Asker Olmak Mantıklı mı

Hocalarım selam 17 yaşında 12. sınıf öğrencisiyim. okul ile uzaktan yakından bağlantım yok ailemin isteği üzerine kolejde okuyorum lise bitmesi için. 4 ay sonra 18 olacağım inşAllah. asker olma isteğim var psikolojik olarakta iyi değilim. askerliğin zorlukları fazlasıyla olacaktır evet ama kafamda herşeyi bitirmiş durumdayım. tavsiye ve önerileriniz nedir bekliyorum.

İş hayatında iki tane abi tanıdım bu şekilde, birisi önceki çalıştığım yerde. İkisine de komutan "Burada kal sen. Doğuya gitmezsin, öyle ağırlığı da yok" demiş ama yine de askerlik bitince dönmüşler. İkisi de pişman şimdi. Tabii gençlik kafasıyla 50 yaşındaki kafa bir olmuyor.

İş hayatında iki tane abi tanıdım bu şekilde, birisi önceki çalıştığım yerde. İkisine de komutan "Burada kal sen. Doğuya gitmezsin, öyle ağırlığı da yok" demiş ama yine de askerlik bitince dönmüşler. İkisi de pişman şimdi. Tabii gençlik kafasıyla 50 yaşındaki kafa bir olmuyor.
kolay olmayacağını bilerekten asker olmak istedim. zamanı gelsin askere gideyim o zaman her şey netleşecek. az çok kafamda birşeyler oluşsun diyerekten bilgi alıyorum.

Eğer herhangi bir işi halledebilecek zeka seviyen varsa mantıklı bir tarafı yok.

neye dayanarak bunu söylediniz açıklamaya bilir misin
Askeri okul zor kolay değil. Senin tüm söylediklerin boş ergen psikolojisiyle dile getirdiğin şeyler. Askeri okula gitmiş birini görürsen sor bakalım kaç kişi bırakmış ilk sene.

Askeri okul zor kolay değil. Senin tüm söylediklerin boş ergen psikolojisiyle dile getirdiğin şeyler. Askeri okula gitmiş birini görürsen sor bakalım kaç kişi bırakmış ilk sene.
umarım denk gelir derince konuşurum. düşüncene saygı duyarım bişey diyemem teşekkürler.

iyi hoşta hocam asker olanlar neden oluyor o zaman.
Hocam normal bir meslek değil ya başka ruhani sebepleri de var. Ayrıca polislik gibi okul okumadan, hiçbir yetkinliğin olmadan güzel paralar kazanabileceğin garanti bir meslek. Bu sebeplerle tercih ediliyor. Ama hayatın boşa geçeceği için başka şansın varsa onu kovalamalısın.

Hocam normal bir meslek değil ya başka ruhani sebepleri de var. Ayrıca polislik gibi okul okumadan, hiçbir yetkinliğin olmadan güzel paralar kazanabileceğin garanti bir meslek. Bu sebeplerle tercih ediliyor. Ama hayatın boşa geçeceği için başka şansın varsa onu kovalamalısın.
başka imkanlarımda var yukarıda mesajlarda bahsettiğim gibi. iyi kötü üniversitesi olur giderim hayatım değişir bilemiyorum. daha zaman var hayırlısı bakalım.
orasını bilmiyorum hocam

başka imkanlarımda var yukarıda mesajlarda bahsettiğim gibi. iyi kötü üniversitesi olur giderim hayatım değişir bilemiyorum. daha zaman var hayırlısı bakalım.

orasını bilmiyorum hocam
Fury, we were soldiers, er rayn'i kurtarmak, soysuzlar çetesi vb propaganda filmi kardo dağ 1, dağ 2 de propagand. bunları izledikten sonra batı cephesinde yeni birsey yok ve nefes izlersen aradaki farkı anlarsı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

lord of war da guzel belgeselimsi film

Önce mecburi askerliğini yap. Baktın tam sana göre, tezkere bırakırsın.

orasını bilmiyorum hocam
O zaman daha fazla kafanı bulandırmadan onların altyapısını yap. Ergenlikte saçma sapan şeylere özenip zaman kaybetmek, kendine zarar vermek doğal bir süreç ama bazı şeyleri geri getirmekle çok uğraşırsın.

