Ayarlanır. Ona ses fonksiyonlarını kullanman lazım. Videoyu izlemedim ama bir bak;Hocam Teşekkürler Ona Bi Hoparlör Bağlayıp Lütfen Sessiz olunuz diye birşeyler ayarlıyabilirmiyiz?
Ayarlanır. Ona ses fonksiyonlarını kullanman lazım. Videoyu izlemedim ama bir bak;Hocam Teşekkürler Ona Bi Hoparlör Bağlayıp Lütfen Sessiz olunuz diye birşeyler ayarlıyabilirmiyiz?
Hocam peki ses durunca durmasını sağlayabilirmiyiz? yani çift alkışla açılıyor çift alkışla kapanıyor alkış durunca kapanmasını sağlayabilirmiyiz?Ayarlanır. Ona ses fonksiyonlarını kullanman lazım. Videoyu izlemedim ama bir bak;
Evet. Kodlarla oynaman lazım. Ses kesildiğinde kapat dersen biter.Hocam peki ses durunca durmasını sağlayabilirmiyiz? yani çift alkışla açılıyor çift alkışla kapanıyor alkış durunca kapanmasını sağlayabilirmiyiz?
Evet. Kodlarla oynaman lazım. Ses kesildiğinde kapat dersen biter.
C:int ses_sensoru = 4; int led = 5; int alkis = 0; long algilama_araligi_baslangic = 0; long algilama_araligi = 0; boolean isik_durumu = false; void setup() { pinMode(ses_sensoru, INPUT); pinMode(led, OUTPUT); } void loop() { int sensor_durumu = digitalRead(ses_sensoru); if (sensor_durumu == 0) { if (alkis == 0) { algilama_araligi_baslangic = algilama_araligi = millis(); alkis++; } else if (alkis > 0 && millis()-algilama_araligi >= 50) { algilama_araligi = millis(); alkis++; } } if (millis()-algilama_araligi_baslangic >= 400) { if (alkis == 2) { if (!isik_durumu) { isik_durumu = true; digitalWrite(led, HIGH); } else if (isik_durumu) { isik_durumu = false; digitalWrite(led, LOW); } } alkis = 0; } }
Bakarım boş olunca.
Bak şimdi;Hocam Burdan nereyi çıkartmam lazım