Uzun mu kısa mı ?Arkadaşlar bilgisayarımda peş peşe 7 bip sesi geldi ne olabilir
Shift'e 5 kere falan tıkladın mı? Yani durduk yerde mi geldi, yoksa bilmediğin bir tuşa birden fazla mı bastın?Arkadaşlar bilgisayarımda peş peşe 7 bip sesi geldi ne olabilir
şuan sorunsuz çalışıyor 7bip sesi art arda geldi cs oynuyodum anlık bi takılma geldi şuıan sorun yokUzun mu kısa mı ?
Sorunsuz çalışıyor mu şu an ?
yok tuşlara basmadımShift'e 5 kere falan tıkladın mı? Yani durduk yerde mi geldi, yoksa bilmediğin bir tuşa birden fazla mı bastın?
PC çalışırken geldiyse zorlandığı için yapmıştır.şuan sorunsuz çalışıyor 7bip sesi art arda geldi cs oynuyodum anlık bi takılma geldi şuıan sorun yok
Mesaj otomatik birleştirildi:
yok tuşlara basmadım
- Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
- Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
- 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
- 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
- 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
- 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
- 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
- 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
- 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
- 4 Kısa bip = Timer hatası
- 5 Kısa bip = İşlemci hatası
- 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
- 7 Kısa bip = İşlemci hatası
- 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
- 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
- 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
- 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
eminim ya bi sorun var ama valla 5 aylık pc korkuttu7 bipin sebebi işlemci ya da anakart hatası olarak atfediliyor genelde.
Ayrıca o bip sesi benzersizdir başka bir uygulamada duymanız çok zor o yüzden hata sesi olduğundan emin olabilirsiniz.
Hocam her bios çeşidinde farklı anlamlara denk gelebiliyor önce anakartını sormak lazımPC çalışırken geldiyse zorlandığı için yapmıştır.
şuanda 4 bip sesi geldi noluyo buna cidden anlamış değilim ya valla cs oynarken oluyor masaüstünde vs olmuyoprPC, kısa süreliğine yük altına girmiş olmalı.
Arkada sistemi yoran bir şey çalışıyor olabilir, görev yöneticisini kontrol etseniz iyi olur.şuanda 4 bip sesi geldi noluyo buna cidden anlamış değilim ya valla cs oynarken oluyor masaüstünde vs olmuyopr
Mesaj otomatik birleştirildi:
up-- arkadaşlar bu seslerden anlayan var ise ne yapcağımı söyleyebilir mi