64 bitWindows sürümün 64 bit mi 32 bit mi ?
4+4 8gb ddr3 1333mhz ramim var slot değiştiriyorum ama tekrar 3.96gb olarak görünüyoBelleklerin tek slot mu 4+4 mü eğer 4+4 ise yer değiştirmeni tek slot ise diğer slota takıp kontrol edermisin.
2slotum var ama ne yaparsam yapayım 4gb olarak görünüyo işin garip tarafı işlemciye yakın olan slot ne yaparsam yapayım sistemi açmıyo ama 2.slota hangi rami takarsam çalışıyo sistem.2 rami de takınca 8gb algılıyo ramlerde sorun yok eminim ama 1.slot paylaşıma mı ayrılıyo anlamadım ama ekran kartım da var ben ne yapmalıyım4+4 8gb ddr3 1333mhz ramim var slot değiştiriyorum ama tekrar 3.96gb olarak görünüyo
ram slotları ve ramlerin çalıştığından eminim bios üzerinden paylaşıma ayrılmış olmasından şüpheleniyorum bios award bios hangi ayarı yapmalıyım4+4 bellekler takılı iken kullanabilir 3,96 olması yüksek ihtimal ile slotlarını biri okumuyor. şimdi bellekleri tek tek deneyim hangi belleğin veya slotun çalışmadığını tespit etmen muhtemelen ya belleğin biri çalışmıyor yada slotun. belleklerini temiz yumuşak bir okul silgisi ile temizlemeyi unutma slotlarında tozlanma varsa onlarıda temizlemeni tavsiye ederim.
Aldığın rami yenimi aldın. Her iki ramin kodu nedir ?ardadaşlar 8gb ramim var ama 3.96 kulanılabilir miktar olarak görünüyo ne yapmalıyım
Mesaj otomatik birleştirildi:
burdan böyle görünüyo
hayır öncesinde çalışıyodu iki ramde anakartımda işlemci fanı takmak için rami çıkardım daha sonra 8gb ramimin 3.96 olarak algıladığını gördüm bundan öncesinde 8gb olarak algılıyodu bios üzerinden paylaşımı nasıl kapatabilirim.Aldığın rami yenimi aldın. Her iki ramin kodu nedir ?