Neler Yeni

Yardım Arkadaşlar ip sıfırlama nasıl yapilir?

Google uzerindne baktim ama bir sey goremedim. İP degistirme nasil yapiliyor. İp değistigimiz zaman bagli butun cihazlar ağdan kopuyor mu? İnternet hizina etkisi var mı? Ne oluyor ip degistirince?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,600
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Nasil yani diyelim ki bir yerden ip ban yedim ve bunu kaldirmak icin ipyi degistirsek yetmez mi?
IP ban kullandığınız internete atılan bandır. Public ip adresinizi değiştirmeniz işe yaramaz. Kullandığınız interneti değiştirmeniz gerekir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok hocam ip ban. Onu kaldirmak icin ne yapmak lazım?
IP ban yediyseniz kullandığınız servis sağlayıcısını arayarak ip değişimi talep edebilirsiniz. Statik ip ücretsiz bir şekilde sağlanıyor ise statik ip talep edebilirsiniz.

IP ban kullandığınız internete atılan bandır. Public ip adresinizi değiştirmeniz işe yaramaz. Kullandığınız interneti değiştirmeniz gerekir

IP ban yediyseniz kullandığınız servis sağlayıcısını arayarak ip değişimi talep edebilirsiniz. Statik ip ücretsiz bir şekilde sağlanıyor ise statik ip talep edebilirsiniz.
Hocam internette bir kac bilgi okudum şimdi. Mobilde static ip diye bir seyle ryapiyorlar. Ag kalitesini etkiler mi? Oing vs cikar mi? Ve diger cihazları etkilermi

Nasil talep esiliyor ve statik ip nedir hocam?

https://www-webtekno-com.cdn.amppro...o.com/ip-degistirme-nasil-yapilir-h92831.html
Bu yazi işe yararmi. Bir de sonda uçuz modunu acip kapatarak ip degistigi soyluyor dogrumu?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Ag kalitesini etkiler mi?
Daha stabil bağlantı sağlar
Oing vs cikar mi?
Çıkmaz
diger cihazları etkilermi
Diğer cihazları etkileme potansiyeli var. Diyelim ki internetinize 6 cihaz bağlı. Bilgisayarın telefonun ve evdeki diğer kişilerin telefonları. Bilgisayarınıza 192.168.1.1 ip adresi, telefonunuza 192.168.1.2 diğer cihazlara da bu şekilde sırasıyla atalı diyelim. Telefonunuza 192.168.1.4 ip si atadınız ve evdeki diğer telefonla aynı ip olduğu için çakışma yaşandı. Cihazlardan birisi hiçbir suretle internete bağlanamaz. Bu yüzden her cihazdaki ip adresini kontrol ederek ona göre atama yapmanız lazım.

Çıkmaz

Diğer cihazları etkileme potansiyeli var. Diyelim ki internetinize 6 cihaz bağlı. Bilgisayarın telefonun ve evdeki diğer kişilerin telefonları. Bilgisayarınıza 192.168.1.1 ip adresi, telefonunuza 192.168.1.2 diğer cihazlara da bu şekilde sırasıyla atalı diyelim. Telefonunuza 192.168.1.4 ip si atadınız ve evdeki diğer telefonla aynı ip olduğu için çakışma yaşandı. Cihazlardan birisi hiçbir suretle internete bağlanamaz. Bu yüzden her cihazdaki ip adresini kontrol ederek ona göre atama yapmanız lazım.
Nasil yani bir wifinin ips si ayni degilmi? Her telefonda farkli ip mi?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Nasil talep esiliyor ve statik ip nedir hocam?
Statik ip sabit ip adresidir ve ip adresiniz modeminize reset attığınızda değişmez. Modeme reset attığınızda değişen ip adresi dinamik ip adresidir.
https://www-webtekno-com.cdn.amppro...o.com/ip-degistirme-nasil-yapilir-h92831.html
Bu yazi işe yararmi. Bir de sonda uçuz modunu acip kapatarak ip degistigi soyluyor dogrumu?
Benim bildiğim kadarı ile uçak modu açıp kapatmak ip adresini değiştirmez

Çıkmaz

Mesela vpn ile girdigim bir siteye normal sekilde giremiyorum ip ban yuzunden. İp degistirsem duzelir mi?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Nasil yani bir wifinin ips si ayni degilmi? Her telefonda farkli ip mi?
Şöyle anlatayım. Modeminizin ip adı Ahmet ve her reset attığınızda değişiyor. Yasaklandığınız site Ahmeti siteye sokmuyor, reset attığınızda adı Mehmet oldu ve Mehmeti sokuyor. Telefonlarla (wifi ağına bağlanan veya kablo ile bağlanan cihazlar) modem arasındaki iletişim de şu şekilde oluyor. Modemin adı Ahmet ve internete bağlanan cihazların da adı var. Kerem, Aslı, Selin, Ekrem. Eğer siz Ekremin ip adresini Kerem ile aynı yaparsanız Ahmetin aklı karışır ve sadece bir Kereme internet erişimi verir.

Annemin telefonundan da giremedim mesela.
İp ban yemişsiniz, hangi interneti kullanıyorsunuz

Şöyle anlatayım. Modeminizin ip adı Ahmet ve her reset attığınızda değişiyor. Yasaklandığınız site Ahmeti siteye sokmuyor, reset attığınızda adı Mehmet oldu ve Mehmeti sokuyor. Telefonlarla (wifi ağına bağlanan veya kablo ile bağlanan cihazlar) modem arasındaki iletişim de şu şekilde oluyor. Modemin adı Ahmet ve internete bağlanan cihazların da adı var. Kerem, Aslı, Selin, Ekrem. Eğer siz Ekremin ip adresini Kerem ile aynı yaparsanız Ahmetin aklı karışır ve sadece bir Kereme internet erişimi verir.

Anladim mesela simdi pc den de baktim o da girmedi. Ama vpn ile girebiliyorum siteye. Girmenin tek yolu vpn mi?

Turk telekom olmasi lazim. Bende bilmiyorum.modem amcamlarda

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Anladim mesela simdi pc den de baktim o da girmedi. Ama vpn ile girebiliyorum siteye. Girmenin tek yolu vpn mi?
IP değişmediği sürece evet. Mesela https://www.speedtest.net/ üzerinden hız testi altında hem internet sağlayıcınız hem ip adresiniz gözükür. VPN açtığınızda bu ikisi de değişir. Bu sayede yasaklı olduğunuz siteye girebiliyorsunuz

Top Bottom