Arkadaşıma PC Önerisi 30 Bin TL Bütce ?

Şehrinizde 2.el hazır ilanlara bakabilirsiniz ya da yine 2.elden Apu bir ddr5 sistem toplayabilirsiniz yanına da gtx 1660 gibi bir ekran kartı olabilir

Bu var hocam arkadaşınız bütçeyi biraz zorlayabilir de alabilir
(Şimdiki fiyatı pahalı ama bu ürüne sürekli indirim geliyor)

Bu da olabilir yani tek tek de toplayabilirsin
enucuzsistem-build.webp

Şehrinizde 2.el hazır ilanlara bakabilirsiniz ya da yine 2.elden Apu bir ddr5 sistem toplayabilirsiniz yanına da gtx 1660 gibi bir ekran kartı olabilir
gtx 1660 ve ddr5 yerine rtx 3070 3070 ti 5600 ddr4 sistemler tercih etmek çok daha mantıklı gtx 1660 bir şey katmaz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu var hocam arkadaşınız bütçeyi biraz zorlayabilir de alabilir
(Şimdiki fiyatı pahalı ama bu ürüne sürekli indirim geliyor)

Bu da olabilir yani tek tek de toplayabilirsin
Alıntıyı görüntüle
Hocam sistemin fiyatı 50k Biraz az zorlayacak gibi bütçeyi :D

Dedim ama itopya bu sistemin fiyatını da artırır diye 50k yapmış
Sistemdede b580 225f var yani Gelde şimdi tekrar itopyayı savun

gtx 1660 ve ddr5 yerine rtx 3070 3070 ti 5600 ddr4 sistemler tercih etmek çok daha mantıklı gtx 1660 bir şey katmaz

Hocam sistemin fiyatı 50k Biraz az zorlayacak gibi bütçeyi :D

Dedim ama itopya bu sistemin fiyatını da artırır diye 50k yapmış
Sistemdede b580 225f var yani Gelde şimdi tekrar itopyayı savun
Tam olarak anlamadım bu oem sistemin arasıra indirime girdiği oluyor

Acilse diye de tek tek toplayıp ne kadar tutuyor diye de gösterdim adama yani neden böyle dedin anlamadım

Tam olarak anlamadım bu oem sistemin arasıra indirime girdiği oluyor

Acilse diye de tek tek toplayıp ne kadar tutuyor diye de gösterdim adama yani neden böyle dedin anlamadım
Hem oem pahalı fiyatların bazılarıda güncel deil hocam öyle bir şey var biraz göz ucuyla baktımda

Bide bu bütçeye 225f önermek saçmalık olur

245kf falan olabilirdi anca ama oda yine pahalıya getirecek

Ama 245k kf işlemcili sistemler kampanyalara giriyor teker teker almak yerine intel işlemcili sistemleri oem paketleri kampanyada almak gerek
ama 30k yi aşmaması mümkün deil min 35k diyelim intel sevdan hatrına

Hem oem pahalı fiyatların bazılarıda güncel deil hocam öyle bir şey var biraz göz ucuyla baktımda

Bide bu bütçeye 225f önermek saçmalık olur

245kf falan olabilirdi anca ama oda yine pahalıya getirecek

Ama 245k kf işlemcili sistemler kampanyalara giriyor teker teker almak yerine intel işlemcili sistemleri oem paketleri kampanyada almak gerek
ama 30k yi aşmaması mümkün deil min 35k diyelim intel sevdan hatrına
Intel yapıyor be hocam ondan tavsiye ediyorum

245k kf işlemciler Ryzen 7500f den %10-15 anca güçlü hocam ve 9-10k fiyatları 9600x var onun fiyatına Yine daha iyi oluyor 245k kf den

9600x i geçmek için 15kk ödedik diyelim yeni işlemci için bide onun için ekstra 3-4k anakart parası ödüyorsun saçma Fiyat konusunda

İntelin Oem kampanyları iyi yalan yok render ı İş programlarında optimizasyonları iyi Ama fiyat farkına değmiyor anakarta 3-4k verirken 9600x i geçicem diyip bir ekstrada işlemciye toplam 8-9k para maal etmiş oluyorsun Saçma yani fiyat açısından

İntel işlemcileri indirimdeyken Alacaksın intelin işlemcilerine Ve anakartlarına iyi indirim geliyor bide Oem kampanyada alacaksın Onun dışında asla alınmaz

