Bios’da her SYS FAN girişi için DC modda mı yoksa PWM modda mı çalışsın diye bi ayar var. O fanları kaçıncı sys fan girişine taktıysan o sys fan girişini PWM moduna almayı dene
Hocam zaten yaptım, böyle yapmadan önce hepsi full speed çalışıyordu. Pwm seçip smart mode açınca hızı normalleşiyor, oradaki eğriye göre çalışıyor. Yani fan hızı sıcaklığa göre kontrol ediliyor, bunda sıkıntı yok. Tek sıkıntı bu değişen rpm değerini ben göremiyorum. Pwm çoklayıcı ile alakalı bir sıkıntı var.
Mesela sıvı soğutucunun fanlarında fanlardan gelen kabloyu tek kablo yapan kabloyu taktım ve diğer ucunu anakarta bağladım, başka bir güç bağlantısı vs. tok. Bu şekilde biosta cpu fan hızının bu şekilde görebiliyorum.
Ama diğer kasa fanları için kabloları pwm çoklayıcıya bağlayıp, onun çıkışını da sata ve sys_fana takılan kablo olarak 2ye ayırınca düzgün çalışmıyor.
Aynı konuda sorun yaşayan bir ton insan olmuş, redditte çok konu var. Bana anladığım kadarıyla pwm fan çoklayıcı kablosu lazım. Kasa fanlarının 4 ünü de birleştirip tek kablo yapıp, diğer ucu sys fan girişine takarsam herhalde anakarttın tek portundan hem 12v gücü, hem hız bilgisini alır, hemde anakarta fan rpmlerini iletir bu tek kablo ile 4 fan.