Tokatta acemiliğini, Şırnak cizre İnci bölüğü şehitler karakolunda askerliğini yapmış biri olarak tecrübelerimi aktarayım gidecek arkadaşlar varsa bilgilensin.
Öncelikle arkadaşlar acemiliğiniz Tokat ve Sivas şehirlerine düştüyse bilinki sınırdan sınır beğeneceksiniz %70 ihtimal karakollarda %30 ihtimal alay ve taburda askerliğinizi yapacaksınız bunlar da normal tabur veya alay olmayacak Hudut alay ve taburları olacak. Hudut ve taburlarda bize nazaran daha rahat tabii bir batı taburları veya alaylarındaki rahatlığı beklemeyin çarşı izniniz vs yok. Neyse gelelim kendi tecrübelerime;
2023 nisan ayında konu sahibinin dediği aşamaları yapıp birliğime katılmak için Tokat ankara biletimi satın aldım. O zamanla 280 TL gibi bir ücret yattı otobüs bileti 310 TL diye hatırlıyorum. Yol izni tamamen ankara tokat karayolu uzaklığına göre 1 - 3 gün arası izin verir bana 1 gün vermişti. Birliğime katılmaya giderken sadece üzerimdeki kıyafetler tişört mont pantalon ayakkabı ve çantamdaki 2 adet yedek fanila 2 adet iç çamaşırı 2 3 adet çorap ile gittim. Tabii tırnak makası kaş almak için araç jilet ve tıraş köpüğü götürdüm size tavsiyem şampuanda götürün çünkü askeri istikakınız tahmini 1 3 hafta arası geliyor. Size acemiliğinizde 6 adet jilet tıraş köpüğü vs vs gibi araçlar veriliyor havlunuza kadar veriliyor. Kişisel hijyende bir sıkıntı yaşamazsınız batıda. Ben orada sınıra gideceğimden haberdar olarak en kötüye hazırlanarak gittim. Ama acemiliğimde bir hatam acemi eğitimlerine katılmamak oldu kesinlikle o birliklere gidenler acemi eğitimlerine katılsınlar çaycı işte ne bileyim yazıcı vs olmasınlar ben ilk gittiğimde bilgisayar tecrübemden dolayı kayıt masasında yazıcılığa başlamıştım. 30 gün yazıcı olarak yaptım ( uçak zamanından dolayı acemi birliğimde 9 gün kaldım ). Kesinlikle tavsiye etmiyorum silaha temizlik vs nasıl tekmil vereceğiniz vs vs bunları öğrenin orada çünkü sınırda hergün işinize yarayacak.
Acemiliğimin bitmesine 1 hafta kala yerler öğrenilir benim Şırnak cizre İnci hudut bölüğü olarak çıktı uçak biletimiz de hukomdan istanbul şırnak aktarmalı olarak kesildi. Tokattan istanbul oradan şırnak yaptık yani. İstanbulda sözde ktm deniz üssünde 1 gün kaldım. Hayatımın gerçekten en zor 1 günüydü

kötülemek amaçlı söylemiyorum biz teknik olarak ktm de kalmadık deniz üssüne gittik orada da bizim kalmamıza uygun yer yotu bu yüzden pandemi döneminde yapılmış ama kullanımda olmayan bir binada kalmak zorunda kaldık çünkü muhtemelen hazırlıksı yakalandı orası. 1 somun ekmek ve süt ile 1 günü geçirdik. 1 günü geçirdikten sonra uçağımıza binmek üzere sabiha gökçen havalimanına gittik orada tabii inzibat başımızda durmadı bizi bıraktı gitti kendimiz uçağımızı bulduk bindik şırnakta indik. Ben şırnakta ktmde kalmadım kalanlar olmuş biz iner inmez bölük merkezlerine gönderilmek üzere zırhlı sultanlara alındık askeri personeller tarafından ( bu süreçte adamları kızdırmayın o bölge zaten sıcak adamlar bunalmış sabah akşam saçmasapan tiplerle uğraşmaktan efendi efendi denileni yapın. ). Bölük merkezine ulaştıktan sonra orada arama yapıldı telefon varsa hemen verin diye uyarıldık

nasıl uyarıldığımızı burada açıklamayacağım herkes verdi yani çıkarıp bende zaten olmadığı için sıkıntı yoktu. 1 hafta atışlarımız olmadığı için bölük merkezinde ot karakol temizliği vs vs gibi işlerle uğraştık. 1 hafta sonunda atışlarımız yapıldı ( evet usta birliğinde tekrar g3 ve mg3 ile atış yaptım ) sonra karakollara gidecekler okundu diğerleri bölük merkezinde kaldı çoğumuz karakollara gittik ben şehitler karakolunda ( devrelerime selam ) askerliğimin ilk ayını geçirdim. Karakollardan pek bir imkan beklemeyin arkadaşlar orası ciddi bir yer size verilen eğitimi iyi uygulayın orası batı değil ot kesmeye gittiğimizde ( sınır hattını görebilmek için ) suriyede pydliler başımızda keleşle dikiliyorlardı akıllı olun soğuk kanlı olun. Günlük 12 saat nöbet süreniz var ve boş şarjörle nöbet tutmuyorsunuz çelik yelek kompozit karakollarda sadece yatakhanede çıkartabilirsiniz, Yemeği bile çelik yelekle yiyorduk ( kim bilir belki 2 dk sonra roket atılacak üstüne ). Nöbet değişim vakti genelde akşam ve sabah doğru olur karakollarda bölük merkezlerinde akşam yakın 1 saat kala gider mühimmat ve silahınızı alıp istikakınızı alıp araç bekler gidersiniz genelde kobra olur bu araç kimisi kobra 2 kimisi 1 1 lerde nişancı olur kuleye çıkıp manzara eşliğinde gidersiniz

. Yemekleriniz sözleşmeliler tarafından yapılır tabldot yemeği unutun oraya girdiğinizde. Her gün silah eğitimi alırsınız uzman çavuşlar tarafından çünkü sizi eğitmek isterler 1 aylık eğitimle bi halt öğrenemediğiniz için tecrübelerini aktarmak isterler. 12 saatlik nöbetinizde istikak verilmek zorundadır sizi 12 saat idare edebilecek. 12 saat sonrasında ise karakoldan olası bir durum yok ise size sıcak yemek veya istikak gelmek zorundadır bunun bilincinde olun. Eğer taburunuza bağlı veya yakın bölgenizde bir bölgeden tehdit var ise zırhlı aracınıza dair araçla nöbet değişimini unutun eğer 2 km uzaklıktaki kulede nöbet tutuyorsanız mg3 çüye geçmiş olsun omzunda 13 kg + çelik yelek kompozit +8 kg 21 kilo ile yola koyulacak adamların nöbetini değiştireceksiniz. Genelde yüksek riskli terörün hala aktif olduğu bölgelere verilmezsiniz ama eliniz tetikte olsun. İt izi at izine karıştı. O bölgelere gittiğinizde ise açık konuşacağım saf saf triplere girmeyin size söyleneni yapın. Allah korusun başıma geldiği için söylüyorum olası çatışma anında panikleyip silahı kurup sağa sola sıkmayın başınızdaki görevli adama güvenin onun söylediği söz orada kanun gibidir o ne derse o. Hepinize hayırlı teskereler aklı başında adam mis gibi askerliğini yapar döner.