Neler Yeni

Arduino Leonardo ile potasyometrenin verisini joystick eksenine çeviremiyorum

AnilErden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Enes Erden
Arkadaşlar ben arduino leonardo ile bir tane direksiyon seti yapıyorum ve bunun için arduino leonardo ya potasyometrenin sol bacağını gnd orta bacağını a0 sağ bacağını 5v ta taktım ve bu arduino'ya bir joystick kodu yerine arduino kodu attığımda kabul ediyor yani pot verisini alabiliyorum fakat bunu joystick ekseninde yapamıyorum sebebini bulamadım

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,342
İsim
umut şahin
Arkadaşlar ben arduino leonardo ile bir tane direksiyon seti yapıyorum ve bunun için arduino leonardo ya potasyometrenin sol bacağını gnd orta bacağını a0 sağ bacağını 5v ta taktım ve bu arduino'ya bir joystick kodu yerine arduino kodu attığımda kabul ediyor yani pot verisini alabiliyorum fakat bunu joystick ekseninde yapamıyorum sebebini bulamadım
knkm en basit yöntemde mmjoy adlı programla yapılıyordu ben öyle yaptım ilge ipek ve diğer bir kaç videoyu izle ona göre yap

AnilErden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Enes Erden
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
knkm en basit yöntemde mmjoy adlı programla yapılıyordu ben öyle yaptım ilge ipek ve diğer bir kaç videoyu izle ona göre yap
knk o dediğin olmuyor denedim mmjoy'dan yüklüyorum firmware'ı sonra pini seçip yükle dediğimde yüklenmemiş olarak gözüküyor sıkıntı o yani yükleniyor normal fakat joy.cpl'de veya oyunlarda çalışmıyor hatta bilgisayar bunu şu anda klavye olarak gözüküyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

1744925876255.png
1744926102652.png
1744926124604.png

şimdi de mesela takılı kaldı hareket etmiyor pot'ta sıkıntı yok çalışıyor denedim kod ile beraber

Ekler

• 1744926183095.png
    1744926183095.png
    3.7 KB · Hit: 7
Son düzenleme:

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,342
İsim
umut şahin
knk o dediğin olmuyor denedim mmjoy'dan yüklüyorum firmware'ı sonra pini seçip yükle dediğimde yüklenmemiş olarak gözüküyor sıkıntı o yani yükleniyor normal fakat joy.cpl'de veya oyunlarda çalışmıyor hatta bilgisayar bunu şu anda klavye olarak gözüküyor

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

şimdi de mesela takılı kaldı hareket etmiyor pot'ta sıkıntı yok çalışıyor denedim kod ile beraber
hmm bir sorun var ama anlayamadım peki başka pin denedin mi

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

ve galiba yanlış hatırlamıyorsam bir kaç şema oluyordu bazen ondan kaynaklıda yanlış pin seçiliyor doğru seçmek gerekiyor ben baya uğraşmıştım

AnilErden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Enes Erden
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hmm bir sorun var ama anlayamadım peki başka pin denedin mi

ve galiba yanlış hatırlamıyorsam bir kaç şema oluyordu bazen ondan kaynaklıda yanlış pin seçiliyor doğru seçmek gerekiyor ben baya uğraşmıştım
knk yok uygulamanın bulunduğu klasörde hangi pin için hangi portu seçmem gerektiği yazıyor zaten hatta bunu pedallarda yaptım hemen yani pedalları arduino promicro ile yaptım 3 tane potasyometre bağladım ve çalıştı wheelconfig programı ile yani bu programda mı bir sıkıntı var?

fakat wheelconfig programında direksiyonu yapamıyorum

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,342
İsim
umut şahin
knk yok uygulamanın bulunduğu klasörde hangi pin için hangi portu seçmem gerektiği yazıyor zaten hatta bunu pedallarda yaptım hemen yani pedalları arduino promicro ile yaptım 3 tane potasyometre bağladım ve çalıştı wheelconfig programı ile yani bu programda mı bir sıkıntı var?

fakat wheelconfig programında direksiyonu yapamıyorum
anladım bende wheelconfig olmamıştı mmjoy ile yapmıştım ve bir kaç farklı şemaya bakıp pinleri öğrenmiştim üzerinde yazana göre yaptığımda olmamıştı o yüzden bir kaç farklı şema incelemiştim

Top Bottom