- Reaksiyon skoru
- 8
Google uzerindne baktim ama bir sey goremedim. İP degistirme nasil yapiliyor. İp değistigimiz zaman bagli butun cihazlar ağdan kopuyor mu? İnternet hizina etkisi var mı? Ne oluyor ip degistirince?
Hesabın ban yer ip yemezNasil yani diyelim ki bir yerden ip ban yedim ve bunu kaldirmak icin ipyi degistirsek yetmez mi?
Yok hocam ip ban. Onu kaldirmak icin ne yapmak lazım?Hesabın ban yer ip yemez
IP ban kullandığınız internete atılan bandır. Public ip adresinizi değiştirmeniz işe yaramaz. Kullandığınız interneti değiştirmeniz gerekirNasil yani diyelim ki bir yerden ip ban yedim ve bunu kaldirmak icin ipyi degistirsek yetmez mi?
IP ban yediyseniz kullandığınız servis sağlayıcısını arayarak ip değişimi talep edebilirsiniz. Statik ip ücretsiz bir şekilde sağlanıyor ise statik ip talep edebilirsiniz.Yok hocam ip ban. Onu kaldirmak icin ne yapmak lazım?
Hocam internette bir kac bilgi okudum şimdi. Mobilde static ip diye bir seyle ryapiyorlar. Ag kalitesini etkiler mi? Oing vs cikar mi? Ve diger cihazları etkilermiIP ban kullandığınız internete atılan bandır. Public ip adresinizi değiştirmeniz işe yaramaz. Kullandığınız interneti değiştirmeniz gerekir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
IP ban yediyseniz kullandığınız servis sağlayıcısını arayarak ip değişimi talep edebilirsiniz. Statik ip ücretsiz bir şekilde sağlanıyor ise statik ip talep edebilirsiniz.
Nasil talep esiliyor ve statik ip nedir hocam?IP ban kullandığınız internete atılan bandır. Public ip adresinizi değiştirmeniz işe yaramaz. Kullandığınız interneti değiştirmeniz gerekir
IP ban yediyseniz kullandığınız servis sağlayıcısını arayarak ip değişimi talep edebilirsiniz. Statik ip ücretsiz bir şekilde sağlanıyor ise statik ip talep edebilirsiniz.
https://www-webtekno-com.cdn.amppro...o.com/ip-degistirme-nasil-yapilir-h92831.htmlIP ban kullandığınız internete atılan bandır. Public ip adresinizi değiştirmeniz işe yaramaz. Kullandığınız interneti değiştirmeniz gerekir
Daha stabil bağlantı sağlarAg kalitesini etkiler mi?
ÇıkmazOing vs cikar mi?
Diğer cihazları etkileme potansiyeli var. Diyelim ki internetinize 6 cihaz bağlı. Bilgisayarın telefonun ve evdeki diğer kişilerin telefonları. Bilgisayarınıza 192.168.1.1 ip adresi, telefonunuza 192.168.1.2 diğer cihazlara da bu şekilde sırasıyla atalı diyelim. Telefonunuza 192.168.1.4 ip si atadınız ve evdeki diğer telefonla aynı ip olduğu için çakışma yaşandı. Cihazlardan birisi hiçbir suretle internete bağlanamaz. Bu yüzden her cihazdaki ip adresini kontrol ederek ona göre atama yapmanız lazım.diger cihazları etkilermi
Nasil yani bir wifinin ips si ayni degilmi? Her telefonda farkli ip mi?Daha stabil bağlantı sağlar
Çıkmaz
Diğer cihazları etkileme potansiyeli var. Diyelim ki internetinize 6 cihaz bağlı. Bilgisayarın telefonun ve evdeki diğer kişilerin telefonları. Bilgisayarınıza 192.168.1.1 ip adresi, telefonunuza 192.168.1.2 diğer cihazlara da bu şekilde sırasıyla atalı diyelim. Telefonunuza 192.168.1.4 ip si atadınız ve evdeki diğer telefonla aynı ip olduğu için çakışma yaşandı. Cihazlardan birisi hiçbir suretle internete bağlanamaz. Bu yüzden her cihazdaki ip adresini kontrol ederek ona göre atama yapmanız lazım.
Statik ip sabit ip adresidir ve ip adresiniz modeminize reset attığınızda değişmez. Modeme reset attığınızda değişen ip adresi dinamik ip adresidir.Nasil talep esiliyor ve statik ip nedir hocam?
