Neler Yeni

Asgari ücrete sevinmeyin işte sebebi

Omnissiah

80+ Bronze
Öncelikle maaşınız paranız artmadı tam tersine azaldı peki neden?

2021 yılının başında aldığınız asgari ücretin dolar olarak karşılığı yanılmıyorsam 380 dolara yakın bir meblağ idi. Yani o paranın bir anlamı vardı ama şimdi bu çok artmış görünen ücretin sevinci en fazla 1 ay sürecek sonra ağır vergiler zamlar gelecek bunu öncelikle buraya yazın.

Diğeri şu an alınan asgari ücret yani 4.250 liranın kağıttan bir çöp olduğunu kabul etmemiz gerekir yani dolar olarak karşılığı 273 abd dolarına denk geliyor. Bakın sizin 2021 yılının başında aldığınız 380 dolar olmuş 273. Yani azalmış. Emeğinizin karşılığını daha az alıyorsunuz çünkü paranızın değeri kalmadı ayrıca enflasyon dolayısıyla paranız daha çok değer kaybediyor.
Bu bir şovdur manipülasyondur. Eğer bu zammın bir anlamı olacaksa o zaman temel gıda ürünlerine ağır zamlar yapılmaması gerekir. Mesela ben bir kaç sene önce otuzlu bir yumurtayı 15 liraya alırken şimdi onlu yumurtayı o fiyata alıyorum. Süt 2.50 liraya alırken şimdi 5 liranın altında kalmadı.
Ha son olarak açlık sınırı ve yoksulluk sınırına bakalım

Yoksulluk sınırı 10 bin lira. Evinize 10 bin lira girmiyor ise siz yoksulsunuz demektir.
Açlık sınırı ise 3 bin lira seviyesinde.

Özete gelirsek cebinizdeki 4.250 lira olan para yakında vergilerle hokus pokus olup kaybolucak.

son olarak 2021 yılında bakın dünyadaki asgari ücrete bide doğu bloğu artığı ülkelere yani bulgaristana bakın romanyaya bakın onlar bile bizden yüksek değerli asgari ücret alıyor.

Türkiye asgari ücrette Bulgaristan'ın da gerisine düşerek Avrupa sonuncusu  oldu - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Son düzenleme:

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,766
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Asgari ücret artacak ama alım gücümüz yine.....
Üreticiler bunu bildiği için ürünlerin fiyatlarını yükseğe ayarlayacak.
Ülkedeki basılan TL artacağından TL'nin değeri azalacak,Doların değeri artacak.
Enflasyon denen canavarı da unutmayalım [Millet bu durumu da unutmasın]. İsteyen araştırıp baksın.
Gene yolun sonu sıkıntı,yapmaları gereken ekonomiyi ayarlamaları ve zaten bu konuda bilgili olduklarını biliyorum.

Alfha13

80+ Silver
Ekonomiyle ilgili doğru adımlar atılmazsa asgari ücretin yükselişi bizim düşüşümüzü hızlandırır ki ne olacağını biliyoruz zaten.

Bura.K

80+ Silver
Venezuella gibiyiz. Asgari ücrete zam geldikçe marketler de zam yapıyor. Marketlere zam yapmasını zorunlu kıldıran da başımızdaki şahıs. Aylık bana da 103,000 TL verin bende krallar gibi geçineyim :D

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Öncelikle maaşınız paranız artmadı tam tersine azaldı peki neden?

2021 yılının başında aldığınız asgari ücretin dolar olarak karşılığı yanılmıyorsam 380 dolara yakın bir meblağ idi. Yani o paranın bir anlamı vardı ama şimdi bu çok artmış görünen ücretin sevinci en fazla 1 ay sürecek sonra ağır vergiler zamlar gelecek bunu öncelikle buraya yazın.

Diğeri şu an alınan asgari ücret yani 4.250 liranın kağıttan bir çöp olduğunu kabul etmemiz gerekir yani dolar olarak karşılığı 273 abd dolarına denk geliyor. Bakın sizin 2021 yılının başında aldığınız 380 dolar olmuş 273. Yani azalmış. Emeğinizin karşılığını daha az alıyorsunuz çünkü paranızın değeri kalmadı ayrıca enflasyon dolayısıyla paranız daha çok değer kaybediyor.
Bu bir şovdur manipülasyondur. Eğer bu zammın bir anlamı olacaksa o zaman temel gıda ürünlerine ağır zamlar yapılmaması gerekir. Mesela ben bir kaç sene önce otuzlu bir yumurtayı 15 liraya alırken şimdi onlu yumurtayı o fiyata alıyorum. Süt 2.50 liraya alırken şimdi 5 liranın altında kalmadı.
Ha son olarak açlık sınırı ve yoksulluk sınırına bakalım

Yoksulluk sınırı 10 bin lira. Evinize 10 bin lira girmiyor ise siz yoksulsunuz demektir.
Açlık sınırı ise 3 bin lira seviyesinde.

Özete gelirsek cebinizdeki 4.250 lira olan para yakında vergilerle hokus pokus olup kaybolucak.

son olarak 2021 yılında bakın dünyadaki asgari ücrete bide doğu bloğu artığı ülkelere yani bulgaristana bakın romanyaya bakın onlar bile bizden yüksek değerli asgari ücret alıyor.

Türkiye asgari ücrette Bulgaristan'ın da gerisine düşerek Avrupa sonuncusu  oldu - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü
Tek bir cümlede ifade edeyim.
Allah sonumuzu hayır eylesin

Earth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Earth
Yıl sonu 150 dolara düşer

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Helal olsun çok iyi anlatmışsın şimdi ben yoksulum dilencilik yapmaya gidiyorum

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Grafikte olmayan bir şey daha ekleyeyim. Avrupa ülkelerinin birçoğunda asgeri ücretle çalışanların oranı çok düş yani türkiyede her 100 kişiden 36`sı asgeri ücretle çalışırken almanyada 100 çalışanın 6`sı asgeri ücretle çalışıyor. Yani sadece sorun Kur farkı ile zararda olmamız değil halk olarak yoksulluğa alışmamız-zorunda kalmamız.

Omnissiah

80+ Bronze
Grafikte olmayan bir şey daha ekleyeyim. Avrupa ülkelerinin birçoğunda asgeri ücretle çalışanların oranı çok düş yani türkiyede her 100 kişiden 36`sı asgeri ücretle çalışırken almanyada 100 çalışanın 6`sı asgeri ücretle çalışıyor. Yani sadece sorun Kur farkı ile zararda olmamız değil halk olarak yoksulluğa alışmamız-zorunda kalmamız.
O faktörde var tabi

Top Bottom