Belli olmadı daha tecili bozdum önceden alıyım dedim bu arada çok teşekkürlerBu gideceğin yere bağlı tamamen. Çünkü normal de kağıt üzerinde askeriye sana her şeyi verecek, sabunundan diş macununa fırçasına, çorabından permatiğe kadar. Ama işte verir mi o var. Ben giderken de araştırdım, ne alıyım ne almayım, kimileri dedi bir şey alma verirler, kimileri dedi al sen garanti olsun. Gerekli her şeyi yanımda götürdüm ben. Normal istihkak hakkı 1 ay sonra falan dağıtıldı askeriye de. Yanımda götürmesem ne diş fırçam olacak, ne şampuan olacak, hiç bir şey olmayacak 1 ay. İşi garantiye al, temel malzemeleri yanında götür. Diş fırçası, macun, tırnak makası, permatik, muhakkak bi spor ayakkabı, normal de vermeleri lazım zaten ama belli olmaz, sporlara bot ile çıkmak zorunda kalırsın yoksa. Kış geliyor, içlik al mutlaka, ben tekirdağ da yaptım, yazhane de olmama rağmen özel günler de toplanma alanında toplanıyorduk ve buz gibi oluyordu hava. Ne çok şey al, ne de hiç bir şey alma. Ortasını bul bir şekilde. Neresi çıktı bu arada belli oldu mu
Acemi için evetacemi için diyosan askerlik veriyo ya ben çok şey alıp gittm bi baktm onlar veriyomuş ztn
Ohooo şimdiden düşünme belli değilse. Daha başvuru yapacaksın, sağlık ocağına falan gideceksin, sonra beklemeye geçeceksin, celp dönemi gelecek, o dönem de gidip gitmeyeceğin de kesin değil, acele etmişsin konu içinBelli olmadı daha tecili bozdum önceden alıyım dedim bu arada çok teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:
Acemi için evet
Her şeyin veriliyor. Ancak acemi birliğinde zaman kısıtlı olduğu için kantine gitmen çok zor. Sigara kullanıyorsan yanında mutlaka içeceğin kadarını götür. Yanında mutlaka 100-200 TL para bulundur. Otomat kartları olan yerlerde içine atarsın işine çok yarar. Kredi kartı kantinde geçer ama söylediğim gibi kantine gitmeyebilirsin. Askeriye sana bir bavul dolusu eşya verecek. Yoğunluğa göre eşyayı hemen veremeyebilir ama 1-2 gün içerisinde mutlaka her şeyini verir. O yüzden sende bavulla gitmek yerine sırt çantasıyla gidebilirsin. Tıraş bıçağını mutlaka al. Askeriyenin verdiği biraz kalitesiz. İç çamaşırını götür. 2-3 Çift kışlık çorap götür. Bunlarıda veriyorlar ama elinde yıkasan bile kurutma şansın çok yok. Çünkü 60 Kişi salon gibi bir yerde yatıyorsunuz. Eğer bedelliyse oralarda daha rahat. Odalarda kliman bile oluyor. Onun dışında neredeyse hiçbir şey götürmene gerek yok. Botları veya kıyafetleri deneme şansın çok zor. Eğer siyah bot veriyorlarsa 1 numara büyük. Yeşil bot veriyorlarsa numaranı söyle. Spor ayakkabından eşofman takımına kadar veriyorlar. Zaten acemide onları gitmek zorundasın. Farklı bir şey giyemezsin.Giden arkadaşlar neler almam lazım