başka imkanlarımda var yukarıda mesajlarda bahsettiğim gibi. iyi kötü üniversitesi olur giderim hayatım değişir bilemiyorum. daha zaman var hayırlısı bakalım.
orasını bilmiyorum hocam
O zaman daha fazla kafanı bulandırmadan onların altyapısını yap. Ergenlikte saçma sapan şeylere özenip zaman kaybetmek, kendine zarar vermek doğal bir süreç ama bazı şeyleri geri getirmekle çok uğraşırsın.
Tıp özenip yazan da oluyor sonra ne oluyor okulu bırakır başka bir şey okur sadece biraz zamanı gider veya Almanca öğrenir kaçar bir şekilde o durumdan çıkar.
Askerlik yoluna girdiğinde dönüş sancılıdır. Eğitim sırasında bile pişmanlıktan geri dönüş zordur. Okulu bırakmak o kadar kolay değildir. Kolay olsa, yarıda bırakma oranı nasıl olurdu sadece şu anki öğrencilerine sorarak anlayabilirsin. Ülkenin siyasi durumu belli. Senin altında bez vardı diye aşırı uzak geliyor belki ama bir ülke için yaşananlar daha bu sabah kadar yakın. O öğrenciler şu an nerede git bir araştır istersen.
Okulu bitirdin görevinin başındasın. Hayatında lüks olacak şeyleri sayıyorum; seks, güzel bir yemek, sıcak bir duş, rahat bir uyku, sabaha kadar bilgisayar oynamak, yeni bir ülke gezmek vb.
Sen bunları bırakıyorsan çok temel bir pazarlığını yapmış olman lazım. Ya tvden, dinden, büyüklerinden etkilenip askerliğe başka bir anlam yükleyip öyle tatmin oluyor olmalısın. Hayatı bıraktım ama gerçek hayat öldükten sonra vb. paladin class'ında olman lazım ya da ben zaten anca a101de kasiyer olurum rahat bir hayat elde edecek kapasitem yok 30 sene böyle takılırım sonra emekliliğimde en azından rahat ederim mal varlığım olur diyor olman lazım.
Arkadaş film örnek vermiş ya keşke öyle olsa bari. Propaganda olanları değil kara propagandaları diyoum. En azından bir savaş, kan, amaç olur. Şu an amaçsızca ne yaptığını bilmeden arap topraklarında arapların savaşında araplara karşı arapları kürtleri afganları vb savunup iğrenç aylar geçirip ödül olarak da gelip Türkiye'nin rezalet çomarlarıyla dolu asker gelse de yüksek ahlakımızla donuna kadar soysak 1500 liraya saç traşı yapsak esnaflarının içinde başka aylar geçireceksin. Gelen 18 yaşındaki beyinsiz sürüsüne tuvalete nasıl girmesi gerektiğini taşla silmemesini öğreteceksin. Ordan oraya yaşayıp bir romantik ilişki sahibi olamayıp kafayı kırma noktasına gelip çöpçatanlık uygulamalarında belki bir kadın memesini gösterir diye sabahlayacaksın. Eğer biri bakarsa da tek amacınının üniformalı erkek fetişini tatmin etmek olan türbanlı olduğunu bildiğinden akıl sağlığın kalmayacak.
Ben askerdeyken aklı normal seviyede olan bir tane komutanım yoktu. Hiçbir zaman da sivil dahil böyle biriyle tanışmadım.