Anlamadığın şu gidip Biontech'in sitesine bak Faz çalışmalarının nasıl olduğuna normalde Faz çalışmaları 40-50 bin kişi ile yapılmıyor Faz 3 en fazla kişi ile yapılan bir çalışma ve ona rağmen normal aşılarda 3-10 bin kişi ile yapılıyor en fazla. Bunu bütün Dünyaca uzmanlar açıkladı Faz çalışmaları fazla kişiyle olunca ileride ki tehlikelerinin hemen çıktığını. Aşı karşıtlığı yapmayın lütfen gidip aşıyı faz çalışmalarını falan komple araştırın. Bilimi azda olsa bilem insan aşı karşıtlığı yapmıyor.bir sivilce ilacının bile tam etkisi için 6 ay gerekirken aşının 1 yıl da etki göstermesini mi bekliyorsunuz ? aşının yat etkisi için en az 3 yıl lazım
İi diyosun bana mecburi değil galiba 17 yaşındayım mecbur olursa vurulurun olmazsa vurulmayi pek düşünmüyorum genetik bir rahatsızlığınm var çünkü doktorum da onermedi zatenAnlamadığın şu gidip Biontech'in sitesine bak Faz çalışmalarının nasıl olduğuna normalde Faz çalışmaları 40-50 bin kişi ile yapılmıyor Faz 3 en fazla kişi ile yapılan bir çalışma ve ona rağmen normal aşılarda 3-10 bin kişi ile yapılıyor en fazla. Bunu bütün Dünyaca uzmanlar açıkladı Faz çalışmaları fazla kişiyle olunca ileride ki tehlikelerinin hemen çıktığını. Aşı karşıtlığı yapmayın lütfen gidip aşıyı faz çalışmalarını falan komple araştırın. Bilimi azda olsa bilem insan aşı karşıtlığı yapmıyor.
aşı karşıtı değilim bu algıyı kafandan çıkar aşıyı denemek için halktan gönüllü insanlar üstünde denendi aşı, bu durumda ne kadar güvenmemi bekliyorsun ?Anlamadığın şu gidip Biontech'in sitesine bak Faz çalışmalarının nasıl olduğuna normalde Faz çalışmaları 40-50 bin kişi ile yapılmıyor Faz 3 en fazla kişi ile yapılan bir çalışma ve ona rağmen normal aşılarda 3-10 bin kişi ile yapılıyor en fazla. Bunu bütün Dünyaca uzmanlar açıkladı Faz çalışmaları fazla kişiyle olunca ileride ki tehlikelerinin hemen çıktığını. Aşı karşıtlığı yapmayın lütfen gidip aşıyı faz çalışmalarını falan komple araştırın. Bilimi azda olsa bilem insan aşı karşıtlığı yapmıyor.
Hangi aşıyı oldu ve nadirde olsa tam aşılı olanların ağır geçirme ihtimali var ama bu 10 binde 2 kişi falan çok düşük yaniAslında Türk aşısını yaptırmayı düşünüyordum ama başıma gelen birkaç olaydan sonra büyük şüpheye düştüm. Olay ise şu:
Yaklaşık 3 hafta önce kuzenim evlendi. Ve maalesef gelin hanımın testi 3-4 gün sonra pozitif çıktı. Ayrıca kendisi iki doz aşı yaptırmıştı. Ve ne yazık ki ağır geçiriyormuş. Annem konuştu telefonla, sesi çok kötü geliyor dedi. Eşi yani kuzenim düğünden sonraki sabah aşı vuruldu ve gelin ile hep yan yana olmasına rağmen kendisinin ağır geçirmediğini söylüyor. Ayrıca dayımın eşi kalp hastası ve gelin hanım onun elini öptü, sarıldı vs. Çok şükür onda bir şey yok. 2 doz aşı olsa da çok ağır geçirdiğini duyunca gerçekten çok üzüldüm ve şaşırdım. Aşının o kadar da etkili olmadığını düşünmeye başladım bu olay ile.
