha iyi bir ateşleme bujisi bobin ile bir tık iyi performans alınabilir. Eğer yapabilirsiniz turbo daha iyi olur (atmosferik ise) eğer turbolu ise bir üst modelini alıp takarsanız daha iyi performansı olur.

Amaa ısınacağı için motor ekstradan biraz değişik bir soğutma sistemi yapılmak zorunda.

Artık onuda modifiye yapacak kişi düşünsün.

2.0 motor tek başına bir performans arttırımı yapmaz. En fazla 20 25beygir artar. O dediğim şeyler ve yazılımında düzenlemeler ile baya güzel hale gelir. Ama motor daha çabuk biter onu uyarayım.
MOtor kulakları sabit değilmiş bu araçlarda p de bu şekilde d de yukarı kalkıyormuş sağolun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,392
Üyeler
187,826
Son üye
OzanKayaa
Geri