Arapların 100 yıllık Buluş listesi

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
484
IMG_1556359316037.jpg

Not araplığı İslam sananlar ve 1000 yıllık şey atanlar gelmezse sevinirim başlıkla pek bir uyumsuzsunuz.

Son düzenleme:
İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binası’nda, 25 Mayıs 2008'de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA (Türk Bilimadamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müze; astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere 12 bölümden oluşur.[1]

Yeterli olucağını düsünüyorum.

İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binası’nda, 25 Mayıs 2008'de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA (Türk Bilimadamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müze; astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere 12 bölümden oluşur.[1]

100 yıl diyorum 1600 ü atıyor kardeşim bizde inanclıyız ilk ne demek istediğimi anla

CİDDEN OKUMAK ŞART
Not müslüman diyor Arap değil sen araplığı İslam sanıyorsun sanırım

Konu başlığı neden Arap diye değişti

100 yıl diyorum 1600 ü atıyor kardeşim bizde inanclıyız ilk ne demek istediğimi anla

CİDDEN OKUMAK ŞART
Not müslüman diyor Arap değil sen araplığı İslam sanıyorsun sanırım
O Cağda Müslüman Mucitlerin coğunluğu araptı.Buna Türk,İran,Endülüs vs Ekliyebilirsiniz zatten Attığım cağda sadece Araplar yok.
Cok bir bilgim olmamakla beraber
Müsülüman Bilginleri Optik,Fizik vs. Altyapı olusturmaları Katkıları Büyüktür.
Meraga Rasathanesi, Özbekistanda Acılan Rasathanaler Gibi.
Son 100 Yıl Durgun geçmis olabilir ama Batılı bilginlere Altyapı konusunda yardımcı oldular.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesala Tıp Alanında İbni Sina Arap Değil.
Ömer Hayyam, Optik alalında Arap değil.
Farabi Arap değil, Zaten Arap olacak diye bir Kural yok.
Araplık tabi kide İslam değil İslam bir din Herkesin, Bu Dinden beslenen de Bir bilim Dönemi var.

Ya böyle şeylerin ırkla alakalı olmadığını ne zaman anlayacaksınız hangi dönemde ülkeler orada yaşayanlara iyi ortam sağladıysa orada bilginler ve mucitler yetişmiştir
Anlıyorum Kod adı çöl tilkisi(rommel)

Şimdi banane Arapların 100 yıllık bilime katkısı olup olmadigindan Türkiye'den yurt dışına gidenler hariç Türkiye topraklarında kim çıkmış?

Pek İşe Yaradıkları Söylenemez Zaten Olmasalar Daha Bile İyi Olur.

Ya böyle şeylerin ırkla alakalı olmadığını ne zaman anlayacaksınız hangi dönemde ülkeler orada yaşayanlara iyi ortam sağladıysa orada bilginler ve mucitler yetişmiştir
Evet hocam katılıyorum Bilim Irk üzeinden yürümez Yunanda Katkı Sağladı Arapta Farslıda Türkte...

Gittim oraya baya iyi icatlar var bu arada ,ödev için gittmiştim 18 yaş altı ücretsiz

Nijeryalıların son 100 yılda bilime katkısı
Nikaragualıların son 100 yılda bilime katkısı
Arnavutların son 100 yılda bilime katkısı
Filipinlilerin son 100 yılda bilime katkısı
Faroelilerin son 100 yılda bilime katkısı
Sri Lankalıların son 100 yılda bilime katkısı

diye araştırmalar yaparsan da aynı sonucu görürsün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,185,750
Üyeler
188,156
Son üye
MusaDoğan29
Geri