Tıp özenip yazan da oluyor sonra ne oluyor okulu bırakır başka bir şey okur sadece biraz zamanı gider veya Almanca öğrenir kaçar bir şekilde o durumdan çıkar.

Askerlik yoluna girdiğinde dönüş sancılıdır. Eğitim sırasında bile pişmanlıktan geri dönüş zordur. Okulu bırakmak o kadar kolay değildir. Kolay olsa, yarıda bırakma oranı nasıl olurdu sadece şu anki öğrencilerine sorarak anlayabilirsin. Ülkenin siyasi durumu belli. Senin altında bez vardı diye aşırı uzak geliyor belki ama bir ülke için yaşananlar daha bu sabah kadar yakın. O öğrenciler şu an nerede git bir araştır istersen.

Okulu bitirdin görevinin başındasın. Hayatında lüks olacak şeyleri sayıyorum; seks, güzel bir yemek, sıcak bir duş, rahat bir uyku, sabaha kadar bilgisayar oynamak, yeni bir ülke gezmek vb.

Sen bunları bırakıyorsan çok temel bir pazarlığını yapmış olman lazım. Ya tvden, dinden, büyüklerinden etkilenip askerliğe başka bir anlam yükleyip öyle tatmin oluyor olmalısın. Hayatı bıraktım ama gerçek hayat öldükten sonra vb. paladin class'ında olman lazım ya da ben zaten anca a101de kasiyer olurum rahat bir hayat elde edecek kapasitem yok 30 sene böyle takılırım sonra emekliliğimde en azından rahat ederim mal varlığım olur diyor olman lazım.

Arkadaş film örnek vermiş ya keşke öyle olsa bari. Propaganda olanları değil kara propagandaları diyoum. En azından bir savaş, kan, amaç olur. Şu an amaçsızca ne yaptığını bilmeden arap topraklarında arapların savaşında araplara karşı arapları kürtleri afganları vb savunup iğrenç aylar geçirip ödül olarak da gelip Türkiye'nin rezalet çomarlarıyla dolu asker gelse de yüksek ahlakımızla donuna kadar soysak 1500 liraya saç traşı yapsak esnaflarının içinde başka aylar geçireceksin. Gelen 18 yaşındaki beyinsiz sürüsüne tuvalete nasıl girmesi gerektiğini taşla silmemesini öğreteceksin. Ordan oraya yaşayıp bir romantik ilişki sahibi olamayıp kafayı kırma noktasına gelip çöpçatanlık uygulamalarında belki bir kadın memesini gösterir diye sabahlayacaksın. Eğer biri bakarsa da tek amacınının üniformalı erkek fetişini tatmin etmek olan türbanlı olduğunu bildiğinden akıl sağlığın kalmayacak.

Ben askerdeyken aklı normal seviyede olan bir tane komutanım yoktu. Hiçbir zaman da sivil dahil böyle biriyle tanışmadım.

KHO 1.sınıfta bırakmış biri olarak bir şeyler söyleyeyim bende. Vatan, millet, sakarya gibi duygusal sözcüklerden çok uzak bir şey askerlik. İnsanların kafasında hayalet ettiği gibi bir şey değil. Rütben, sınıfın ne olursa olsun neredeyse her yerde gördüğün muamele birbirine çok benzer. Devrecilik insanı her anlamda yıpratıyor. Hiç tanımadığın kafada insanlarla bir araya geliyorsun ve normal yaşadığın gündelik hayatla alakası olmadığını fark ediyorsun. Tavsiye eder miyim? Etmem. Eğer elinde seni normal hayatından uzaklaştırmayacak, sosyal yaşamını kökünden koparıp atmayacak bir meslek ve ya iş varsa onu seç. Boşuna kendine ızdırap çektirmenin anlamı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,379
Üyeler
186,472
Son üye
cyperus
Geri