Neler Yeni

ARTIC FREEZER 360MM SU SESİ

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,935
İsim
yusuf ecer
yeni taktım ilk kez çalışıyor ama ilk açarken böyle sanki pc çalışmadığın için içinde ki sular sabit duruyorya o yüzden güç verince pompa dönüyor ilk açılışta o yüzden ses yapıyor diye düşünüyorum öyle midir acaba?
ilk taktığında her zaman olur, sürekli montaj yapıyorum ben cok tatlı geliyor o ses bana:D

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
sorun olur mu pompanın ters takılmış olması?
Arctic sıvı soğutmaların AM4 montajı offset mantığıyla farklı. Sıvı soğutucunun tabanını baskı yapacağı kısım var ek olarak, bu performansı düşürür.

Mujka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
981
İsim
Mustafa Polat
Hocam biraz alakasız olacak kusura bakmayın NZXT X73 almamış mıydınız?

Nanaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Kayhan Uygun
Arctic sıvı soğutmaların AM4 montajı offset mantığıyla farklı. Sıvı soğutucunun tabanını baskı yapacağı kısım var ek olarak, bu performansı düşürür.
performansı düşürür derken işlemcinin performansını mı yoksa sıvı soğutucunun performansını mı?

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
sorun olur mu pompanın ters takılmış olması?
sisteminizi bozmaz ama önemli avantaj sağlayan bir özellikten yararlanmıyor olursunuz yani bence bu bir sorun. ama değiştirmemezlik yapmayın sorun yok diye değiştirin yani.

Birde AM4 için ofset montajı var daha iyi soğutması için ona dikkat ederek kurulum yapın altta ss iletiyorum. Kurulum kılavuzun da buna dikkat edin.

Altta AM4 #2 nolu vida deliklerini kullanarak montaj yapın ve bu demir parçalarını da doğru taktığınızdan emin olun pompayı ters taktığınız gibi bu demir parçaları da birisi daha derin oyuğu vardır diğerinin daha kısa oyuntusu vardır. ordan farkı anlayabilirsiniz.

1678376453365.png
1678376496097.png

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
performansı düşürür derken işlemcinin performansını mı yoksa sıvı soğutucunun performansını mı?
Mantıken ikisini de :) İşlemci ne kadar iyi soğursa o kadar yüksek frekansta çalışır çünkü. Bu montaj çeşidinde işlemcinin ana çekirdeklerinin olduğu bölüme daha fazla baskı yapıyor soğutucu bu da performansı artırıyor. Ters takınca baskı diğer tarafa gidip asıl tarafın baskısı boş kalacağı için performansı ciddi anlamda düşer.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
İşlemcinin performansını düşürmez ama anakartınız soğutacak donanıma sahipken anakartınızı soğutamayacaksınız bu da anakartın güç beslemeleri daha sıcak çalışacak anlamına geliyor. Yani kısacası pompayı değşitirin daha fazla sorgulamanıza gerek yok öyle olursa nolur böyle olursa nolur. Sizin için daha iyi olur illa gözle görülür bir sonucu olmasına gerek yok. Pompa fanı üstte olması gerkeiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mantıken ikisini de :) İşlemci ne kadar iyi soğursa o kadar yüksek frekansta çalışır çünkü. Bu montaj çeşidinde işlemcinin ana çekirdeklerinin olduğu bölüme daha fazla baskı yapıyor soğutucu bu da performansı artırıyor. Ters takınca baskı diğer tarafa gidip asıl tarafın baskısı boş kalacağı için performansı ciddi anlamda düşer.
yok o fanın altta kalması için soruyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İşlemcinin performansını düşürmez ama anakartınız soğutacak donanıma sahipken anakartınızı soğutamayacaksınız bu da anakartın güç beslemeleri daha sıcak çalışacak anlamına geliyor. Yani kısacası pompayı değşitirin daha fazla sorgulamanıza gerek yok öyle olursa nolur böyle olursa nolur. Sizin için daha iyi olur illa gözle görülür bir sonucu olmasına gerek yok. Pompa fanı üstte olması gerkeiyor.

yok o fanın altta kalması için soruyor.
Offset montajda baskı da ters olacak ama :D

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
o zaten baştan hatalı yani değişmesi gerekiyor zaten xcvxcvnxcnvxcm

siz sanırım argb olmayan ilk modelleri kullanıyorsunuz. çünkü o modellerin fanlarında belli bir devirde ses yapıyormuşuz ama su sesi yok diyorsunuz. demekki argb olanlarda daha az kaliteli pompa kullanmışlar çünkü argbde su sesi çıkıyor. ama argb olmayan ilk versiyonda fanlar da rahatsız edici bir ses çıkıyor diyorlardı sizde öyle dediniz.

Bunun en iyisi kule tipi kullanmak 3 sıvı soğutma kullandım aradığım sessizliği yakalayamadım. Bir tık sıcak çalışsın pompa sesi olmasın diye be quit dark rock 4 aldım mis gibi sessiz şuan.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
o zaten baştan hatalı yani değişmesi gerekiyor zaten xcvxcvnxcnvxcm

siz sanırım argb olmayan ilk modelleri kullanıyorsunuz. çünkü o modellerin fanlarında belli bir devirde ses yapıyormuşuz ama su sesi yok diyorsunuz. demekki argb olanlarda daha az kaliteli pompa kullanmışlar çünkü argbde su sesi çıkıyor. ama argb olmayan ilk versiyonda fanlar da rahatsız edici bir ses çıkıyor diyorlardı sizde öyle dediniz.

Bunun en iyisi kule tipi kullanmak 3 sıvı soğutma kullandım aradığım sessizliği yakalayamadım. Bir tık sıcak çalışsın pompa sesi olmasın diye be quit dark rock 4 aldım mis gibi sessiz şuan.
Evet bu fanlarda rezonans sesi var bazı devirlerde, o devirlere çıkartmıyorum ben :D

Top Bottom