Neler Yeni

ARGB Fan Kontrolcüsü Bağlantı Yardımı

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Anakart modelin ne? ARGB destekliyorsa zaten almanız gereksiz olmuş. Desteklemiyorsa eğer yazılımla kontrol edemezsin kumandayla edilir.

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ilhami yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

MSI PRO A620M-E 6000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart desteklemiyor ben onu sormamıştım reset yerine renk değiştirme tuşunu bağladığım zaman renk değiştirebilicem ayrıyetten kumanda ile geliyor bide kasamda fan hızı tuşu var bu kontrolcü ile fan hızı kablosunu nereye bağlamam gerekiyorki kasadan tuşa basınca fan hızım değişsin​

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,602
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

MSI PRO A620M-E 6000MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI VGA mATX Anakart desteklemiyor ben onu sormamıştım reset yerine renk değiştirme tuşunu bağladığım zaman renk değiştirebilicem ayrıyetten kumanda ile geliyor bide kasamda fan hızı tuşu var bu kontrolcü ile fan hızı kablosunu nereye bağlamam gerekiyorki kasadan tuşa basınca fan hızım değişsin​

Anakart modelin ne? ARGB destekliyorsa zaten almanız gereksiz olmuş. Desteklemiyorsa eğer yazılımla kontrol edemezsin kumandayla edilir.
kontrolcü'yü kasanın fanlarına bağlasa olur mu ? veya hız değiştirme tuşuna giden kabloya bağlantı yapılıyorsa o da olabilir .
aklıma o geliyor sadece

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ilhami yücel
PWM kablosunu normalde system fan 1 e takıyoruz biosdan kontrol ediyoruz hızlarına ama bende tuş var tuşun kablosunu PWM girişine taksam fanların hızını kontrol edebilirim gibime geliyor bilemedim

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Kontrolcüde tuşla hız değiştirme yok gibi görünüyor onu yapamazsın kumandayla olur. Işık içinse reset tuşuna verirsen evet olur.

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ilhami yücel
Kontrolcüde tuşla hız değiştirme yok gibi görünüyor onu yapamazsın kumandayla olur. Işık içinse reset tuşuna verirsen evet olur.
PMW girişi var anakarta takınca system fan soketi biosdan kontrol ediliyormuş ama bende tuş var tuşun kablosunu PMW çıkışına takarsam anakarta takmak yerine tuşa ayarlaya bilirim bence?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
PMW girişi var anakarta takınca system fan soketi biosdan kontrol ediliyormuş ama bende tuş var tuşun kablosunu PMW çıkışına takarsam anakarta takmak yerine tuşa ayarlaya bilirim bence?
O tuşun PWM sinyali verdiğini pek sanmıyorum, muhtemelen kasanın kendi kontrolcüsü vardır onla çalışıyordur. Bu kontrolcü PWM sinyali istiyor.

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ilhami yücel
denerim eğer olmassa anakart ta Sys Fan1 soketine takarım biosdan hızını ayarlarım doğrumu? ışıkları ise değidiniz gibi reset girişine renk değiştirme tuşunun kablosunu bağlicam bu sayede renk değişebilicek fanlarda
Mesaj otomatik birleştirildi:

kumandadan hız ayarı yapılıyordur eğer kumanda bozulursa kumanda alabiliyormuyuz acaba ona hiç bakmadım bilginiz varmı?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
denerim eğer olmassa anakart ta Sys Fan1 soketine takarım biosdan hızını ayarlarım doğrumu? ışıkları ise değidiniz gibi reset girişine renk değiştirme tuşunun kablosunu bağlicam bu sayede renk değişebilicek fanlarda
Mesaj otomatik birleştirildi:

kumandadan hız ayarı yapılıyordur eğer kumanda bozulursa kumanda alabiliyormuyuz acaba ona hiç bakmadım bilginiz varmı?
Evet SYS Fan'a takarsan BIOS üzerinden ayarlayabilirsin. Ama denemeni de çok önermiyorum voltaj vs veriyorsa bozabilir.

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ilhami yücel
anladım ozaman direk hız tuşunu iptal ediyorum sys fan a takıp hem kumandadan hemde biosdan ayarlarım fan hızını kumanda bozulunca kumanda alabiliyormuyuz acaba? çünkü çok sağlam olmuyor bunların kumandası

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,062
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
anladım ozaman direk hız tuşunu iptal ediyorum sys fan a takıp hem kumandadan hemde biosdan ayarlarım fan hızını kumanda bozulunca kumanda alabiliyormuyuz acaba? çünkü çok sağlam olmuyor bunların kumandası
SYS FAN'a takınca kumandadan ayarlama çalışmayabilir bir olasılık. Onu hiç takmazsan kumandadan edilir ama.

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ilhami yücel
SYS FAN'a takınca kumandadan ayarlama çalışmayabilir bir olasılık. Onu hiç takmazsan kumandadan edilir ama.
tamam anladım kumanda bozulma durumu olursa yenisi alınabilirmi varmıdır aynı frekansda çalışan kumandalar?

Top Bottom