Neler Yeni

Rehber Askere gideceklerin bilmesi gereken her şey - Ortamı, neler götürülmeli -Hepsii!

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
hakkı kaya
125 kilo 1.90 boy ama kaslı birini askere alıyormular yoksa çürük mü
Boy kilo endeksine bakarlar. Kilon fazla ise yağ kas oranına bakıp sağlık kurulundan gelen rapora göre. elverişli veya değil derler. ama kaslı olduğunu söylediğine göre çürük vermezler

Awaxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Deniz Ayaz Ocak
Bişey Diyecem bana geçensen 8 sınıfta kalp pili taktiladan askelik ital dimi

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
125 kilo 1.90 boy ama kaslı birini askere alıyormular yoksa çürük mü
1.90 için 120 üstü askere alınmıyor diye biliyorum hocam. Vücut kitle endeksinin 19 - 35 arası olması gerek sanırım.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
515
İsim
Göksel
1.90 için 120 üstü askere alınmıyor diye biliyorum hocam. Vücut kitle endeksinin 19 - 35 arası olması gerek sanırım.
bende bikaç kişiye sormuştum 120 kilodan sonra almıyoruz demiştiler istersen full kas olsan bile almıyoruz dedilerdi

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
bende bikaç kişiye sormuştum 120 kilodan sonra almıyoruz demiştiler istersen full kas olsan bile almıyoruz dedilerdi
Evet hocam malesef askeriye bu boy kilo endeksine takık. Vücut yapınız durumunuz spor geçmişiniz devamlı spor yapmanız önemli değil. Astsubay vs gibi alımlarda daha sıkı 26 boy kilo endeksi istiyor maksimum. Ki bu da sizin boyunuzda birinin maksimum 94 kilo olması demek. 94 üstüyseniz eğer sizi rütbeli personel olarak almıyor 95 olup 100 şınav mekik çekmeniz veya 2 km koşmanız bir önem arz etmiyor malesef. Mülakata gittiğimde sırf 0.3 kilo gibi komik rakamlardan elenen vücutcu arkadaşlarımızı gördüğümde bende garipsemiştim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Osman Kankal
Kütahya'ya gidecek herkese istediği bilgiyi veririm :) Yardımcı da olurum oldururum da

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,493
İsim
Volkan
2031 e kadar tecil olmaz. bende de okurken 2027 yazıyordu. okul bittiğinden itibaren 2 sene tecilin var. tecil bitince yıl sonuna kadar da yoklama yapmak zorundasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilmiyorsan yazma. okul bitince 2 senen var. tecilin bitince kimse sana eller yukarı demez çünkü yıl sonuna kadar yoklama yapma zorunluğun var sonrası kaçaksın.

Bilgilendirecem diye konu açmış bi şey bildiği yok.
açıktan okuyorum şuan fayda etmiyor mu

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
Tek derdin o olsun be. Ya benim yerde yapsaydın napacaktın.

Yok tuşlu yasak değildi de çekmiyordu. Senin tertibin ne?
derdim o değil dostum da 2004 veletlerinden, '' şunu yapsana lan, hadi lan, çabuk ol lan'' vs vs canları isteyince köpük basmaya çalışmaları falan hoş değil yaşıtları değildim öğrenince geri adıım attılar zaten sonrasında ben
Alıntıyı görüntüle
bu olay hakkında bilgin var mı acaba subaylık seçtigim için mi böyle
Mayıs ta celbin mayısta açıklanır haziran temmuz gibi gidersin

The Batman

80+ Silver
derdim o değil dostum da 2004 veletlerinden, '' şunu yapsana lan, hadi lan, çabuk ol lan'' vs vs canları isteyince köpük basmaya çalışmaları falan hoş değil yaşıtları değildim öğrenince geri adıım attılar zaten sonrasında ben

Mayıs ta celbin mayısta açıklanır haziran temmuz gibi gidersin
mayıstan sonra ilk celp agustosta inşallah 16 mayıs gibi çagırmazlar agustos yada kasım olursa çok iyi olur ama bakalım

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Doğukan Barut
mayıstan sonra ilk celp agustosta inşallah 16 mayıs gibi çagırmazlar agustos yada kasım olursa çok iyi olur ama bakalım
Valla hiç belli olmaz brom haziran da çıkar ağustosta, askeriye de her şey ihtiyaca göre

Top Bottom