Neler Yeni

Yardım Aracın Antifrizini doldurdum (bugün) ama kendi kendine bitmiş?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,011
İsim
.
Yapıştırdılar parçayı. 3 Litre antifriz ve işçilik ile birlikte 1100 TL para aldılar. Şu anlık sorun yok ama yapıştırılan yerin çatlamayacağı benim aklıma yatmadı. Daha 1.5 ay önce değiştirilen boru, ona da 1k küsür vermiştik yine.
Serviste mi yaptırdınız bu işlemi de önceki ay yaptırdığınız işlemi de ?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Serviste mi yaptırdınız bu işlemi de önceki ay yaptırdığınız işlemi de ?
Yetkili servis yok zaten burada o yüzden özel servis. Yine de hem kendileri sıfır taktılar hem de çatlayan sıfır şeyi yapıştırdılar. İkisi de aynı yer.

selcukhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Selçuk Han Zengin
Hocam öncelikle eskiden araç sulu mu antifrizli mi kullanıldı. Araç sulu kullanıldıysa, antifriz eklersen zamanla pas olan kısımlar açılır hortumda veya motorda veya parçaların kalınlığının zayıf olan noktalardan sızma yapar, sen antifriz ekle ama uzun yol kesinlikle 1-2 ay yapılmaz. Başka yerlerden de patlama yapabilir. Fotoğrafta gözüken eskiden sulu kullanmış pas akmış gözüküyor. Termostat, radyatör, ve hortumları değiştirmen gerekebilir. Eğer aracın hararet yaparsa, aracı sürme daha büyük problem çıkar...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunlar şuan olacak diye bir şey yok. 1-2 haftaya bir termostat bir hortumlar ara ara patlar... Depoyu değiştirmeyi önerir usta . Antifriz deposunu temizlesin. 2 temizlikte yenisini ekle çünkü kirlenecek depo tekrardan... Vaktini genel olarak her an problem çıkaracak gibi düşün. Ama temizlenmesi içinde kullan...

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Hocam öncelikle eskiden araç sulu mu antifrizli mi kullanıldı. Araç sulu kullanıldıysa, antifriz eklersen zamanla pas olan kısımlar açılır hortumda veya motorda veya parçaların kalınlığının zayıf olan noktalardan sızma yapar, sen antifriz ekle ama uzun yol kesinlikle 1-2 ay yapılmaz. Başka yerlerden de patlama yapabilir. Fotoğrafta gözüken eskiden sulu kullanmış pas akmış gözüküyor. Termostat, radyatör, ve hortumları değiştirmen gerekebilir. Eğer aracın hararet yaparsa, aracı sürme daha büyük problem çıkar...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunlar şuan olacak diye bir şey yok. 1-2 haftaya bir termostat bir hortumlar ara ara patlar... Depoyu değiştirmeyi önerir usta . Antifriz deposunu temizlesin. 2 temizlikte yenisini ekle çünkü kirlenecek depo tekrardan... Vaktini genel olarak her an problem çıkaracak gibi düşün. Ama temizlenmesi içinde kullan...
Antifrizli kullanıldı hocam. Dikkat ediyoruz zaten arabayı düzgün kullanmaya. Sanırsam başka yerde sızdırma yok o boru gibi olan yerdeydi sıkıntı işte değişmiştiler 1.5 ay önce, çatlamış yapıştırdılar bugün.
Çoktan bizimkiler uzun yola gitti. 1 haftaya gelecekler. Ondan sonra araba bende her gün kontrol ederim. Bir durum olursa diye yolda peder de kontrol eder zaten umarın sıkıntı olmaz.
Bunu satıp Toyota Corolla bakıyoruz bu aralar 22-23-24.

selcukhan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Selçuk Han Zengin
Antifrizli kullanıldı hocam. Dikkat ediyoruz zaten arabayı düzgün kullanmaya. Sanırsam başka yerde sızdırma yok o boru gibi olan yerdeydi sıkıntı işte değişmiştiler 1.5 ay önce, çatlamış yapıştırdılar bugün.
Çoktan bizimkiler uzun yola gitti. 1 haftaya gelecekler. Ondan sonra araba bende her gün kontrol ederim. Bir durum olursa diye yolda peder de kontrol eder zaten umarın sıkıntı olmaz.
Bunu satıp Toyota Corolla bakıyoruz bu aralar 22-23-24.
Antifriziz araba her zaman sıkıntılı oluyor... Benim eski aracımda sulu kullanılmış, tabi bilmiyoruz o zamanlar, Termostat, hortumları, motorun önünde arkasında tıpaları varmış değiştirmek durumunda kaldık. Alırken dikkat etmek lazım.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yapıştırdılar parçayı. 3 Litre antifriz ve işçilik ile birlikte 1100 TL para aldılar. Şu anlık sorun yok ama yapıştırılan yerin çatlamayacağı benim aklıma yatmadı. Daha 1.5 ay önce değiştirilen boru, ona da 1k küsür vermiştik yine.
Dostum termostat kolay çatlamaz . (vurma düşürme olmazsa) Lastiğinden kaçırmıştır. O da bu 1.6 xep motorların genel hastalığıdır.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,501
İsim
Oğuz
Sorun yine devam ediyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular