Kasayı 1kere alırsın yükseltmeye gerek olmaz. Ekran kartı ve işlemci gibi psrçaları yükseltmek gerekir zamanla belki oyüzdendirneden kasa ve psu kanadında daha fiyat performans sistemler seçip diğer bileşenlere yatırım yapmak varken (daha fiyat performans derken de çöp bir şey demiyorum) illaki marka tutkuları ile ikinci plana atılması gereken ürünlere yatırım yapıyorsunuz
Aynen aynenKasayı 1kere alırsın yükseltmeye gerek olmaz. Ekran kartı ve işlemci gibi psrçaları yükseltmek gerekir zamanla belki oyüzdendir
9000 TL kasa kasa fanı psu ve kule tipi fana harcanmış sistemdeKasayı 1kere alırsın yükseltmeye gerek olmaz. Ekran kartı ve işlemci gibi psrçaları yükseltmek gerekir zamanla belki oyüzdendir
Performans kadar görsellik de önemli. Bu kasa evde damacana gibi köşede durması için değil, hem işlevsel hem de güzel görünmesi için alınıyor. Sistem toplarken sadece donanımı değil, estetiği de düşünmek lazım. Herkes senin gibi 'yeter ki çalışsın' diye düşünmüyor.Aynen aynen
O kasa hayatını kurtaracak zaten
Bir kere alırsın
Ama ona verdiğin fahiş fiyattan dolayı gider işlemciyi 7500f almak varken 8400 alırsın çok üst düzey bir anakarta ihtiyacın olmasa da biraz iyi bir b650 anakart almak varken gider a620 den bozma b650 anakart alırsın
Mesaj otomatik birleştirildi:
9000 TL kasa kasa fanı psu ve kule tipi fana harcanmış sistemde
Ne için
8400f işlemcili
A620 den bozma b650 anakartlı
Bir sistem için
Bu sistemin her yerine fan döşeyeyim de her yerinde fan görünsün diye mi
İçine domates elma koyar buzhane olarak da kullanırım diye mi
Gerçekten akıl sır erdiremiyorum
benimde ilk kasa toplama deneyimim 2 sene önce acer nitro 5 laptop alıp bu alana uzun bi ara verdim bilmediğim çok terim olduğu için sizlere sordum hangi parçaları hangisiyle değiştirmem lazımAynen aynen
O kasa hayatını kurtaracak zaten
Bir kere alırsın
Ama ona verdiğin fahiş fiyattan dolayı gider işlemciyi 7500f almak varken 8400 alırsın çok üst düzey bir anakarta ihtiyacın olmasa da biraz iyi bir b650 anakart almak varken gider a620 den bozma b650 anakart alırsın
9000 TL kasa kasa fanı psu ve kule tipi fana harcanmış sistemde
Ne için
8400f işlemcili
A620 den bozma b650 anakartlı
Bir sistem için
Bu sistemin her yerine fan döşeyeyim de her yerinde fan görünsün diye mi
İçine domates elma koyar buzhane olarak da kullanırım diye mi
Gerçekten akıl sır erdiremiyorum
sistem toplarken öncelikli olarak işlevselliğe bakılırPerformans kadar görsellik de önemli. Bu kasa evde damacana gibi köşede durması için değil, hem işlevsel hem de güzel görünmesi için alınıyor. Sistem toplarken sadece donanımı değil, estetiği de düşünmek lazım. Herkes senin gibi 'yeter ki çalışsın' diye düşünmüyor.
millet yeri geliyor bütçesi yetmediğinde diğer bileşenlerden kısmamak için uzay sistem çalıştırıyor kısa süre sistemi (çok önerdiğim bir şey değildir ) sen nelerden bahsediyorsunPerformans kadar görsellik de önemli. Bu kasa evde damacana gibi köşede durması için değil, hem işlevsel hem de güzel görünmesi için alınıyor. Sistem toplarken sadece donanımı değil, estetiği de düşünmek lazım. Herkes senin gibi 'yeter ki çalışsın' diye düşünmüyor.