Bide iş yapan adam için alınır intel o kadar

Bende bayılıyorum 270k nın Performansına gerçekten iyi işlemci fiyatını hakediyor ama onun dışındaki işlemciler haketmiyor ama performansı kötü demiyorum fiyatı kötü diyorum

Ama malesef İntelin bazı İşlemcilerinin performansları iyi olmaya biliyor 225f kötü yani dürüst olalım
Fiyatı da Kötü deil ama fiyatına göre ortalama bir performansta sağlamıyor Beklentinin altında

245k kf işlemciler Ryzen 7500f den %10-15 anca güçlü hocam ve 9-10k fiyatları 9600x var onun fiyatına Yine daha iyi oluyor 245k kf den

9600x i geçmek için 15kk ödedik diyelim yeni işlemci için bide onun için ekstra 3-4k anakart parası ödüyorsun saçma Fiyat konusunda

İntelin Oem kampanyları iyi yalan yok render ı İş programlarında optimizasyonları iyi Ama fiyat farkına değmiyor anakarta 3-4k verirken 9600x i geçicem diyip bir ekstrada işlemciye toplam 8-9k para maal etmiş oluyorsun Saçma yani fiyat açısından

İntel işlemcileri indirimdeyken Alacaksın intelin işlemcilerine Ve anakartlarına iyi indirim geliyor bide Oem kampanyada alacaksın Onun dışında asla alınmaz

Bende bayılıyorum 270k nın Performansına gerçekten iyi işlemci fiyatını hakediyor ama onun dışındaki işlemciler haketmiyor ama performansı kötü demiyorum fiyatı kötü diyorum
250KF plus veya 250K plus bal gibi alınır intel'in igpu tarafında da ne kadar iyi olduğunu sanırsam söylememe gerek bile yok

Ama malesef İntelin bazı İşlemcilerinin performansları iyi olmaya biliyor 225f kötü yani dürüst olalım
Fiyatı da Kötü deil ama fiyatına göre ortalama bir performansta sağlamıyor Beklentinin altında
225F performansı az olsa da anakart parası amd'den az olduğundan tercih edilebilir

250KF plus veya 250K plus bal gibi alınır intel'in igpu tarafında da ne kadar iyi olduğunu sanırsam söylememe gerek bile yok
Onlardan bahsetmiyoruz ama hocam işte :D

Onlar keşke İyi fiyat olsada alsak diyeceğimiz işlemciler performans iyi ama fiyat yine kötü bir şey değişmedi

Onun yerine amd de Çok daha güçlü işlemci alabiliyorsun Amd nin soketinin ne kadar geniş kapsamlı olduğuda açık

Bırakalım insanlar karar versin hangisinin daha iyi olduğunda

Ben hiçbirzaman taraf tutmam Amd nvidia intel her markanın iyi kötü ürünü var

Mesela söyleyeyim intel i7 ve u7 serisi gerçekten iyi hakkını verdiler

Sıfır alınacaksa 225 + b580 li oemler oluyordu 1 2 aya kadar onlar denk gelirse alınabilir. Onun haricinde 2. el yapılırsa pek fena olmayan şeyler çıkabilir ben ankara da biraz baktım;
7500f 1325859129 (fanla beraber denmiş soğutma masrafı ertelenebilir)
4060 1332034153
GPU için daha doğru adres;
İntel Arc B580 1323603765 (Cuma günleri gaming gecesinde 11000TL civarı oluyor ben bunu daha çok tavsiye ederim.)
Anakart 1329527400
Ram 1306424889
Soğutma 1327526794 (işlemcide fanın olduğu yazılmış ertelenebilir.)
Depolama 1304185089 (söylem doğruysa yeni ürün)
Kasa+psu sıfır seçtim (alternatif çıkar)

Bunları al demiyorum 5 dakikada baktım daha iyisi rahat yapılır. İlanları detaylı incelemedim pg olayı vs. belki bir kısmı scam bir kısmı satıldı bilemem. ya da biri bir uçta biri bir uçta olabilir sadece ankara yaptım ve baktım. Ama demek istediğim şu; gidilecek iki yol var biri dediğim gibi bir bütçe artırıp oem beklemek ya da 2. el bu şekilde toplamak özellikle bu bütçede.

Son düzenleme:
Geri