Merhaba arkadaşlar bugün internet üzerinden sipariş ettiğim arduino setindeki anakart içine kod yazamıyorum com 11 hatası alıyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?
Merhaba arkadaşlar bugün internet üzerinden sipariş ettiğim arduino setindeki anakart içine kod yazamıyorum com 11 hatası alıyorum yardımcı olurmusunuz lütfen?
Merhaba, COM11 hatası alıyorsan önce kartın Arduino IDE'de doğru port ve kart olarak seçildiğinden emin ol. USB kablosunu da değiştirip farklı bir USB girişinde dene. Özellikle klon Uno/Nano kartlarda CH340 sürücüsü kaynaklı da olabiliyor. Eğer bunları yaptıktan sonra hâlâ aynı hatayı alıyorsan kartın USB-serial kısmında veya kartın kendisinde arıza olma ihtimali var. Başka bir bilgisayarda da denemek iyi olur. Kart gerçekten arızalıysa yeni bir Uno R3/uyumlu kart temin edip deneyebilirsin. Ben Arduino kartlarını RobotikDepo'dan almıştım, Uno R3 CH340 gibi seçenekleri var. Bir de mümkünse aldığın hatanın tamamının ekran görüntüsünü at, sadece “COM11” kısmıyla kesin teşhis koymak zor.