Benim bildiğim kadarı ile uçak modu açıp kapatmak ip adresini değiştirmezhttps://www-webtekno-com.cdn.amppro...o.com/ip-degistirme-nasil-yapilir-h92831.html
Bu yazi işe yararmi. Bir de sonda uçuz modunu acip kapatarak ip degistigi soyluyor dogrumu?
Mesela vpn ile girdigim bir siteye normal sekilde giremiyorum ip ban yuzunden. İp degistirsem duzelir mi?Daha stabil bağlantı sağlar
Çıkmaz
Diğer cihazları etkileme potansiyeli var. Diyelim ki internetinize 6 cihaz bağlı. Bilgisayarın telefonun ve evdeki diğer kişilerin telefonları. Bilgisayarınıza 192.168.1.1 ip adresi, telefonunuza 192.168.1.2 diğer cihazlara da bu şekilde sırasıyla atalı diyelim. Telefonunuza 192.168.1.4 ip si atadınız ve evdeki diğer telefonla aynı ip olduğu için çakışma yaşandı. Cihazlardan birisi hiçbir suretle internete bağlanamaz. Bu yüzden her cihazdaki ip adresini kontrol ederek ona göre atama yapmanız lazım.
Eğer cihazınızdaki ip banlıysa evet girebilirsiniz. Modemdeki ip banlıysa giremezsinizMesela vpn ile girdigim bir siteye normal sekilde giremiyorum ip ban yuzunden. İp degistirsem duzelir mi?
Annemin telefonundan da giremedim mesela.Eğer cihazınızdaki ip banlıysa evet girebilirsiniz. Modemdeki ip banlıysa giremezsiniz
Şöyle anlatayım. Modeminizin ip adı Ahmet ve her reset attığınızda değişiyor. Yasaklandığınız site Ahmeti siteye sokmuyor, reset attığınızda adı Mehmet oldu ve Mehmeti sokuyor. Telefonlarla (wifi ağına bağlanan veya kablo ile bağlanan cihazlar) modem arasındaki iletişim de şu şekilde oluyor. Modemin adı Ahmet ve internete bağlanan cihazların da adı var. Kerem, Aslı, Selin, Ekrem. Eğer siz Ekremin ip adresini Kerem ile aynı yaparsanız Ahmetin aklı karışır ve sadece bir Kereme internet erişimi verir.Nasil yani bir wifinin ips si ayni degilmi? Her telefonda farkli ip mi?
İp ban yemişsiniz, hangi interneti kullanıyorsunuzAnnemin telefonundan da giremedim mesela.
Anladim mesela simdi pc den de baktim o da girmedi. Ama vpn ile girebiliyorum siteye. Girmenin tek yolu vpn mi?Şöyle anlatayım. Modeminizin ip adı Ahmet ve her reset attığınızda değişiyor. Yasaklandığınız site Ahmeti siteye sokmuyor, reset attığınızda adı Mehmet oldu ve Mehmeti sokuyor. Telefonlarla (wifi ağına bağlanan veya kablo ile bağlanan cihazlar) modem arasındaki iletişim de şu şekilde oluyor. Modemin adı Ahmet ve internete bağlanan cihazların da adı var. Kerem, Aslı, Selin, Ekrem. Eğer siz Ekremin ip adresini Kerem ile aynı yaparsanız Ahmetin aklı karışır ve sadece bir Kereme internet erişimi verir.
İp ban yemişsiniz, hangi interneti kullanıyorsunuz
Turk telekom olmasi lazim. Bende bilmiyorum.modem amcamlardaŞöyle anlatayım. Modeminizin ip adı Ahmet ve her reset attığınızda değişiyor. Yasaklandığınız site Ahmeti siteye sokmuyor, reset attığınızda adı Mehmet oldu ve Mehmeti sokuyor. Telefonlarla (wifi ağına bağlanan veya kablo ile bağlanan cihazlar) modem arasındaki iletişim de şu şekilde oluyor. Modemin adı Ahmet ve internete bağlanan cihazların da adı var. Kerem, Aslı, Selin, Ekrem. Eğer siz Ekremin ip adresini Kerem ile aynı yaparsanız Ahmetin aklı karışır ve sadece bir Kereme internet erişimi verir.
İp ban yemişsiniz, hangi interneti kullanıyorsunuz
IP değişmediği sürece evet. Mesela https://www.speedtest.net/ üzerinden hız testi altında hem internet sağlayıcınız hem ip adresiniz gözükür. VPN açtığınızda bu ikisi de değişir. Bu sayede yasaklı olduğunuz siteye girebiliyorsunuzAnladim mesela simdi pc den de baktim o da girmedi. Ama vpn ile girebiliyorum siteye. Girmenin tek yolu vpn mi?