Neler Yeni

ARTIC FREEZER 360MM SU SESİ

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
Arkadaşlar sıvı soğutmadan su sesi geliyor kulağa saçma gelebilir farkındayım ama yeni pc topladım kasanın güç düğmesine basar basmaz bi su sesi geldi şuan kesildi gibi çok az geliyor bu normal midir? baloncuk çıkarır gibi ses geliyor hani nasıl anlatsam bilemiyorum işte normal midir?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Eğer yeni taktıysan olur o ses. 2-3 aç kapadan sonra düzelir. Hep yapıyorsa servislik.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Arkadaşlar sıvı soğutmadan su sesi geliyor kulağa saçma gelebilir farkındayım ama yeni pc topladım kasanın güç düğmesine basar basmaz bi su sesi geldi şuan kesildi gibi çok az geliyor bu normal midir? baloncuk çıkarır gibi ses geliyor hani nasıl anlatsam bilemiyorum işte normal midir?
Kasa içinin fotoğrafını atabilir misin? Radyatör boru girişleri pompanın altında olmalı. Önde dik duruyorsa boru girişleri altta olmalı. Üsten boru girişi pompa içerisinde hava kabarcığı oluşturur. Radyatör kasanın üstünde en ideal kullanımdır. Ama sizinki 360mm önde ve kasada yer olmadığından büyük ihtimalle boru girişleri üstte kullanıyorsunuz. Kasa üstünde 360mm desteği varsa orada kullanmanız daha iyi olacaktır. Boru girişleride kasanın önüne yakın tarafta tutarsınız arkadaki egzoz fanının önünü kapatmaması için.

Ama genelde su sesi gelir bu üstte anlattığım pompa içinde hava kabarcığı oluşmaması içindir. Bir nebzede olsa su sesini azaltır.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer yeni taktıysan olur o ses. 2-3 aç kapadan sonra düzelir. Hep yapıyorsa servislik.
yeni taktım ilk kez çalışıyor ama ilk açarken böyle sanki pc çalışmadığın için içinde ki sular sabit duruyorya o yüzden güç verince pompa dönüyor ilk açılışta o yüzden ses yapıyor diye düşünüyorum öyle midir acaba?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
yeni taktım ilk kez çalışıyor ama ilk açarken böyle sanki pc çalışmadığın için içinde ki sular sabit duruyorya o yüzden güç verince pompa dönüyor ilk açılışta o yüzden ses yapıyor diye düşünüyorum öyle midir acaba?
İlk açılışta normal bir sorun yok. O sıvı dönmeye başladıkça düzelir.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasa içinin fotoğrafını atabilir misin? Radyatör boru girişleri pompanın altında olmalı. Önde dik duruyorsa boru girişleri altta olmalı. Üsten boru girişi pompa içerisinde hava kabarcığı oluşturur. Radyatör kasanın üstünde en ideal kullanımdır. Ama sizinki 360mm önde ve kasada yer olmadığından büyük ihtimalle boru girişleri üstte kullanıyorsunuz. Kasa üstünde 360mm desteği varsa orada kullanmanız daha iyi olacaktır. Boru girişleride kasanın önüne yakın tarafta tutarsınız arkadaki egzoz fanının önünü kapatmaması için.

Ama genelde su sesi gelir bu üstte anlattığım pompa içinde hava kabarcığı oluşmaması içindir. Bir nebzede olsa su sesini azaltır.
20230309_182940.jpg
bu şekilde montajladım ilk açılırken geliyor su sesi şuan duymuyorum ama kasanın camını açıp iyice yaklaştığımda hafif su sesi duyuluyor böyle kabarcık gibi dıtıt dıtıt dıtıt dıtıt gibi ritimli çıkıyor

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Alıntıyı görüntülebu şekilde montajladım ilk açılırken geliyor su sesi şuan duymuyorum ama kasanın camını açıp iyice yaklaştığımda hafif su sesi duyuluyor böyle kabarcık gibi dıtıt dıtıt dıtıt dıtıt gibi ritimli çıkıyor
Birincisi radyatör doğru takılmış. İkincisi pompayı ters takmışsınız, o küçük yuvarlak fan üstte yukarda kalmalı ki güç beslemelerini soğutabilmeli.
o dediğiniz ses büyük ihtimalle küçük dönen fandan geliyor pc yi kapatın parmağınızla pompa üzerindeki fanı durdurun pc yi başlatın. Su sesi yine çıkacaktır Arctic sıvı soğutmada bu ses çıkıyor. Ama o tır tır sesi o minik fandan gelmektedir.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Birincisi radyatör doğru takılmış. İkincisi pompayı ters takmışsınız, o küçük yuvarlak fan üstte yukarda kalmalı ki güç beslemelerini soğutabilmeli.
o dediğiniz ses büyük ihtimalle küçük dönen fandan geliyor pc yi kapatın parmağınızla pompa üzerindeki fanı durdurun pc yi başlatın. Su sesi yine çıkacaktır Arctic sıvı soğutmada bu ses çıkıyor. Ama o tır tır sesi o minik fandan gelmektedir.
Sıvı sesi bende hiç yok. Evet pompa ters olmuş :D

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Alıntıyı görüntülebu şekilde montajladım ilk açılırken geliyor su sesi şuan duymuyorum ama kasanın camını açıp iyice yaklaştığımda hafif su sesi duyuluyor böyle kabarcık gibi dıtıt dıtıt dıtıt dıtıt gibi ritimli çıkıyor
işlemci ve anakartınız nedir?

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
bir sıkıntı olur mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci ve anakartınız nedir?
R7 5800X3D B550M DS3H
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir soeun olur mu pompanın ters takılmış olması?

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
Siz hangi sıvı soğutmayı kullanıyorsunuz. Bu su sesi Arcticlerde kronik ya. Ben Arctic LF2 ARGB 240mm 280mm ikisini de kullandım ikisindede aynı sıkıntı vardı çok iyi soğuttuğu için fan sesi azdı gelmiyordu ama su sesi geliyordu. Başkasında fan sesinden zaten su seside duyulmuyordu.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Siz hangi sıvı soğutmayı kullanıyorsunuz. Bu su sesi Arcticlerde kronik ya. Ben Arctic LF2 ARGB 240mm 280mm ikisini de kullandım ikisindede aynı sıkıntı vardı çok iyi soğuttuğu için fan sesi azdı gelmiyordu ama su sesi geliyordu. Başkasında fan sesinden zaten su seside duyulmuyordu.
Arctic 240 var bende hiç su sesi sorunu yaşamıyorum. Ama fanlarındaki ilginç sesler bende de var.

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
sorun olur mu pompanın ters takılmış olması?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,951
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701
Top Bottom