Arkadaşlar Overclock ile yardıma ihtiyacım var

Re4dy_001

80+
Reaksiyon skoru
20
Öncelikle iyi günler.
Sistemim:
AMD Ryzen 5 1600 işlemci
ASUS Ph GTX 1050Tİ Ekran kartı
Kingston HyperX 8GB 3200Mhz RAM
MSI B450m a pro Anakart
Şimdi iki sorum var.
1.'si Ben bu sisteme nasıl Overclock yaparım. Varsa videosu link olarak koyarsanız sevinirim.
2.'si Ekran kartı stokları düzelince erkan kartını yükseltmeyi düşünüyorum. Ne alabilirim. Marka model olarak (çünkü marka modele göre soğutma ve performans değişiyor biliyorsunuz). Aklımda GTX 1060 6GB'lık var, veya GTX 1070 var işlemciye overclock yaparsam yeteceğini duydum. GTX 1660 SUPER de olabilir.
Yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum...

1-Soğutma yeterse cpb kapatıp 3.6 filan denenebilir, voltaj değerlerini şu anda çalıştığı değerleri referans alarak bulabilirsiniz.
2-Bütçeye göre değişir ama 1660s gibi güçlü bir kart alacaksanız ram'i 3200mhz yapmanızı öneririm.

1-Soğutma yeterse cpb kapatıp 3.6 filan denenebilir, voltaj değerlerini şu anda çalıştığı değerleri referans alarak bulabilirsiniz.
2-Bütçeye göre değişir ama 1660s gibi güçlü bir kart alacaksanız ram'i 3200mhz yapmanızı öneririm.
Soğutma olarak kendi fanını kullanıyorum. Ayrıca cpb nedir.

Otomatik olarak yüksek hızlara çıkmasını sağlıyor ama çok verimli değil ve o işlemcilerde hızı pek artırmıyor.​
Anladım. Peki bu overclock u MSI Afterburnerdan yapabilir miyim.

Anladım. Peki bu overclock u MSI Afterburnerdan yapabilir miyim.
Ekran kartına yapacaksanız oradan olur ama işlemci için biostan yapmanız lazım, deneme aşamasında sürekli uğraşmak istemiyorsanız ryzen master indirip oradan deneyebilirsiniz
Bu arada işlemciniz 12 nm mi, yoksa 14 nm mi?

Ekran kartına yapacaksanız oradan olur ama işlemci için biostan yapmanız lazım, deneme aşamasında sürekli uğraşmak istemiyorsanız ryzen master indirip oradan deneyebilirsiniz
Bu arada işlemciniz 12 nm mi, yoksa 14 nm mi?
12nm. Sadece ekran kartını yapsam oyunlarda fark eder mi performans ve fps olarak.

Geri