Neler Yeni

Arctic Liquid Freezer II 280mm İncelemem ve 5600x Performans testi

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu arada yorumu tartışma yaratmak için yazmadım dostum . Onu da belirteyim kötü niyetli değilim yani.

estagfirullah, kötü niyetli olduğunu düşünmedim zaten iki medeni insan fikir alışverişi. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani dürüstçe söyleyim , sana nasıl cevap vereceğimi kestiremiyorum . Tahminin de yanlış , bilgin de yanlış. 5600x ile 3600 ı kıyaslaman külli yanlış. Watt bilgin hele hele çok yanlış.Genel olarak konuşuyorum , forumlarda okuduğun her şey ya da kattığın her şey doğru olmuyor malesef. Daha test etmedim ama ben 60 dereceyi geçeceğini sanmıyorum , sağ alta çekip atacağım ki tarihi ve saati de görebil . 5600x i PBO açık oyun içi sıcaklık 47-53 arası tutan 240 mm sıvı soğutmayı delilinle getirmeni de istiyorum . Hava soğutmayı da getirebilirsin. Hatta imkan varsa Ankaradaysan elinde varsa gel beraber deneyelim . Benim işlemcimin samplesi tepe seviye , 44-50 w da 4650 full çekirdek çalıştırabiliyor. 44-50 w güç tüketen 5600x ile deneyelim. Kendi yanlışlarını kendin gör.

test yap o halde, 4.4ghz all core 3600 100w'a yakın çekiyor p95'te. 5600x ve 3600 çekirdek yoğunluğu olarak birbirine uzak değil, 5800X ile kıyaslasam anlardım.

60 dereceyi geçmezse zaten daha iyi, bu arada 44-50w arası 4650 çalıştırabiliyorsa neden stres testinde aynı frekans için daha fazla güç veriyor? SoC'lerin harcadığı güç çekirdeklerin harcadığı güçten net şekilde az.

ankarada değilim bu arada.

Son düzenleme:

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Şu an tak çalıştır olarak kullanıyorum sadece pbo açık. Tüm ayarlarım biostan sıfırladım çünkü nasipse yakında PBO ile oc işlemi içeriği yapmayı düşünüyorum.
Anlatmaya çalıştığım , anlatmak istediğim şey şu en basit tabirle örnek vereceğim ;
İşlemci ısısını w tabii ki etkiler ama hangi şartlarda daha çok ?
80 w güç çeksin 4.1 ghz çalışsın
80 w güç çeksin 4.4 ghz çalışsın ; 2 si de aynı güç tüketim değerine ve verilen woltaja sahip fakat 4.4 daha çok ısınır , sebebini de en basit şekilde örnek ile vereyim konuyla alakasız ama , araç boştayken gaza basıp 4.000 devir sabit gaz verirsen araç motor yağı bir süre sonra ısınacaktır ama araç ilerlerken 4.000 devir sabit gaz verirsen araç daha çabuk ısınır (araçta sürtünme ile fakat örneğin yolu aynı) sebebi ise uyguladığı güç eşit değildir.
Benden isteğinin hatası şu ; 3600 100 w da 4.4 ghz all core çalışıyor fakat 5600x işlemci hali hazırda 4.4 ghz 65w all core çalışıyor. Yani burada sen araç ilerlerken gaza basansın ben ise dururken gaza basanım .

Bak şimdi prime 95 paylaşacağım sana daha net anlaşacaız . 4.05 ghz de 80 w çekiyor işlemci ısı 56 derece ...
Ben şu an boşta basıyorum , stabil bir oc ile 4.5 e 65w verdim diyelim muhtemelen daha çok ısınacak.
Screenshot_2.jpg

Umarım anlatmak istediğimi anlatmayı başarabilmişimdir.

Test small FTTS l1 l2 l3 olarak yapıldı onu da ekleyim , tamperli cam kapalıydı tüm testlerde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,785
Üyeler
163,725
Son üye
Ahmet Gökdeniz
Top Bottom