Aracın 1L yağ eksiltmesi normal mi?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
773
Ford Connect 1.8, 110 PS aracımı bugün sanayiye götürdüm. 6000 Km'de 1L yağ eksiltmiş. Bu değer normal midir? O sıra orada sormayı unuttum. Şimdiden teşekkürler.

Araç kaç kilometrede? Eğer yüksekse biraz yağ yakıyor diyebilirim
Birde sen biraz seri kullanıyorsun yağ yakıyorsa artırabilir. Ya da yağ kaçırıyor arabanın altına baktırdın mı?

Birde sen biraz seri kullanıyorsun yağ yakıyorsa artırabilir. Ya da yağ kaçırıyor arabanın altına baktırdın mı?
Arabanın altına baktım kaçırma falan yok. Araç 140.000 KM'de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 L yağ alıyor bizim araç. 10.000'de bir bakıma götürüyorum. En son ki yağ değişiminden bu yana 8000 KM gitmişim ve 1 LT yağı kullanmış motor. Bir kaç arkadaşa sordum bu araçlar için normal falan dediler ama tam anlayamadım. Bir de arabada beyaz duman falan da olmuyor. Yağ yaktığını sanmıyorum fazla.

Ford Connect 1.8, 110 PS aracımı bugün sanayiye götürdüm. 6000 Km'de 1L yağ eksiltmiş. Bu değer normal midir? O sıra orada sormayı unuttum. Şimdiden teşekkürler.
Araç yağ yakıyor da olabilir, turbo yağ basıyor da olabilir. Turbodan çıkan boruyu söküp kolayca görebilirsiniz. Veya bir ustaya gidip kontrol ettirmekte fayda var..

Araç yağ yakıyor da olabilir, turbo yağ basıyor da olabilir. Turbodan çıkan boruyu söküp kolayca görebilirsiniz. Veya bir ustaya gidip kontrol ettirmekte fayda var..
Bakımına 1400 KM falan kaldı. Bakım zamanı gelince komple baktırıcam. Bu gün usta 1 litre yağ ekledi zaten üstüne.

Arabanın altına baktım kaçırma falan yok. Araç 140.000 KM'de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 L yağ alıyor bizim araç. 10.000'de bir bakıma götürüyorum. En son ki yağ değişiminden bu yana 8000 KM gitmişim ve 1 LT yağı kullanmış motor. Bir kaç arkadaşa sordum bu araçlar için normal falan dediler ama tam anlayamadım. Bir de arabada beyaz duman falan da olmuyor. Yağ yaktığını sanmıyorum fazla.
Kilometre yok aslında. turbo yağ çekiyor olabilir çünkü çok asılıyorsun. Ya da yağ yakıyor. İlk sahibi misiniz? Eğer ilk değilse önceden hararet yaptırmış olabilirler veya intercoolere yağ basmış olabilir( Düşük ihtimal olsaydı ambeleye kalkardı)
2011 modeldi sanırım bir de 110 hp Kayışlıdır. Aklında bulunsun iç trigeri ne zaman değiştireceksin? (kilometre olarak yaklaşmış çünkü)

Kilometre yok aslında. turbo yağ çekiyor olabilir çünkü çok asılıyorsun. Ya da yağ yakıyor. İlk sahibi misiniz? Eğer ilk değilse önceden hararet yaptırmış olabilirler veya intercoolere yağ basmış olabilir( Düşük ihtimal olsaydı ambeleye kalkardı)
2011 modeldi sanırım bir de 110 hp Kayışlıdır. Aklında bulunsun iç trigeri ne zaman değiştireceksin? (kilometre olarak yaklaşmış çünkü)
Bütün kayışlar daha önceden değişti. Aracın ilk sahibiyim 2009'da direk bayiden aldık. 2009'dan beri bakımlarını aksatmadım. Aracın KM'sini %90 babam yaptı. O çok düzgün kullanır arabayı asla yormaz, gereksiz devir çevirmez. Ben de sürekli olarak gereksiz devir çevirmem ancak arada bir asılırım. :D Araç şuan 134.600 Km'de. Bir sonraki periyodik bakımı 13.600 KM'de Bir önceki periyodik bakımı 126.000 Km'de yapıldı. O zamandan beri 6 Litre yağdan 1 Litreye yakın eksiltmiş. Ustayı daha demin aradım ve durumu sordum. Usta ticari bir araç için hele ki Ford Connect, Caddy gibi güçlü ticariler için bu değerin normal olduğunu söyledi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,657
Üyeler
187,953
Son üye
BurHAN98987190
Geri