bu konu için tecnopatda çok güzel bir konu var msi x99 anakart için denemiştim zamanında ararsan bulursun çıkar direkt diye düşünüyorumArkadaşlar afuwinguiyle bios update yapmaya çalışırken hata vermişti. pc yi kapattım tekrar açılmıyo. büyük ihtimal brick oldu ne yapmam lazım avil yardım edin.
anakartım asus h610m r d4 aynı yöntem işe yarar mı. bi de konuyu bulamadım mümkünse link atsanızbu konu için tecnopatda çok güzel bir konu var msi x99 anakart için denemiştim zamanında ararsan bulursun çıkar direkt diye düşünüyorum
işe yararanakartım asus h610m r d4 aynı yöntem işe yarar mı. bi de konuyu bulamadım mümkünse link atsanız
- Tüm güç kablolarını sök (Anakarttaki kablolarda dahil)Arkadaşlar afuwinguiyle bios update yapmaya çalışırken hata vermişti. pc yi kapattım tekrar açılmıyo. büyük ihtimal brick oldu ne yapmam lazım avil yardım edin.
Anakartınızda BIOS Flashback tuşu var mı bakabilir misiniz?Arkadaşlar afuwinguiyle bios update yapmaya çalışırken hata vermişti. pc yi kapattım tekrar açılmıyo. büyük ihtimal brick oldu ne yapmam lazım avil yardım edin.
+ olarak bios pilini ıslak mendille silip kurut öyle tak .- Tüm güç kablolarını sök (Anakarttaki kablolarda dahil)
- RAM'leri ve Ekran kartını çıkart
- BİOS Pilini sök ve 20 dakika bekle
- Bilgisayarın güç tuşunada 5 saniye basılı tut (statik elektrik varsa o da gitmiş olsun)
- Sonra her şeyi geri tak ve tekrar dene ve geri dönüş yap buraya.
Olmaz ise ya teknik servis ya da başka başka konular araştırıp denemek kalıyor.
deniyorum baaklım da bu yöntem tam olarak ne yapıcak anlatır mısınız?- Tüm güç kablolarını sök (Anakarttaki kablolarda dahil)
- RAM'leri ve Ekran kartını çıkart
- BİOS Pilini sök ve 20 dakika bekle
- Bilgisayarın güç tuşunada 5 saniye basılı tut (statik elektrik varsa o da gitmiş olsun)
- Sonra her şeyi geri tak ve tekrar dene ve geri dönüş yap buraya.
Olmaz ise ya teknik servis ya da başka başka konular araştırıp denemek kalıyor.
BIOS'u komple sıfırlamak amaçlıdeniyorum baaklım da bu yöntem tam olarak ne yapıcak anlatır mısınız?
ıslak mendil ne alaka ?+ olarak bios pilini ıslak mendille silip kurut öyle tak .
kanka bende bu tepkiyi vermiştim ama bilgisayarımın bios pilini çıkartıp bekletiyordum 3-4 saat olmadı , ıslak mendil ile silip kurutup takınca düzeldi.ıslak mendil ne alaka ?
mendilden değildir o.Pili çıkardığındandır...kanka bende bu tepkiyi vermiştim ama bilgisayarımın bios pilini çıkartıp bekletiyordum 3-4 saat olmadı , ıslak mendil ile silip kurutup takınca düzeldi.