İnşallah hocam, ben de bıktımEvet biliyorum ama bunlar farklı şeyler biz bu satışları yapan firma ve yerlere karşı sesimizi duyurucaz
attığı videolara bak. geçen konusu da açıldı zatennasıl
Satın alanların da suçu yok. Bilinen firma olunca ve konu hakkında bilgileri de olmayınca yapacak birşeyleri kalmıyor doğal olarak. Küçük çocuk zaten anladığı sorabileceği bir şey yok. Ebeveynler de teknoloji konusunda yetersiz kalınca mecbur kalıyorlar. Bunu bilen firmalarda fırsatçılıkta sınır tanımıyorGeçen gün vatan pcdeydim.Bi bebe yanına babasını almış sistem topluyorlardı,sistem zaten fahiş fiyatlıydı ama extra 5kya da windows 11 itelediler bunlara.Zaten firmalar böyle teknoloji cahillerinden parayı vuruyor bizim yapacağımız boykot cılız kalır.Sağlam teşkilatlanma olursa belki yoksa cimere şikayetle falan olacak iş değil.
Tabi canım firmaların canına minnet ama her anlamda bilinçsiz bir toplumuz.Bu milletin acilen harcadığı paranın hesabını soracak bilince ulaşması lazım.Satın alanların da suçu yok. Bilinen firma olunca ve konu hakkında bilgileri de olmayınca yapacak birşeyleri kalmıyor doğal olarak. Küçük çocuk zaten anladığı sorabileceği bir şey yok. Ebeveynler de teknoloji konusunda yetersiz kalınca mecbur kalıyorlar. Bunu bilen firmalarda fırsatçılıkta sınır tanımıyor
Ben firmayı savunmadım bu arada yanlış anlaşılmasın .d Kesinlikle bilince ulaşmamız gerekiyor ama hala sakız orucu bozuyor mu tartışan insandan bunu ne kadar bekleyebiliriz bilmiyorum. Biz böyle bir millet oldukça daha çok sömürür firmalar bizi. Adam fahiş fiyattan şikayetçi oluyor sömürülüyoruz diyor ertesi gün bunu bahane ederek başkasına fahiş fiyattan ürün satıyor.Tabi canım firmaların canına minnet ama her anlamda bilinçsiz bir toplumuz.Bu milletin acilen harcadığı paranın hesabını soracak bilince ulaşması lazım.
Senin benim dediğimle olmaz o işler sosyal medya fenomenleri ile ancak bir güç olursa olur (onların genelide Hem ayranım dökülmesin hem de yoğurdum ekşimesin. Kafasında oldukları için cooook zor)Doların durumuna göre hareket ediyoruz yalanı ile sabit dolar üzerinden PC sistemlerine getirdikleri fahiş fiyatlara artık dur dememiz gerekiyor durduk yere hicbirsey olmadan nasıl olurda parçalara 4 5 6 bin TL fiyat gelir bunlara artık bir dur deme vakti gelmedi mi sizce sesimizi kimlere duyurabiliyorsak duyuralım birlikten Güç doğar hadi beyler
@abdullahabi. gör bizi .dSenin benim dediğimle olmaz o işler sosyal medya fenomenleri ile ancak bir güç olursa olur (onların genelide Hem ayranım dökülmesin hem de yoğurdum ekşimesin. Kafasında oldukları için cooook zor)
1 2 kişi demeden haber edersek çevremize toplanırsak bizim sesimiz yeterSenin benim dediğimle olmaz o işler sosyal medya fenomenleri ile ancak bir güç olursa olur (onların genelide Hem ayranım dökülmesin hem de yoğurdum ekşimesin. Kafasında oldukları için cooook zor)
keşke o kadar kolay olsa. Öncü biri çıkması lazım toplu örgütlenme için1 2 kişi demeden haber edersek çevremize toplanırsak bizim sesimiz yeter
keyfi fiyat yükseltene bir şey diyemezsin maalesef. serbest piyasa yüzünden oluyor. adam sana ne kardeşim mal benim ürün benim istersem 100 bin dolara satarım dese karşı çıkabilir misin? hayır. halkın yapabileceği tek şey boykot edip almıyoruz demesi. alınmayınca mecbur fiyatı yükseltmeyecek. bu konuda asıl çözümü devlet yapabilir. her ürün için min-max fiyat belirlerse anca çözülür. mesela 1 gofretin markete gelene kadar ki üretim, lojistik maliyetlerinin hepsini hesaplayıp bu gofreti örnek veriyorum en az 15, en fazla 30 tl ye satabilirsin diyerek satıcıya bir fiyat aralığı koyması gerekir. bu da dünyanın hiçbir yerinde kabul görecek bir kural değil. o yüzden serbest piyasaya karşı yapılabilecek tek çözüm tüketimi azaltmak. 4090 ı olan adam gidip yeni çıktı diye 5000 serisi ekran kartı almasın mesela. gerek yok. ama insanlar yeni ürün almayı seviyor.Dostum onunla bu çok farklı biz kafasına göre fiyat yükselten firmalara karşı artık sesimizi çıkarmak istiyoruz örnek 30 bin TL lik ekran kartı 2 haftada 37 bin olamaz
Sesimizi hashtag ile duyurucazherkes bundan rahatsız zaten. Almıyoruz, almayalım diyoruz ama yine de satıyor bu adamlar. Herkes forumlarda dolaşmıyor ki sonuçta. Biz almadıkça diğerleri alıyor onlar aldıkça fiyat artıyor satıcıyı etkileyen bir şey yok olan bize oluyor.