bak canım kardeşim ben de sistem toplarken isterim kibenimde ilk kasa toplama deneyimim 2 sene önce acer nitro 5 laptop alıp bu alana uzun bi ara verdim bilmediğim çok terim olduğu için sizlere sordum hangi parçaları hangisiyle değiştirmem lazım
Antec NX360 Mid Tower Mesh 1600 tlsistem toplarken öncelikli olarak işlevselliğe bakılır
sonrasında senin bütçen karşılığında bileşenlerinden kasmadan estetik dokunuşlar yapabiliyorsan yapılır
8400f işlemci koyulan bir sistemde bana estedikten bahsetme lütfen
hangi akıl mantıkla yeterki çalışsın mantığına varabildiğini de anlamış değilim
millet yeri geliyor bütçesi yetmediğinde diğer bileşenlerden kısmamak için uzay sistem çalıştırıyor kısa süre sistemi (çok önerdiğim bir şey değildir ) sen nelerden bahsediyorsun
kişisel zevklerin kimsenin umrunda değil
bu ve bu tarz grupların öncelikli hedefi fiyat performans ölçüsünde işlevsel ürün seçmektir
bak canım kardeşim ben de sistem toplarken isterim ki
akvartum kasa olsun her yerinde argb fan olsun
anakartım kallavi görünümlü içeriye yakışacak bir anakart olsun
ramlerim rgb olsun
custom sıvı soğutmalar olsun
ışıl ışıl bir kasam olsun
peki bunlar için sistemde performansı etkileyecek şekilde düşük ürünler seçersem ne anlamı var bu işin
22k lık ürün toplamışsın
bak işlemci var
anakart var
ram var
ssd var
geri kalın kasa ve işlemci soğutucu üzerine
15k bileşenler tutuyor
neredeyse 10k kasa ve soğutma üzerine
sistemdeki işlemciye 600 tl lik kule tipi bile yetecekken
3 önde fan 1 arkada fanla iyi bir hava akımı sağlayabileceğin bir kasa almak varken
bütçenin neredeyse yarısını sadece bunlara harcamak ne kadar mantıklı diyorum
demişki biri kasayı bir kere alırsın diğer ürünleri yükseltebilirsin
ben de diyorumki
senin bu şekilde oluşturduğun sistem fiyatına
7500f li b650 anakartlı 2x16 gb ramli
daha fiyat performans kasalı bir sistem oluşturabiliyorum (dandik bir psu da değil)
peki soruyorum sana
düşük sistemle güzel görünen kasalarla idare edip elime para geçtikce işlemci sat işlemci al ram al mevzusuna girmek mi
sistemi aldığın günden itibaren performanslı kullanıp artık biraz da görünüme yatırım yapayım bütçem var dediğinde sadece kasayı değiştirmek mi daha mantıklı
demiş
asıl amacımAntec NX360 Mid Tower Mesh 1600 tl
biostar B650MP-E PRO DDR5 6000MHz AM5 4.700 tl
AMD Ryzen 5 9600x 9000 tl
dark frezer 123x 600tl
Bitfenix 600W Bpa series 80plus 1900 tl
MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700MB NVMe 2280 Gen4X4 SSD 2500 tl
GOODRAM IRDM 16GB 6000MHz cl30 ddr5 2100 tl
2.el xfx Rx 6700xt 12GB 192 bit 7500 tl
TOPLAM 30k
bu sistem ilkine göre nasıl olurdu
hepsiburadada gamers arena 650w psu lu mesh panel kasa varAntec NX360 Mid Tower Mesh 1600 tl
biostar B650MP-E PRO DDR5 6000MHz AM5 4.700 tl
AMD Ryzen 5 9600x 9000 tl
dark frezer 123x 600tl
Bitfenix 600W Bpa series 80plus 1900 tl
MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700MB NVMe 2280 Gen4X4 SSD 2500 tl
GOODRAM IRDM 16GB 6000MHz cl30 ddr5 2100 tl
2.el xfx Rx 6700xt 12GB 192 bit 7500 tl
TOPLAM 30k
bu sistem ilkine göre nasıl olurdu
asıl amacım
ASUS 27" TUF GAMING VG279Q3A 1Ms 180Hz FULL HD IPS GAMING MONITOR
bu monitörde AAA oyunlarda en azından 180 fps grafik ayarlarından cok kısmadan oyun oynayak istemem
bunun için ne kadar bütçe ayırmam lazım