Ayrıca annemin arkadaşı hastanede çalışıyor. Bazen virüsü hastanede ağır geçirenler için aşı olmayan birinin kanına ihtiyaç oluyormuş. Zaten ülkenin aşı oranı yüksek. Bunda sonra zorlanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Ben illa ol demiyorum bir hastalığı olan kişilerin mutlaka olmasını tüm dünyada ki uzmanlar söylüyor çünkü covid'i hafifte atlasa birisi vücudunda kalıntı bırakıyor ileride virüsten kaynaklı tehlikeli bir durum çıkabileceğine düşük ihtimal vermiyorlar. Aşı şuanlık zorunlu değil fakat aşı olmayan kişiye 2 günde bir PCR testi zorunlu. Dediğim gibi virüsü kapanların ileride ciddi hastalıkları çıkabileceğini ön görüyorlar. Ben çevremdeki kişileri kendimi ve 8 milyar insanı korumak için aşı oldum. Aşı daha 1 ay önce falan çıkmış olsaydı olmazdım fakat aşının her şekilde güvenli olduğu ileride de bir sorun çıkarmayacağı bilindiğinden dolayı oldum aşıyı.İi diyosun bana mecburi değil galiba 17 yaşındayım mecbur olursa vurulurun olmazsa vurulmayi pek düşünmüyorum genetik bir rahatsızlığınm var çünkü doktorum da onermedi zaten
Onu bilmiyorum işte. Ama şu kesin; farklı varyantlar için bazen aşısız olan birinin kanı gerekebiliyor.Hangi aşıyı oldu ve nadirde olsa tam aşılı olanların ağır geçirme ihtimali var ama bu 10 binde 2 kişi falan çok düşük yani
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben illa ol demiyorum bir hastalığı olan kişilerin mutlaka olmasını tüm dünyada ki uzmanlar söylüyor çünkü covid'i hafifte atlasa birisi vücudunda kalıntı bırakıyor ileride virüsten kaynaklı tehlikeli bir durum çıkabileceğine düşük ihtimal vermiyorlar. Aşı şuanlık zorunlu değil fakat aşı olmayan kişiye 2 günde bir PCR testi zorunlu. Dediğim gibi virüsü kapanların ileride ciddi hastalıkları çıkabileceğini ön görüyorlar. Ben çevremdeki kişileri kendimi ve 8 milyar insanı korumak için aşı oldum. Aşı daha 1 ay önce falan çıkmış olsaydı olmazdım fakat aşının her şekilde güvenli olduğu ileride de bir sorun çıkarmayacağı bilindiğinden dolayı oldum aşıyı.
Ben sana zaten aşı karşıtısın demedim. Halktan gönüllü olan kişileri sağlıklı bir gruptan almadılar bir tek her ülke de binlerce ol binlerce insan faz çalışmalarına katıldı. Aşının güvenli olup olmadığı konusunda birden fazla testler yapıldı. Aşı artık tam onay bile aldı. İnsanlar yok sorumluluk almıyor bir şey var falan diyorlar fakat sorumluluk alındığı da söylendi.aşı karşıtı değilim bu algıyı kafandan çıkar aşıyı denemek için halktan gönüllü insanlar üstünde denendi aşı, bu durumda ne kadar güvenmemi bekliyorsun ?
Yaptırmaya pek gönlüm yok ama biontech aşısı olabilirimAşı yaptırdınız mı beyler ya da yaptırmadınız mı ? (sorma sebebim ne kadar kişi yaptırmış ve sizlerin düşüncelerini almak istiyorum)
ben yaptırmadım ve yaptırmıyacam da
Virüsü kapıp ağır atlatanların neredeyse hepsi aşısız aşılı olanlarda ise ya dozlar arası kapanlar ya da tüm dozları olup aradan 2 hafta geçmeden kapanlar bu kişiler de bile ağır atlatması çok düşük. Tam aşılı olup hastanede yatan insan çok azmış ve tam aşılı olup virüsten ölen insan hiç yokmuş. Aşı olmayınca virüsü kapıp yine ağır atlatabilirsin ve ileride vücudunda tehlikeli yan etkiler çıkarabilir hem de bu düşük bir ihtimal değil aşı olup ağır atlatma riskin hiç yok denecek kadar az ve vücudunda antikor olduğundan dolayı virüs içte gücünü yükseltemiyor. Kullanılan tüm ilaçlar tehlikesiz değil ki ona rağmen insanlar kullanıyor.Onu bilmiyorum işte. Ama şu kesin; farklı varyantlar için bazen aşısız olan birinin kanı gerekebiliyor.
hocam size daha gelmedi mi sıraYaptırmadım, sıra gelsin sonuna kadar olacağım her türlü öleceksem İnsanlık nam-ı'na faydalı olarak ölmeyi yeğlerim.