Neler Yeni

Yardım Arkadaşlar ekran kartımda bir problem mi var?

Rikka

80+ Bronze
Ekran Kartım ASUS ROG STRİX RTX 2070
Microsoft Flight Simulator yükledim.Oyunun menüleri genel olarak kasıyor.High ayarlarda 60 FPS'nin altına düştüğüm ilk oyun.Klavye ile oynayınca bir problem yok 80 FPS'leri gördüm.Ama mouse'u kullanınca FPS baya düşüyor.Oyun kasıyor.Sizce bir sıkıntı var mıdır?Normal midir?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Bermud4

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Ahmet Aydın
Ekran Kartım ASUS ROG STRİX RTX 2070
Microsoft Flight Simulator yükledim.Oyunun menüleri genel olarak kasıyor.High ayarlarda 60 FPS'nin altına düştüğüm ilk oyun.Klavye ile oynayınca bir problem yok 80 FPS'leri gördüm.Ama mouse'u kullanınca FPS baya düşüyor.Oyun kasıyor.Sizce bir sıkıntı var mıdır?Normal midir?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Optimizasyon sorunu olabilir.

Bermud4

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Ahmet Aydın
Bir problem yoktur yani?
Sistemin gayet yeterli oyun için ve sadece bu oyunda oyun yaşıyormuşsun. Bu arada sadece menüdemi yaşıyorsun bu durumu? Oyun oynarken oluyor mu?

Rikka

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemin gayet yeterli oyun için ve sadece bu oyunda oyun yaşıyormuşsun. Bu arada sadece menüdemi yaşıyorsun bu durumu? Oyun oynarken oluyor mu?
Oyunu oynarken ve menüde.Birde fortnite da oluyor.Başka oyunlarda yok.Sanırım fortnite genel bir sorun.

Bermud4

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
615
İsim
Ahmet Aydın
Oyunu oynarken ve menüde.Birde fortnite da oluyor.Başka oyunlarda yok.Sanırım fortnite genel bir sorun.
Diğer oyunlarda da olsaydı yüksek ihtimalle sorun var derdim lakin sadece 2 oyunda alıyorsunuz bu sorunu ki flight simlüatör yeni çıkan yüksek grafikli oyun optimizasyon sorunudur yüksek ihtimalle dert etmeyin bence. Birde internette şöyle bir şey buldum belki işine yarar:
Fix 5: Find the Ideal Graphics Settings
If you are playing the game on high system specifications, it’s most likely to crash, stutter, drop FPS, and lag. As such, you should set the graphics settings from the in-game graphics settings to the lowest and increase the settings by one until the game stops to Sutter. When the stuttering start to occurs, the previous settings is the best for your system.

Here are some recommended settings for Microsoft Flight Simulator 2020.

Display ModeFullscreen
Global Rendering QualityCustom
V-syncOff
Render Scaling100
Anti-aliasingOff or FXAA
Terrain Level of Detail100
Tessellation QualityMedium
BuildingsHigh
TreesMedium
Grass and BushesHigh
Objects Level of Detail100
Volumetric CloudsMedium
Texture ResolutionHigh
Anisotropic Filtering8x
Texture Super samplingOff
Texture SynthesisHigh
Water WavesMedium
Shadow Maps1024
Terrain Shadows512
Contact ShadowsHigh
Windshield EffectsHigh
Ambient OcclusionMedium
ReflectionsMedium
Light ShaftsUltra
BloomOff
Depth of FieldHigh
Lens CorrectionOff
Lens FlareOn
Generic Place Models AIOn
Generic Plane Models MPOff

Rikka

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diğer oyunlarda da olsaydı yüksek ihtimalle sorun var derdim lakin sadece 2 oyunda alıyorsunuz bu sorunu ki flight simlüatör yeni çıkan yüksek grafikli oyun optimizasyon sorunudur yüksek ihtimalle dert etmeyin bence. Birde internette şöyle bir şey buldum belki işine yarar:
Fix 5: Find the Ideal Graphics Settings
If you are playing the game on high system specifications, it’s most likely to crash, stutter, drop FPS, and lag. As such, you should set the graphics settings from the in-game graphics settings to the lowest and increase the settings by one until the game stops to Sutter. When the stuttering start to occurs, the previous settings is the best for your system.

Here are some recommended settings for Microsoft Flight Simulator 2020.

Display ModeFullscreen
Global Rendering QualityCustom
V-syncOff
Render Scaling100
Anti-aliasingOff or FXAA
Terrain Level of Detail100
Tessellation QualityMedium
BuildingsHigh
TreesMedium
Grass and BushesHigh
Objects Level of Detail100
Volumetric CloudsMedium
Texture ResolutionHigh
Anisotropic Filtering8x
Texture Super samplingOff
Texture SynthesisHigh
Water WavesMedium
Shadow Maps1024
Terrain Shadows512
Contact ShadowsHigh
Windshield EffectsHigh
Ambient OcclusionMedium
ReflectionsMedium
Light ShaftsUltra
BloomOff
Depth of FieldHigh
Lens CorrectionOff
Lens FlareOn
Generic Place Models AIOn
Generic Plane Models MPOff
Çok teşekkürler.

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
valla ben rx 5600 xt evo kullanıyorum fonrtiteta gayet iyi fps değerleri alıyorum rog a özel bir sıkıntı galiba

Rikka

80+ Bronze
valla ben rx 5600 xt evo kullanıyorum fonrtiteta gayet iyi fps değerleri alıyorum rog a özel bir sıkıntı galiba
Bizde alıyoruz.Sadece arada bir fps düşüklüğü oluyor.O da nvidia'ya özel bir durum sanırım.Ama çözerler gibime geliyor.Sonuçta ROG STRIX alıyoruz.

Barneystinson

80+ Silver
Drivera bak geforce experinceden

Top Bottom