Neler Yeni

Arkadaşlar PSU yetersiz olduğunu nasıl anlarız.Yaşadığım durumlar şunlar:

furix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Normalde bilgisayar gayet düzgün çalışıyor.Ancak yeni aldığım webcamimi bilgisayara taktığımda bilgisayar kafayı yiyor.Örneğin oyunda sürekli sesler 1-2 saniyelik gidip geliyor.Portları değiştiriyorum tekrar giriyorum bu sefer oyunda donma oluyor hiçbir şey yapılmıyor yeniden başlatmak gerekiyor.Bunlar PSU nun yetersiz olduğu düşüncesine varmak için yeterli bulgular mı.
Not:Webcamin hiçbir sorunu yok.
Sistem:ASUS 4060OC,R5 5600X(stok soğutucu değil) ASUS PRİME B450M-K II PSU 650W
Bilgisayarıma bağlı olanlar:Kulaklık,Mouse,Klavye,2 Adet Monitör
PSU yetersiz olma ihtimali var mıdır ?
tekrar söylediğim gibi webcam takmadıgımda hiçbir sorun webcami de takınca bunlar meydana geliyor
şimdiden teşekkürler.

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
920
İsim
Rüveyda Akın
Webcam'in çektiği watt kadar farklı bir cihaz bağlama imkanın varsa PSU'dan mıdır değil midir anlarsın ama gerekte yok gibi 650W fazlasıyla yeterli aslında bu sistem için bilemedim belki de ürün bozuktur

furix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Webcam'in çektiği watt kadar farklı bir cihaz bağlama imkanın varsa PSU'dan mıdır değil midir anlarsın ama gerekte yok gibi 650W fazlasıyla yeterli aslında bu sistem için bilemedim belki de ürün bozuktur
sırasıyla şunları yaptım: webcami bağlamadan önce klavyeyi çıkarttım onun yerine webcami taktım.Klavyesiz şekilde oyuna girdim kamerayı test ettim vs hiçbir sorun olmadı sonrasında oyun içindeyken klavyeyi taktım şu an mesela hiçbir şeyde sorun yok.Yeniden başlatıp tekrar sistemi kontrol edip yazacağım.Teşekkür ederim

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,056
İsim
baba merhaba
Normalde bilgisayar gayet düzgün çalışıyor.Ancak yeni aldığım webcamimi bilgisayara taktığımda bilgisayar kafayı yiyor.Örneğin oyunda sürekli sesler 1-2 saniyelik gidip geliyor.Portları değiştiriyorum tekrar giriyorum bu sefer oyunda donma oluyor hiçbir şey yapılmıyor yeniden başlatmak gerekiyor.Bunlar PSU nun yetersiz olduğu düşüncesine varmak için yeterli bulgular mı.
tekrar söylediğim gibi webcam takmadıgımda hiçbir sorun webcami de takınca bunlar meydana geliyor
şimdiden teşekkürler.
psu marka model ne ? ayrıca 650watt ile 4060 ile 5600x rahat besler tabii 12v çıkış kanal 500watt olsa bile yine besler, bence temassızlık yapıyor olmasın ? webcam başka usb port tak, doğrudan anakart veya kasa usb ile test et
psudan olsa sistem yüke girince kapanması da lazım
edit: ekstra olarak bios default ayarlara alıp dener misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

güzel cevap hocam, siz de mi ayaktasınız bu saatte :)

furix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Bütün testleri yaptım webcam bütün portlarda çalışmıyor.2 farklı portta çalışıyor.Her şeyi denedim webcam bağlıyken oyun donuyor oturumu kapatmadan veya restart atmadan düzelmiyor.Söylediğiniz her şeyi yaptım.Bir de psu marka model sormuşsunuz onu bilmiyorum bilgisayarı 1 yıl önce gaminggenden almıştım.Sadece 650W oldugunu biliyorum.Ayrıca win11den win10 a yeni geçtim bilgisayarın performansını düşürdüğü için.Driverlarla alakalı bir sorun böyle şeylere neden olur mu.Donma,oyundayken sürekli 2-3snde bir 1 saniyelik ses gidip gelmesi vb.
Bunların hepsi webcam bağlıyken oluyor onun dışında problem olmuyor.Webcamin böyle şeylere neden olması saçma geliyor bilmiyorum.
Webcam düzgün çalışıyorken söylediğim gibi oyun donuyor,sesler gidip geliyor.PSUdan başka bir şey aklıma gelmiyor

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
EmreE
şimdiden teşekkürler.
Psu ile ne alakası var psu yetmese pc kapanır

Webcamı başka cihazda denedinmi

Psu da gayet yeterli bu arada

furix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Furkan
Psu ile ne alakası var psu yetmese pc kapanır

Webcamı başka cihazda denedinmi

Psu da gayet yeterli bu arada
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim sorunu tespit ettim.OBSden oyun yakalama kısmından özelliklere giriş yapıp anti hile uyumluluğunu kullan tikini kaldırdım düzeldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,063
Üyeler
166,686
Son üye
g4yraa
Top Bottom