coinkazıyıcı
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Mahmut Altın
Evet arkadaşlar merhaba. Laptop’um HP’nin Pavilion serisinden. Alalı 6.5 sene oldu. Son 2 haftadır çok garip bir açılmama daha doğrusu şarj almama sorunu ile karşı karşıyayım. Neden garip olduğunu detaylandıracağım. Öncelikle bilgisayarım aldıktan birkaç sene sonra şarja takılı iken şarj almamaya başladı. Sağ altta pil sembolü üzerinde “Bağlı, şarj almıyor” yazıyordu. Bu soruna kendi çabamla çözüm buldum. Laptopu önce bataryasız çalıştırıp sonra bataryayı taktığımda şarj alıyordu. Sorun giderek sıklaşınca şarj aletimde bir sorun olduğuna kanaat getirerek yeni şarj aleti aldım. (Şarj aletini servisten o zamanki parayla 600 TL gibi bir fiyata orijinal aldım) Sorun birkaç sene çözüldükten sonra tekrar başladı. Şimdi gel gelelim son birkaç aya. Laptop’um hiçbir şekilde bataryasız çalışmamaya başladı. Geçen hafta yine şarjda iken şarj almadı ve bilgisayar kapandı. Uzun uğraşlarım sonucu ertesi gün saçma bir şekilde çalıştı ve 1 hafta boyunca hiç sorun çıkarmadan çalıştı. Artık şarjı ne zaman taksam alıyordu vs. Bugün yeniden şarj almayarak çalışma hayatına veda etti bilgisayar. Şimdi dieceksiniz ki gariplik nerede. Bilgisayar bugün kapanmadan önce yine şarja bağlıydı. Bilgisayar şarj almıyor ancak sanki şarj alıyormuş gibi davranıyor. Mesela yüzde 10 altına düşünce eğer bilgisayar şarja bağlı değilse tasarruf moduna geçiyor ve uykuya giriyordu. Ancak bilgisayar sanki şarja bağlıymış gibi yüzde sıfırı görene kadar tam parlaklık çalıştı ve çat diye kapandı. Şimdi ise bataryasız şekilde çalışmıyor ancak şarja taktığım zaman kırmızı şarj ışığı yanıyor. Yani yine şarj alıyormuş gibi davranıyor ama almıyor. Bataryası öldü desem bataryasız çalışmıyor. Şarj aleti çalışmıyor desem şarj ışığı yanıyor. Sonra merak edip internette araştırdım ve onlarca benzer konu buldum. Kimsenin çözüm bulamadığı muhtelif pek çok markada da yaşanan garip bir sorunmuş. Mesela bir arkadaş donanımhaberde aynı sorunu yaşamış ve 10 sene önce başlık açmış.