Neler Yeni

Arızalı Olarak Alınan SSD Nasıl Hayata Döndürülür?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,202
İsim
Murat Orhan
Bildiğiniz üzere 150 tllik bir sistem almıştım ve buna upgrade etmek için malzemeler arıyordum. Bu gün bilgisayarcıları gezerken ssd soruşturması yapıyordum. Kendim için değil işyerindeki laptopu hızlandıracaktım. 230 TL Gibi bir fiyat çektiler 120 gb bir ssd için.Tam çıkacakken masanın üstünde ki bir Kingston ssd'ye gözüm çarptı ve ''Abi şu çalışıyor mu?'' dedim. Kısa cevap, ''Hayır, çalışmıyor'' diye bir cevap aldım. Eyvallah dedim tam çıkacakken ''Çalışıyor da başlatılamıyor'' dedi.sistemden çıkan ekran kartını satmıştım ve elimde 120 tl gibi bir para vardı yarısını buna bağlasam mı diye düşündüm. ''Abi sen bana bunu ver hem sen uğraşma hem de bana iş çıksın dedim.'' 80 dedi 40 dedim en son 50'ye bağladık.

Hikayenin bu kısmında diski aldım eve geldim ve anakartıma sata kablosu ile bağlayıp başlatmayı denedim. Disk başlamadı,Format atmayı denedim format kısmında görünüyor ama kesinlikle içine bir şey yüklenmiyor.Tam umudumu kaybedecekken ''Ben buna biosta bakmış mıydım ya?'' dedim ve hemen sistemi kapatıp biosa girdim. SSD Kingston olarak gözükeceğine ''SATAFIRM S13'' Olarak gözüküyordu. Dedim ki buradan ekmek çıkar.Uzun bir araştırmadan sonra bunun bir firmware arızası olduğunu anladım.Firmware yükleyebileceğim bir yazılım buldum ve genelde firmware arızası veren disklerin güncel firmware listesini alıp gücelledim.

SONUÇ:ÇALIŞTI!
28baf141-be0b-4f5c-991d-9b1f9658a24c.jpg

28dbbaba-12fc-487b-948e-a090d4ee38b1.jpg

Evde kendi etrafımda döne döne dans ettim ve 150 tllik sistemime takıp windowsu kurdum. Şuan bu konuyu bu sistemdem yazmaktayım.Mutluluğumun nedeni 50 TL'ye SSD almak değil.Durum kendinize güvenip bir risk alarak elinizden geldiğince bunun için uğraş göstermek. Ben, değeri 230 Lira olan bu diski 50 TL'ye alıp kendi alın terimle çalışır hale getirdiğim için mutluyum. Belki bunu gören SEN, Deneyimin olmasa bile bir sonra ki formatını kendin atıp 50 tlyi kendine saklayacaksın, Minidump dosyasını okumayı öğrenip yaşadığın mavi ekran hatasına çözüm bulacaksın,Çalışmayan bilgisayarının ramlerini silip geri takıp onu çalıştıracaksın ve kendine güvenin artacak.

En ufak yaşadığınız bir sorunda bunu çözmesi için başkasına muhtaç olmayın. Kendi sorununuzu elinizden geldiği kadar kendiniz çözün. Hepinizi seviyorum. Diskte sıkıntı yok bu arada çok güzel çalışıyor :D :)

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:

samet4747

80+ Platinum
Bu konuya tahammülüm yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,202
İsim
Murat Orhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yardım istemek neden muhtaçlık olsun ki?
Yok yok yok beni çok yanlış anladınız.. Devrik cümle kullandığımdan sanırım demek istediğimi tam manası ile aktaramamışım. Benim sözüm bir formata 100 lira para alan,çalışmayan bilgisayarın ramlerini tak çıkar yapıp 50 60 lira para isteyen sözde esnaflaraydı.. Bu forumda ki kimseye bir sözüm yok olamazda. Benim bahsettiğim kişiler işini layıkı ile yapmayan bilgisayarcılardı.. Yanlış anlaşılma için çok özür dilerim. Yeri geliyor ben de soru soruyorum. Yeri geliyor 20 30 yılını bu işe veren insan da soru soruyor. Bunda yanlış bişey yok zaten..

samet4747

80+ Platinum
Yok yok yok beni çok yanlış anladınız.. Devrik cümle kullandığımdan sanırım demek istediğimi tam manası ile aktaramamışım. Benim sözüm bir formata 100 lira para alan,çalışmayan bilgisayarın ramlerini tak çıkar yapıp 50 60 lira para isteyen sözde esnaflaraydı.. Bu forumda ki kimseye bir sözüm yok olamazda. Benim bahsettiğim kişiler işini layıkı ile yapmayan bilgisayarcılardı.. Yanlış anlaşılma için çok özür dilerim. Yeri geliyor ben de soru soruyorum. Yeri geliyor 20 30 yılını bu işe veren insan da soru soruyor. Bunda yanlış bişey yok zaten..
Bende yanlış anladığım için özür dilerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,295
Üyeler
165,791
Son üye
clash.s
Top Bottom