Asansörlerde Konuşmayın

Asansörcü

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
738
Merhabalar. Asansörler ile inilip çıkılırken hemen hemen bir çoğumuz telefonla, yanımızdakiyle veya kendi kendimize konuşuyoruz. Bu yanlıştır.

Asansörler genellikle 1 mt/s hızında hareket eder. Aniden durduklarında çok şiddetli dururlar. Bir kişi konuşurken asansör durursa şiddetinden dolayı kişi dilini ısırarak kesebilir, hatta dili boğazına kaçabilir. Böyle durumlarda gerekli yardım yapılmazsa kişinin can sağlığı riske girebilir.

Böyle bir durumda yapmanız gereken eğer ilk yardım biliyorsanız gerekli ilk yardımı, bilmiyorsanız asansör yetkili servisini ve 112 Acil Servisi arayıp durum hakkında haberdar etmektir.

Asansörler ne kadar güvenilir olursa olsun, sağlık hafife alınmaz.

Bir kişi konuşurken asansör durursa şiddetinden dolayı kişi dilini ısırarak kesebilir
Ben böyle bir olayın yaşandığını hiç görmedim de duymadım da.
Bir de zaten asansörde telefon çekmez ki. Yanındakiyle falan konuşursun.
Bir de artık asansörler çok yavaş duruyor. 30 yıl önceki gibi değil. Velev ki hızlı durdu. Hadi dilini de ısırdı diyelim. Kesecek kadar da olmaz bence.

Bir de zaten asansörde telefon çekmez ki.
Ölümün 1000 yolu diye bir program var onu izleyin ne şekil ölümler olduğunu görün.

Bir de artık asansörler çok yavaş duruyor. 30 yıl önceki gibi değil. Velev ki hızlı durdu. Hadi dilini de ısırdı diyelim. Kesecek kadar da olmaz bence.
Bizim yurttaki asansörlerde çekiyordu. Dışını plastikten yapıyorlardı galiba. :kekw:

Aniden durduklarında çok şiddetli dururlar.
Çok şiddetli dururlar derken olağanüstü bir durumda mı böyle olur yoksa kata geldiğinde mi böyle olur? Normal durumda böyle bir şey olmuyor çünkü.

Bir asansörcü olarak deneyimledim. Dilimi kesmesem bile kesmeye yakınlaştim. Aynı zamanda telefon çeker, yeni asansörlerin genelinde çekiyor.
Ve aniden durursa yazmış olmam gerek, normal kata ulaşıp dururken yavaş durur. Ancak aniden durursa şiddetli ve sarsıntılı duruyor.

Geri