Bilgici Bilim
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 484
Not araplığı İslam sananlar ve 1000 yıllık şey atanlar gelmezse sevinirim başlıkla pek bir uyumsuzsunuz.
Son düzenleme:
100 yıl diyorum 1600 ü atıyor kardeşim bizde inanclıyız ilk ne demek istediğimi anlaİstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binası’nda, 25 Mayıs 2008'de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA (Türk Bilimadamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müze; astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere 12 bölümden oluşur.[1]![]()
İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Yeterli olucağını düsünüyorum.
O Cağda Müslüman Mucitlerin coğunluğu araptı.Buna Türk,İran,Endülüs vs Ekliyebilirsiniz zatten Attığım cağda sadece Araplar yok.100 yıl diyorum 1600 ü atıyor kardeşim bizde inanclıyız ilk ne demek istediğimi anla
CİDDEN OKUMAK ŞART
Not müslüman diyor Arap değil sen araplığı İslam sanıyorsun sanırım
Anlıyorum Kod adı çöl tilkisi(rommel)Ya böyle şeylerin ırkla alakalı olmadığını ne zaman anlayacaksınız hangi dönemde ülkeler orada yaşayanlara iyi ortam sağladıysa orada bilginler ve mucitler yetişmiştir
Evet hocam katılıyorum Bilim Irk üzeinden yürümez Yunanda Katkı Sağladı Arapta Farslıda Türkte...Ya böyle şeylerin ırkla alakalı olmadığını ne zaman anlayacaksınız hangi dönemde ülkeler orada yaşayanlara iyi ortam sağladıysa orada bilginler ve mucitler yetişmiştir
Gittim oraya baya iyi icatlar var bu arada ,ödev için gittmiştim 18 yaş altı ücretsizİstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içindeki Has Ahırlar Binası’nda, 25 Mayıs 2008'de hizmete girmiş bir müzedir. Müzede, TÜBA (Türk Bilimadamları) onursal üyelerinden ve Frankfurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan, 9 ila 16’ıncı yüzyıl arasındaki müslüman bilginler tarafından icat edilmiş çeşitli bilim ve teknoloji aletleri sergilenmektedir. Müze; astronomi, saat ve denizcilik, savaş teknolojisi, tıp, madencilik, fizik, matematik ve geometri, mimari ve şehircilik, kimya ve optik, coğrafya bölümleri olmak üzere 12 bölümden oluşur.[1]![]()
İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Yeterli olucağını düsünüyorum.