Asansörler ile ilgili merak ettikleriniz

Kimse kapı boşluğundan düşen para ya da takıları cepleyip ceplemediğinizi sormamış ben sormak istiyorum kapıcıya mı teslim ediyorsunuz yoksa cebe mi atıyorsunuz?

Kimse kapı boşluğundan düşen para ya da takıları cepleyip ceplemediğinizi sormamış ben sormak istiyorum kapıcıya mı teslim ediyorsunuz yoksa cebe mi atıyorsunuz?
Eğer sahibi bizi arayıp da parasını, anahtarını veya bir eşyasını düşürdüğünü söyleyip çıkartmamızı istemiyorsa bulduğumuzda cepliyoruz. Çoğunlukla 50 kuruş, 1 lira falan çıkıyor ancak zamanında ustama 50 TL çıkmıştı :D

Merhaba. Bu konumda asansörler ile ilgili merak ettiğiniz soruları elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. Aşağıya yazabilirsiniz.
Asansörün halatı koptu diyelim üst katlarda aşağı doğru düşüyoruz içinde. tam düşmeye yakın yerden son gücümüzle zıplasak asansör yere çakılsa biz o esnada zarar görürmüyüz.

Asansörün halatı koptu diyelim üst katlarda aşağı doğru düşüyoruz içinde. tam düşmeye yakın yerden son gücümüzle zıplasak asansör yere çakılsa biz o esnada zarar görürmüyüz.
Bununla ilgili bir ustamın anısı var. Motor değiştirdikten sonra asansörün kapısı açıkken aşağı çakıldılar. Tam düşmeden zıplamalarına rağmen bellerinde kırıklar olmuştu.

Bununla ilgili bir ustamın anısı var. Motor değiştirdikten sonra asansörün kapısı açıkken aşağı çakıldılar. Tam düşmeden zıplamalarına rağmen bellerinde kırıklar olmuştu.
Zaten bu mantık yanlış. Uçak düşerken son anda zıplamak gibi bir şey.

Asansörde kalma olasılığım nedir ben hep korkuyorum o yüzden binmiyorum

Ama işe yarıyormuş biraz değilmi :D

asansördeki halatların taşıma kapasitesi nedir?
Halata göre değil kabinin büyüklüğü ve ağırlık baretlerinin sayısına göre değişir.
Ama işe yarıyormuş biraz değilmi :D
Evet :D
Asansörde kalma olasılığım nedir ben hep korkuyorum o yüzden binmiyorum
Oluşabilecek şeye göre değişir. Örneğin hareket ederken halat kopma ihtimali yoktur, ancak basit bir elektrik dalgalanması veya elektrik arızasından dolayı durabilir.

evrim ağacının bu konu hakkomda bir videosu var izlemeni öneririm

Geri